Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flinke opmars DVB-T2 maar bij Digitenne vertraagd
#81
(09-09-2018, 21:03)natte schreef: Euh is dit ook geen hollands nieuws lol Tongue

euuuhm, mits goeie antenne te ontvangen, ik kan die zelf ontvangen Wink
is niet zoals met kabel en glasvezel aanbieders dat in belgie niet zijn en dus niks te ontvangen van is.
Antwoord
#82
Ik ontvang cd ook in belgie Tongue
Antwoord
#83
(09-09-2018, 21:07)natte schreef: Ik ontvang cd ook in belgie Tongue

maar kan zijn dat binnenkort ook niet meer mag, de nieuwe abbo's met app zijn niet mogelijk te nemen,
en satelliet ga je toch niet vergelijken met glasvezel Huh Huh Huh
Antwoord
#84
jawel hoor want cd zit ook al op de glasvezelkabel zie verdwenen berichtje Tongue en wat nieuwe klanten betreft. logische ze hebben ook in het begin geen ci modulekaart hee. gaat over bom en bomfvol abonnementen
Antwoord
#85
(10-09-2018, 07:08)natte schreef: jawel hoor want cd zit ook al op de glasvezelkabel zie verdwenen berichtje Tongue  en wat nieuwe klanten betreft. logische ze hebben ook in het begin geen ci modulekaart hee. gaat over bom en bomfvol abonnementen

nog eens, in belgie ontvangen we geen Nederlandse kabel of glasvezel of IPTV aanbieders van daar, dus wat ben je er dan mee op een Belgisch forum om hier over te hebben,
zal er toch nooit komen.
Antwoord
#86
De NPO is in de provincie Utrecht een test begonnen met het uitzenden van beelden op 1080p in plaats van 1080i. Het zou momenteel gaan om drie zenders. Daarbij maakt de NPO gebruik van dvb-t2. KPN is begonnen met de overgang naar deze techniek.

Er zijn signalen van mensen uit de regio dat de hd-varianten van NPO 1, NPO 2 en NPO 3 via de ether in 1080p te bekijken zijn door de mensen met de juiste apparatuur, meldt TotaalTV. Om het signaal te kunnen weergeven is een dvb-t2 hevc-tuner vereist, aldus de site. Daarnaast moeten mensen beschikken over een buitenantenne. Normaal gesproken wordt er gebruikgemaakt van 1080i, omdat dit door het gebruik van interlacing minder bandbreedte vereist. De NPO gaf een aantal jaar geleden al aan de overstap naar dvb-t2 te willen maken.

KPN maakte onlangs bekend te zijn gestart met de overgang naar dvb-t2 voor Digitenne, een eis die werd gesteld bij de verlening van de vergunning in 2016. Deze maand begon de provider met de voorbereidingen, wat onder meer inhoudt dat de zenderfrequentie verandert. De eerste regio die dit jaar aan de beurt komt, is Noordoosten van Nederland.

De rest van het land volgt komend jaar en de overgang moet voor 2020 zijn voltooid. Tijdens de overgang vindt ook de transitie van sd- naar hd-kwaliteit plaats. De overgang naar dvb-t2 is ook nodig omdat vanaf 2020 de 700MHz-band, die momenteel wordt ingezet voor tv via de ether, wordt ingezet voor 4g of 5g.
Antwoord
#87
dvb-t en digitenne ouderwets weg daarmee
Antwoord
#88
(11-09-2018, 21:42)natte schreef: dvb-t en digitenne ouderwets weg daarmee

wat wil jij nog allemaal weg, er zijn genoeg nederlanders die daar gebruik van maken en als ze in HD gaan uitzenden zijn er meer die er gebruik gaan van maken voor de NPO en de regionale zender te bekijken, die zijn gratis en dus geen abbo voor nodig.
Antwoord
#89
kunnen beter alle geld en subsidies verzamelen en iedereen 5g geven
Antwoord
#90
(13-09-2018, 11:47)natte schreef: kunnen beter alle geld en subsidies verzamelen en iedereen 5g geven

jij droomt van 5G zeker, je zal er genoeg voor betalen ook, laat staan dat alle masten nog aangepast moeten worden.
je moet dan nog een gsm of smartphone hebben die dat aankan, zullen ook niet goedkoop zijn.
Antwoord