Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
veilig op het internet
#41
(26-04-2016, 23:30)zorro123 schreef: David en Goliath : maar in zoekmachinetermen

De Opera browser 37 (voor binnenkort), komt met ingebouwde adblocker : vanaf 38 zelfs met ingebouwde VPN,
en wat lees ik nu :
Google is samen met verschillende grote Europese uitgevers in gesprek om te kijken hoe het bannerbeleid kan worden verbetert en er eventueel een adblocker in de Chrome-browser kan worden gebouwd om de meest irritante en schadelijke advertenties geblokkeerd kunnen worden. Dit moet ervoor zorgen dat bezoekers minder snel naar externe adblockers grijpen die alles blokkeren.

Of beter uitgelegd hoe David Goliath in beweging brengt (voor die kunnen volgen)

voor die opera browser gebruiken, eens kijken of je de juiste versie hebt : de huidige is 41.0.2353.56
en wat de toekomstige betreft de 42 :
Opera 42 met een valutaomzetter
Opera 42 beta is de eerste belangrijke browser met een geintegreerde valuta-omzetter waardoor het gemakkelijk is om te zien wat iets kost : voorbeeld, om de valuta-omzetter te gebruiken selecteert u gewoon de prijs die u wil converteren op de pagina en Opera laat het automatisch zien in lokale valuta,

Opera 42 ondersteunt het omzetten van 32 munten op basis van de dagelijkse waarden van de Europese Centrale Bank, 
en er is nog meer op komst dan dit.
Antwoord
#42
Heb oprea vpn
Antwoord
#43
Chrome gaat Flash voor iedereen blokkeren in februari

Google gaat in Chrome 56, die volgend jaar februari verschijnt, Flash Player standaard voor alle gebruikers blokkeren. Eerder had de internetgigant aangekondigd dit in Chrome 55 te doen. De browser zou dan voor alle websites standaard html5 gebruiken. In het geval websites alleen met Flash Player werken krijgen gebruikers een melding te zien of ze Flash willen inschakelen.

Chrome hanteert echter een whitelist van de tien populairste Flash-sites op internet waar gebruikers geen melding te zien krijgen. Het gaat om YouTube.com, Facebook.com, Yahoo.com, VK.com, Live.com, Yandex.ru, OK.ru, Twitch.tv, Amazon.com en Mail.ru. De whitelist is echter een jaar geldig en zal gedurende deze periode regelmatig worden herzien. Nu meldt Google dat de feature de komende maanden geleidelijk onder gebruikers zal worden ingeschakeld. Zo zal het de komende dagen voor 1% van de gebruikers van Chrome 55 worden aangezet. De feature staat daarnaast ook ingeschakeld voor de helft van de mensen die de betaversie van Chrome 56 test. Met de lancering van de stabiele versie van Chrome 56 in februari zal de functie voor alle gebruikers gelden.

Verder zullen gebruikers vanaf januari een melding te zien krijgen om Flash Player in te schakelen op websites die ze nog nooit eerder hebben bezocht. Volgens Eric Deily van Google zal er in eerste instantie worden geprobeerd om gebruikers niet te veel meldingen te laten zien. Google kijkt hiervoor naar het surfgedrag van de gebruiker hoe vaak een website wordt bezocht. In de loop van de tijd zal deze maatregel echter worden verscherpt. Vanaf oktober 2017 zullen alle websites toestemming moeten vragen om Flash Player in te schakelen. Deily stelt dat de overstap naar html5 voor een sneller en veiliger internet zal zorgen.
Antwoord
#44
chrome gaat nog meer blokkeren ook apps in chrome bij windows is al van december bezig
Antwoord
#45
Elektronisch aangetekende zending wordt mogelijk

Bedrijven en overheidsdiensten kunnen voortaan een elektronisch aangetekende zending versturen. Die loopt niet meer via Bpost, maar via een virtuele postbode die garandeert dat de afgeleverde boodschap correct bij de bestemmeling komt.
Sinds begin juli vorig jaar is de mogelijkheid om een elektronische aangetekende zending te versturen geregeld door een Europese verordening. "Juridisch en technisch is het niet meer noodzakelijk om officiële correspondentie op papier te laten verlopen”, zegt Rodolphe van der Straten, algemeen directeur van IPEX, een bedrijf dat de elektronisch aangetekende zending op de markt brengt.

“De e-mail heeft inmiddels hetzelfde statuut als een fysieke zending, mits het aan de juiste voorwaarden voldoet: de authenticiteit van de inhoud, alsook de identiteit van de zender en ontvanger moeten gegarandeerd zijn", aldus Van der Straten.

De verzender stuurt zijn bericht naar de virtuele postbode, die garandeert dat het in de postbus van de juiste ontvanger aankomt. Die kan de aangetekende e-mail al dan niet aanvaarden. Een "track & trace"-systeem maakt het mogelijk om alle zendingen op te volgen en het nodige bewijsmateriaal te leveren in conflictsituaties.
Antwoord
#46
dat gaat veel vereder ik teken alles via apps zelfs autolening verzekeringspapiren ALLES nooit meer op afspraak gaan
Antwoord
#47
Flash 24.0.0.194 plakt dertien kritieke lekken dicht (januari 2017)

Flash 24.0.0.194 is net uitgebracht. Dit is de reguliere maandelijkse update voor de browser plugin, waarin dertien beveiligingslekken worden dichtgeplakt. Deze kritieke lekken kunnen door kwaadwillenden worden misbruikt om de controle over computers te krijgen en schadelijke acties uit te voeren.

Flash Player kun je los downloaden voor Internet Explorer (onder Windows Vista en 7), Safari en Firefox (NPAPI) en Opera en Chromium (PPAPI) voor Windows, Mac of Linux. Ook kun je updaten via de automatische updater. Flash wordt standaard meegeleverd - en automatisch bijgewerkt - in Google Chrome. Voor Internet Explorer onder Windows 8.1 en 10 en Edge onder Windows 10 wordt Flash geactualiseerd via Windows Update.

Op deze pagina kun je - voor elke browser - controleren welke versie van de plugin je hebt. Vanwege de ernst van de lekken wordt zoals altijd aangeraden om snel te updaten. 
Antwoord
#48
de experimentele browser van Opera heet Opera Neon

Opera heeft een testversie van een nieuwe experimentele browser, genaamd Neon, uitgegeven. Neon is een 'concept-browser' die moet tonen hoe browsers er in de toekomst zouden kunnen uitzien. Wellicht dat functies uit Neon later dit jaar ook in Opera terechtkomen.

Neon ziet er vooral anders uit. De browser heeft geen tabbladen balk, maar een zijbalk aan de rechterkant waar de geopende pagina's als rondjes of zeepbellen in staan. Je meest bekeken pagina's komen bovendrijven en vind je bovenaan in deze tabbladen balk. Handig is dat je ook twee sites in split screen modus kan hebben (sleep een andere tabblad op de website die je bekijkt).

Neon is vooral op media gericht: video-filmpjes en foto's kun je makkelijk bekijken in Neon. Net als Opera heeft Neon namelijk een 'pop-out' video-venster, waar je snel filmpjes van een website kunt bekijken, terwijl je gewoon verder kunt surfen.

Neon met split screen en zeepbellen aan de rechterkant
In de linkerzijbalk zitten knoppen voor de videospeler, fotogallerij en downloads. Ook is er een knop om snel schermafbeeldingen te maken en delen met anderen. De startpagina van Neon is transparant, zodat je je eigen bureaublad afbeelding ziet.
Neon zal de Opera browser niet vervangen, zeggen de makers. Maar Neon is leuk om te proberen en dit voorjaar komen misschien functies uit Neon naar Opera. Dus als je wilt weten hoe Opera eruit gaat zien, kun je Neon gratis downloaden en naast je andere browsers testen.

foto ervan
Antwoord
#49
Ik hzb die al lang hoor
Antwoord
#50
hoe gaat Netflix hierop gaan reageren ???????????

Google schakelt beheer voor enkele plugins uit

Google heeft in Chrome 57 enkele opties verwijderd om plugins te beheren. Onder meer de DRM-plugin Widevine zou niet langer uit te schakelen zijn.
Google heeft in Chrome 57 enkele opties verwijderd om plugins te beheren. Het gaat specifiek om een aanpassing van de 'chrome://plugins' pagina. Daar kan je in oudere versies onder meer plugins voor pdf viewer, Adobe Flash en Widevine in- of uitschakelen. Die eerste twee zijn nog wel te bedienen vanuit het normale 'chrome://settings' paneel. De verandering geldt voor Chrome en de afgeleide Chromium.

De update wordt door enkele onderzoekers met argusogen gevolgd omdat hierdoor Google's DRM-plugin Widevine niet langer optioneel zou zijn. Widevine is een beveiligingsplugin bedoeld om onder meer gestreamde media, zoals Netflix, te beschermen tegen kopiëren.
Op zich geen probleem, ware het niet dat DRM in de meeste landen beschermd wordt door auteursrechtenwetten. Het openbaar maken van lekken in DRM-software kan onder deze wetten gezien worden als meewerking met piraterij, met mogelijk boetes tot gevolg. Dat zou het moeilijk maken voor security onderzoekers om defecten in de plugin, en bij uitbreiding de browser, te publiceren.
Antwoord