Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hoe Orange Belgium de weg bereidt voor een wijdverspreide IoT
#1
Orange Belgium kondigt de uitrol aan van zijn Mobile IoT netwerk op het Belgisch grondgebied. De dekkingsgraad van 100% moet de massale oplossingen van Internet of Things ondersteunen.

Zoals verleden jaar beloofd kondigt operator Orange Belgium nu de nationale uitrol aan van Mobile IoT op zijn netwerk. Een technologie die de rol van katalysator zal spelen om de bedrijven aan te sporen voorwerpen te connecteren waarvoor dat niet haalbaar was met de bestaande technologieën.

Concreet brengen de technologieën een reeks belangrijke nieuwigheden, zoals de verlengde levensduur van de batterij en een minimale kost van de radiomodules (NB-IoT en LTE-M). Die laatsten maken ook een volledig bidirectionele communicatie mogelijk tussen object en netwerk, waardoor software-updates van de firmware vanop afstand uitgevoerd kunnen worden.

Bovendien hebben zij de best mogelijke mobiele dekking (tot +20 dB in vergelijking met de 2G/4G dekking), waardoor het signaal beter kan doordringen binnenin gebouwen.

Zij kunnen tot slot rekenen op een gewaarborgde connectiviteit in het buitenland (roaming) op de Mobile IoT netwerken van andere operatoren. De simkaart biedt bovendien beveiligde verbindingen dankzij de unieke capaciteiten van authenticatie en versleuteling van de data die via LTE-netwerken verzonden worden.

De door Orange gemaakte investeringen zijn gebaseerd op nieuwe IoT-technologieën die werken met internationale normen (Narrow Band-IoT of NB-IoT en LTE-M, ook Mobile IoT genoemd). Deze lagen van het LPWA (Low Power Wide Area) celllulair netwerk zouden in de toekomst het verbinden van miljoenen dagelijkse voorwerpen met het Internet of Things (IoT) mogelijk moeten maken. En tal van voordelen bieden bij die verbinding van toestellen met het IoT, namelijk een laag energieverbruik dat tot een zeer lange batterijduur leidt (tot 10 jaar langer) en de lage kost van radiomodules binnenin de toestellen die verbonden moeten worden.

Door zo het eerste nationale LPWA cellulair netwerk te lanceren in België maakt Orange van België een echt labo om Mobile IoT uit te testen, dat zal leiden tot een enorme waaier nieuwe producten, diensten en toepassingen.

"Kiezen voor Mobile IoT technologieën is kiezen voor de toekomst, want dit kadert perfect in de toekomstige evolutie naar 5G. Het zal dan mogelijk zijn om voorwerpen te verbinden die een zeer grote betrouwbaarheid vereisen, zoals het op afstand controleren van kritieke apparaten en automatiseringsprocessen", aldus Gabriel Flichy, Chief Technology Officer bij Orange Belgium.
Antwoord
#2
Hopelijk prijzen nu naar beneden
Antwoord
#3
(12-12-2017, 21:42)natte schreef: Hopelijk prijzen nu naar beneden

is het nog niet goedkoop genoeg, ze zijn goedkoper dan telenet met hun aanbod Confused
Antwoord
#4
inderdaad als je ziet wat ze maar in frankrijk betalen. schande belgie
Antwoord