Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
VRT stopt met digitale ethertelevisie
#21
Wie kan nog volgen.
Geef mij maar streaming.
Antwoord
#22
De drie landelijke tv-zenders van de Vlaamse publieke omroep VRT blijven in Vlaanderen ook na 1 december via de ether te bekijken. De zenders worden onderdeel van het betaalaanbod van Antenne TV.

Antenne TV is het gecodeerde zenderaanbod van TV Vlaanderen dat digitaal in de ether te ontvangen is. TV Vlaanderen biedt ook via de satelliet een tv-pakket aan waar de VRT-zender Eén, Canvas en Ketnet in zijn opgenomen. Vlamingen die via de ether naar de VRT-zenders willen blijven kijken, moeten wel investeren in apparatuur. Daarnaast moet ook maandelijks tien euro voor het benodigde abonnement betaald worden. VRT zendt nu in DVB-T uit. Antenne TV gebruikt de nieuwere DVB-T2 techniek. Hiervoor is een nieuwe tv-decoder nodig. Ook moet worden geïnvesteerd in een CI+ module met smartcard ingebakken.
Antwoord
#23
Ik heb genoeg. Juist op appletv npo start geinstalleerd. Wat een app. Zeker 15 npo posten radio in. En vod. Je kan live deze zenders volgen. Toch leuke aanvulling op stream aanbod.
Antwoord
#24
De Vlaamse publieke omroep VRT heeft Vlamingen enkele wekenlang voorgelogen over de blijvende doorgifte van de zenders Eén, Canvas en Ketnet na 1 december via de commerciële tv-dienst Antenne TV.

VRT stopt vanwege bezuiniging met de zelfstandige en ongecodeerde doorgifte in de ether via DVB-T. Volgens de omroep kijken er nog slechts enkele tienduizenden Vlamingen via de ether naar de tv-zenders. Dit in combinatie met de kosten voor etherverspreiding heeft de VRT doen besluiten om de stekker uit de zelfstandige doorgifte van tv- en radiozenders via de ether te trekken. Als alternatief wordt de online dienst VRT NU aangeboden. Via internet kan met VRT NU onder meer live naar de drie landelijke tv-kanalen gekeken worden. Ook kunnen eerder uitgezonden programma’s met VRT NU teruggekeken worden.

Onbetrouwbaar

Op internet heeft VRT op de eigen internetsite een pagina ingericht waar het Vlamingen over het naderende einde van ethertelevisie informeert. Ook worden mogelijk alternatieven voorgesteld. Deze informatiepagina is al enkele weken online. Gedurende de gehele periode stelde VRT tot vanmiddag dat de drie landelijke zenders van de Vlaamse publieke omroep via abonnementsdienst Antenne TV via TV Vlaanderen in de ether beschikbaar zouden blijven. Mede op basis van deze door VRT zelf en openbaar verstrekte informatie publiceerde Totaal TV een artikel over blijvende verspreiding van de Vlaamse publieke tv-zenders. Naar nu blijkt, is de informatie die VRT zelf aan Vlamingen verstrekt – die via de belasting de kosten van de publieke omroep financieren en betalen – uiterst onbetrouwbaar.

Woordvoerder

De onbetrouwbaarheid over blijvende doorgifte van tv-kanalen van VRT in de ether kwam eerder vandaag aan het licht. Een woordvoerder van de VRT stelde tegen de Nederlandse mediasite MediaMagazine dat er nog geen afspraken met M7 Group zijn gemaakt over doorgifte van VRT-zenders via Antenne TV na 1 december. Hij sprak daarmee informatie tegen die de publieke omroep op de eigen internetsite publiceerde. Direct nadat commotie op sociale media ontstond, wijzigde VRT plotseling de informatiepagina over het stoppen van ethertelevisie.

Overeenkomst

Naar nu blijkt is VRT op dit moment nog in overleg met TV Vlaanderen eigenaar M7 Group over een distributieovereenkomst voor de zenders Eén, Canvas en Ketnet. Antenne TV is onderdeel van TV Vlaanderen. De overeenkomst is nodig om de zenders via de abonnementsdienst TV Vlaanderen door te kunnen geven. Het is aan te nemen dat VRT van M7 Group een financiële vergoeding verlangt voor de doorgifte van de zenders.
Antwoord
#25
Voor iedereen moet dat 10000den is nog veel
Antwoord
#26
De VRT wil eind dit jaar stoppen met DVB-T. De Belgische omroep concludeert uit eigen onderzoek dat de ontvangstmethode amper gebruikers kent. Een actieplatform spreekt dit fel tegen.

VRT vond nauwelijks DVB-T kijkers

In februari van dit jaar liet de VRT onderzoeksbureau IPSOS onderzoek doen onder drieduizend Vlamingen. In de steekproef vond men onder deze groep nog geen twintig DVB-T kijkers. De VRT concludeert met die cijfers dat hooguit 45.000 Vlamingen nog via deze weg in de ether televisiekijken. Des te meer redenen om dit weg te bezuinigen. Antennekijker.be, een actieplatform, bestrijdt de uitkomst fel en vindt dat de steekproef totaal niet representatief is. Het actieplatform geeft daarover een zeer uitgebreide uitleg. De laatste stand van zaken is dat de VRT met M7 Group S.A. in gesprek is om dit toekomstig door hen te laten verzorgen.
Antwoord