Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tv Vlaanderen start binnenkort met DVB-T2
#62
De Belgische antennekijker kan ook na 1 december naar de drie landelijke zenders van de Vlaamse publieke omroep VRT blijven kijken. Dit zijn VRT en TV Vlaanderen-eigenaar M7 Group overeengekomen.

VRT zendt de tv- en radiokanalen op dit moment ongecodeerd via de ether in de DVB-T standaard uit. Omdat het aantal antennekijkers volgens VRT te minimaal zijn, stopt de publieke omroep op 1 december de etheruitzending. Dit heeft mede te maken met nieuwe bezuinigingen en de noodzaak om de etheruitzendingen naar de DVB-T2 uitzendnorm op te waarderen. Door de overeenkomst met M7 Group blijven de tv-zenders van de VRT in de ether te bekijken. Wel dient de Vlaamse antennekijker eenmalig in nieuwe ontvangstapparatuur te investeren. Dit omdat het tv-product Antenne TV van TV Vlaanderen gecodeerd in DVB-T2 uitzendt. Dus in veel gevallen is voor de huidige VRT-kijker een nieuwe tv-decoder en een CI+ module met smartcard nodig om naar de zenders van de VRT te kunnen blijven kijken.

Abonnement

Een andere wijziging is dat de VRT-zenders onderdeel worden van het betaalpakket van Antenne TV. Om naar het zenderaanbod van Antenne TV van TV Vlaanderen te kunnen kijken, is een abonnement nodig. Dit abonnement kost €9.95 per maand. Antenne TV biedt de meest geliefde en bekeken tv-zenders van Vlaanderen aan klanten, waaronder VTM, VIER, VIJF en ZES.

NPO

Antenne TV gaat de zenders van de VRT uiterlijk op 1 december in eigen beheer via de ether verspreiden. Als gevolg hiervan verdwijnen de zenders van de NPO – dit zijn NPO 1, NPO 2 en NPO 3 – in Vlaanderen uit de ether. TV Vlaanderen heeft de bandbreedte namelijk nodig om de VRT-zenders uit te kunnen zenden. België wordt na 1 december het enige land in Europa waar de inwoners voor het bekijken van publieke tv-zenders via een abonnement betaald moet worden. Dit is overigens niet de schuld van M7 Group. VRT heeft zelf besloten om de etherverspreiding te staken. Om de VRT-zenders door te kunnen geven, moet M7 Group investeren in eigen bandbreedte en een distributievergoeding aan de VRT betalen. VRT schuift als kosteloze vervanging van DVB-T het online platform VRT.NU naar voren.
Antwoord


Berichten in dit topic
RE: Tv Vlaanderen start binnenkort met DVB-T2 - door master-magic - 31-08-2018, 17:03