26-10-2014, 01:14
(25-10-2014, 21:17)Dimira schreef:(25-10-2014, 19:56)zorro123 schreef: Als de VRT zijn digitaal aanbod uitbreidt, dan moet een deel ervan betalend kunnen worden. Met dat voorstel wil mediaminister Sven Gatz tegemoetkomen aan de kritiek van de private mediabedrijven.
Het uitgangspunt is altijd geweest dat de VRT alles gratis moest aanbieden omdat burgers via het belastinggeld al eens betaald hebben voor het aanbod. Ik wil dat principe loslaten, kondigt minister Sven Gatz (open VLD) aan in De Morgen.
Voor mij is het geen taboe dat ook een deel van het bredere en vernieuwde digitaal platform van de VRT betalend wordt. Niet alles en niet in de kernopdrachten zoals nieuwsberichtgeving, maar voor een deel van het digitale content moet dat mogelijk zijn.
Over de concrete invulling van zijn voornemen wil Gatz het debat nu starten. Het resultaat moet te lezen zijn in de nieuwe beheersovereenkomst tusen de vlaamse overheid en de VRT, waarover volgend jaar de onderhandelingen starten.
Ik heb het bericht ook gelezen,en er stond nog bij dat ze meer de richting zouden opvolgen van netflix.Daarmee bedoelen ze er mee denk ik dat dit wel eens een grote doorbraak kan betekenen in medialand.Normaal zal niemand buiten proximus klanten kunnen zien wat er te zien is op netflix versie van proximus.Want deze zal allensinds anders zijn dan die je nu ziet.Wat er zal gebeuren met één,dat kan nog een heel getouwtrek worden want telenet heeft zijn exclusieve zenders dus één hoeft zijn programa's die hij op de decoder zet ook niet aan telenet kijkers door te sturen.Wat proximus nog op die decoder plaatst is bijkomende zaak.
wat heeft proximus of telenet nu te maken met het nieuwe beheersovereenkomst tussen de Vlaamse overheid en de VRT ??
Maar zoals Gatz zelf zegt : ik kan me een toekomst voorstellen waarin de VRT zijn volledige fictie-archief digitaal aanbiedt tegen betaling,
en als de VRT het slim speelt aan beide aanbieders : dubbele inkomsten