Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
samenwerking telenet en comcast
#1
Telenet-klanten krijgen toegang tot 3 miljoen amerikaanse hotspots

Klanten van de kabeloperator telenet die opreis zijn in de vs, zullen volgend jaar toegang krijgen tot ruim 3 miljoen hotspots xfinity, het breedbandmerk van comcast.
Comcast heeft met Liberty Global, de groep die diverse kabelbedrijven in europa uitbaat, een globaal akkoord gesloten over de uitwisseling van hotspot-toegangsrechten. Dankzij het akkoord zullen klanten van beide bedrijven toegang krijgen tot elkaars hotspots.
Het gaat om ruim drie miljoen Comcast-toegangspunten in de vs en om meer dan 2,5 miljoen toegangspunten van Liberty, in diverse europese landen. Comcast is onder meer aanwezig in de grote stedelijke gebieden in de vs, waardoor de deal erg interessant is voor europese toeristen en zakenreizigers in de verenigde staten.

Volgens de woordvoerder bert holtkamp van Liberty Global betekent het akkoord dat ook de telenet-klanten zullen kunnen gebruiken, op voorwaarde dat ze hun eigen kabelmodem ook hebben ingeschakeld in de zogenaamde hotspot-netwerk van telenet. Via dat homespot-systeem kunnen telenet-klanten toegang krijgen tot elkaars draadloze thuisnetwerken. Via de 1,5 miljoen internetklanten van telenet zijn er momenteel 1,2 miljoen die hun modem hebben opgezet, en die dus van de deal met Comcast zullen profiteren.
bron : De Tijd
De uitwisseling tussen Liberty Global en Comcast wordt de komende maanden geleidelijk uitgerolt en moet tegen volgend jaar rond zijn. Eerst willen we alles uitvoerig testen. Comcast en Liberty Global zijn de grootste kabelbedrijven ter wereld. Het gaat volgens beide groepen om een deal uniek in zijn soort.
Het akkoord komt op een ogenblik dat draadloze netwerken significant aan belang winnen, als gevolg van de verspreiding van de mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Met deze deal positioneren de kabelbedrijven zich ook tegenover de klassieke telecomoperatoren, die proberen om data-abonnementen te verkopen voor hun 3g of 4g netwerken te trekken.

Volgens telenet-woordvoerder stefaan coenjaerts past de deal in een globlale wifi-strategie waarbij het aantal toegangspunten en de extra diensten voor klanten geleidelijk wordt uitgebreidt met de waalse kabeloperator Voo waardoor onze klanten in franstalig belgie toegang hebben tot 250.000 draadloze thuisnetwerken. Telenet lanceerde recent ook een app (Triiing) die telenet-klanten toelaat om te bellen via hotspots in de hele wereld.
De Liberty-groep en Comcast streden eerder dit jaar, nog tegen elkaar om de amerikaanse kabeloperator Time-Warner Cable te mogen inlijven, een strijd die door Comcast gewonnen werd. Nu de strijd beslecht is, lijken beide bedrijven te kiezen voor een strategie van samenwerking om zo sterker te staan tegenover andere operatoren en internetbedrijven.
Antwoord
#2
Er is zelfs een app om locaties te vinden in amerika
Antwoord