Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
iptv netwerk opgerold in europa
#1
IPTV  en de daarvoor aangeboden abonnementen zijn een groter wordend probleem voor Europese betaaltelevisie- en contentaanbieders. Nu in meer Europese regio’s sneller breedbandinternet in het huishouden beschikbaar is, wordt toegang tot deze nieuwe vorm van illegaal kijken toegankelijker. De nu door de Spaanse politie opgerolde professionele IPTV-server zorgde hoogstwaarschijnlijk niet alleen dat in Spanje illegaal naar tv-zenders gekeken kon worden. Na het uit de lucht halen van deze server kwamen ook uit andere Europese landen meldingen dat bij andere aanbieders van illegale IPTV-abonnementen zenders van onder meer Sky Sports en BT niet meer bekeken konden worden. Het is onduidelijk of dit daadwerkelijk een gevolg is van de Spaanse politieactie.

Premier League

De Spaanse politie kwam onder meer in actie na onderzoek van de uitzendrechtenbezitter van de Engelse voetbalcompetitie Premier League. Alle wedstrijden zijn in het Verenigd Koninkrijk live te zien via Sky Sports en BT. In andere Europese landen worden de uitzendkrachten aan lokale tv-marktpartijen verkocht.
De Spaanse politie nam niet alleen alle apparatuur maar ook de administratie van het IPTV-bolwerk in beslag. Ook werden twee Britten – die als leidinggevenden worden gezien – gearresteerd.

Stichting BREIN

In Nederland bevindt het aanbieden en de verkoop van IPTV-abonnementen zich in een grijs juridisch gebied. Nog geen enkele Nederlandse rechter heeft hierop het stempel van strafbaarheid gedrukt.  Een reden voor onder meer een Canadese wederverkoper van dit soort abonnementen om de verkoop naar Nederlandse internetsite te verplaatsen. Auteursrechtenorganisatie Stichting BREIN maakte eerder bekend dat IPTV een hogere opsporingsprioriteit heeft gekregen. Naast het aanpakken van de verkoop van dit soort abonnementen wil de organisatie ook strengere regels voor de verkoop van apparaten en mediaspelers die voor het bekijken van illegale IPTV-streams nodig is.
Antwoord
#2
IPTV vormt een steeds grotere bedreiging voor tv-aanbieders. Nu in steeds meer regio’s in Europa snel breedbandinternet op huisadressen aanwezig is, is de verkoop van illegale IPTV-abonnementen gestegen. In Nederland kan men op vrijwel elk huisadres snel internet verkrijgen. Het is daarom niet verwonderlijk dat Nederlandse aanbieders de opsporing en aanpak van illegaal tv-kijken via IPTV een veel hogere prioriteit hebben gegeven.

Wat is IPTV eigenlijk? Via internet kijkt men naar een pakket van tv-zenders. Dat kan in het geval van satellietontvangst bijvoorbeeld direct via een Enigma2-satellietontvanger. Maar IPTV kan ook via een Kodi-mediaspeer, IPTV-decoders als MAG, tablet en direct via Samsung en LG Smart TV televisies gekeken worden. In Nederland zijn er verschillende bedrijven die openbaar IPTV-abonnementen verkopen. Hiermee kan men voor een bedrag van tussen de tien en twintig euro per maand naar duizenden Europese zenders kijken, inclusief alle Nederlandse kanalen waaronder Film1, FOX Sports en Ziggo Sport. Elk weldenkend mens kan op zijn vingers natellen dat dit soort abonnementen niet legaal zijn. Toch was het tot voor kort moeilijk om verkopers van deze IPTV-abonnementen juridisch aan te pakken.

De Nederlandse auteursrechtenbelangenbehartiger Stichting BREIN is begonnen met het dagvaardingen van enkele grote Nederlandse aanbieders van dit soort abonnementen.

Daar lijkt nu verandering in te komen. De Nederlandse auteursrechtenbelangenbehartiger Stichting BREIN is begonnen met het dagvaardingen van enkele grote Nederlandse aanbieders van dit soort abonnementen. BREIN gebruikt hiervoor een uitspraak van het Europese Hof van Justitie waarbij in een bepaalde zaak is gesteld dat het beschikbaar stellen van een link naar een internetadres waar illegaal content te zien is strafbaar gesteld kan worden. Daarbij heeft de persoon of het bedrijf die de link beschikbaar stelt zelf de plicht om na te gaan of op de beschikbaar gestelde link illegaal content wordt aangeboden. In het geval van dit soort IPTV-abonnementen koopt men via de verkoper een link naar een IPTV-zenderpakket. En deze link is in vrijwel alle gevallen illegaal omdat de zenders die worden aangeboden geen toestemming hiervoor hebben gegeven en dus voor de wederverkoop geen financiële vergoeding krijgen.

BREIN werkt bij de juridische aanpak van IPTV met Nederlandse aanbieders, betaalzenders en contentaanbieders samen. Het dagvaarden heeft al tot succes geleid. BREIN meldt dat één van de grootste aanbieders van illegale IPTV-abonnementen met hen geschikt heeft. Hierdoor moet de verkoper een schadeloosstelling voor gemaakte kosten van tiendduizend euro aan BREIN betalen. Verder zijn de verkoopactiviteiten gestopt, zijn alle klanten via een mail op de hoogte gesteld dat het afgenomen IPTV-abonnement niet meer bekeken kan worden en heeft de verkoper de bron van het IPTV-netwerk aan BREIN bekendgemaakt. Omdat verkopers van illegale IPTV-abonnementen in vrijwel alle gevallen wederverkopers zijn en het IPTV-netwerk niet in hen bezit is, is de kans aanwezig dat nog veel meer kijkers van dit netwerk binnenkort geen beeld meer hebben bij de kanalen van het IPTV-abonnement. Naar verwachting zullen meer door BREIN aangeschreven verkopers van IPTV-abonnementen via een schikking een rechtszaak willen voorkomen.

Omdat veel van dit soort IPTV-abonnementen op jaarbasis vooruit betaald moeten worden, is het nog maar de vraag of het voor kijkers interessant blijft om op deze goedkopere manier van tv te genieten. Daarbij moet duidelijk gesteld worden dat ook het kijken naar en het gebruiken van  illegale IPTV-abonnementen strafbaar is. Mocht BREIN dus achter de klanten van de verkopers komen dan bestaat de mogelijkheid om hier juridisch tegen op te treden. Dus los van de kans dat je vooraf betaald voor iets wat je niet gaat krijgen, bestaat de kans dat het juridisch toetje mede ervoor gaat zorgen dat goedkoper en illegaal tv-kijken een sigaar uit eigen doos gaat worden. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.
Antwoord
#3
Europol heeft een grote distributeur van zogenoemde IPTV-kanalen ontmanteld. De groep bood via internet illegale toegang tot meer dan duizend televisiezenders.
Het betreft één van de grootste distributeurs van illegale IPTV-zenders, aldus Europol. Tijdens meerdere invallen zijn twaalf mensen gearresteerd. Ook zijn er servers in beslag genomen.

De groep had twee internetproviders in Bulgarije en Spanje in handen. Deze werden gebruikt om de IPTV-zenders in heel Europa aan te bieden.

De distributeur was actief als legitieme provider die gewone zenderpakketten aanbood. Tegelijkertijd beheerden ze echter kleine bedrijven die ook illegale zenderpakketten via de IPTV-servers aanboden. Binnen deze pakketten kregen mensen op niet-legitieme wijze toegang tot bepaalde betaalzenders.
Antwoord
#4
(07-04-2017, 16:35)master-magic schreef: Europol heeft een grote distributeur van zogenoemde IPTV-kanalen ontmanteld. De groep bood via internet illegale toegang tot meer dan duizend televisiezenders.
Het betreft één van de grootste distributeurs van illegale IPTV-zenders, aldus Europol. Tijdens meerdere invallen zijn twaalf mensen gearresteerd. Ook zijn er servers in beslag genomen.

De groep had twee internetproviders in Bulgarije en Spanje in handen. Deze werden gebruikt om de IPTV-zenders in heel Europa aan te bieden.

De distributeur was actief als legitieme provider die gewone zenderpakketten aanbood. Tegelijkertijd beheerden ze echter kleine bedrijven die ook illegale zenderpakketten via de IPTV-servers aanboden. Binnen deze pakketten kregen mensen op niet-legitieme wijze toegang tot bepaalde betaalzenders.

Ik betaal mijn digitale tv legaal en dat is het beste.
Antwoord
#5
Aanbieders van illegale IPTV-streams en abonnementen kunnen de borst natmaken. Met het Filmspeler-arrest in de hand begint auteursrechtenbelangenbehartiger Stichting BREIN nu de harde aanpak van verspreiders van illegale IPTV-streams en de verkopers van abonnementsvormen waarbij via illegale streams naar tv-zenders gekeken kan worden. Met deze abonnementen, die rond de honderd euro per jaar kosten, kan men naar duizenden zenders kijken. Hieronder bevindt zich vaak ook een groot Nederland zenderaanbod waaronder de betaalzenders Film1, Ziggo Sport Totaal en FOX Sports. Eerder deze maand claimden Nederlandse aanbieders – waaronder Ziggo, KPN en Canal Digitaal – dat de gezamenlijke aanpak van de aanbieders van illegale IPTV-abonnementen een succes is gebleken.

Aanbieders illegale abonnementen

BREIN zegt dat inmiddels 170 aanbieders van abonnementen waarmee illegale IPTV-streams bekeken kunnen worden met de verkoop gestopt zijn. Onlangs stopte het bedrijf Moviestreamer na sommatie van BREIN en een uitspraak van de rechter met deze verkoopactiviteit. Tot nu toe heeft BREIN 375 advertenties op vraag- en aanbod-sites als Marktplaats laten verwijderen. Met een twintigtal bedrijven is inmiddels een schikking met boeteclausule overeengekomen. Verkopers die vanaf nu doorgaan met de verkoop van illegale IPTV-abonnementen kunnen op een harde aanpak – zowel straf- en civielrechtelijk – van BREIN rekenen.
Antwoord
#6
Google heeft, deels op verzoek van rechthebbenden, honderden internetsites uit de zoekmachine gehaald die illegaal content aanbieden. Het gaat hierbij onder meer om video, films, series en muziek.

Wereldwijd wordt de strijd tegen het openbaar aanbieden en faciliteren van illegaal content groter. In Nederland is vooral Stichting BREIN hier actief mee bezig. Het speerpunt van deze organisatie voor de komende periode is de hardere aanpak van verkopers van illegale IPTV-abonnementen. Maar net als andere auteursrechtenbelangenbehartigers in de wereld wordt ook het zoeken van illegaal content via internetzoekmachines zoals Google nauwlettend in de gaten gehouden.

Honderden sites

Google heeft in de afgelopen periode 786 internetsites die aantoonbaar illegaal content, bestaande uit onder meer video’s, films, series en muziek, aanboden uit de eigen zoekmachine geband. Op deze manier moet het makkelijk vinden en gebruiken van illegaal content wereldwijd bemoeilijkt worden.
Antwoord
#7
(22-11-2017, 13:53)master-magic schreef: Google heeft, deels op verzoek van rechthebbenden, honderden internetsites uit de zoekmachine gehaald die illegaal content aanbieden. Het gaat hierbij onder meer om video, films, series en muziek.

Wereldwijd wordt de strijd tegen het openbaar aanbieden en faciliteren van illegaal content groter. In Nederland is vooral Stichting BREIN hier actief mee bezig. Het speerpunt van deze organisatie voor de komende periode is de hardere aanpak van verkopers van illegale IPTV-abonnementen. Maar net als andere auteursrechtenbelangenbehartigers in de wereld wordt ook het zoeken van illegaal content via internetzoekmachines zoals Google nauwlettend in de gaten gehouden.

Honderden sites

Google heeft in de afgelopen periode 786 internetsites die aantoonbaar illegaal content, bestaande uit onder meer video’s, films, series en muziek, aanboden uit de eigen zoekmachine geband. Op deze manier moet het makkelijk vinden en gebruiken van illegaal content wereldwijd bemoeilijkt worden.
mooie zaak illegaal weg met die dikke boelen en dokken zoals iedereen doet
Antwoord
#8
De door Europol gecoördineerde actie werd in meerdere Europese landen waaronder Cyprus, Bulgarije en Nederland uitgevoerd. De belangrijkste slag werd in Bulgarije geslagen. Hier bevond zich het technisch hart van de criminele organisatie. In Nederland werden onder meer servers in beslag genomen. Het illegaal IPTV-netwerk dat is opgerold, is een van de grootste van Europa en had rond een half miljoenen abonnees. Deze betaalden gemiddeld rond de tien euro per maand om naar het aanbod van rond de 1200 tv0kanalen te kunnen kijken. Naast de eigen abonnees werd het illegaal IPTV-aanbod ook door andere aanbieders van illegale abonnementen als bron gebruikt. Het aantal kijkers dat door de actie niet meer illegaal naar tv kunnen kijken, is hierdoor nog veel groter.

Betaalzenders

Via het nu opgerolde netwerk kon naar het aanbod van belangrijke Europese tv-aanbieders gekeken worden. Het gaat onder meer om Sky UK, Sky Deutschland en Sky Italia. Ook de kanalen van Europese betaalzenders, waaronder het Nederlandse Ziggo Sport en FOX Sports, waren via het IPTV-netwerk te bekijken. De strijd tegen aanbieders van illegale IPTV-abonnementen heeft in Europa sinds enkele maanden hogere opsporingsprioriteit.
In Nederland is vooral Stichting BREIN hiermee actief.
Antwoord
#9
leve legaal
Antwoord