Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Onderzoekers doen uitvinding waardoor ons internet tot 100 keer sneller wordt
#1
Australische onderzoekers hebben een ontdekking gedaan waardoor ons internet tot wel 100 keer sneller kan worden. De snelheid wordt gegenereerd door de structuur van DNA toe te passen op optische vezels, die nu ook gebruikt worden in kabels voor onder meer internet.

Optische vezels zijn lange, dunne draden van glas of kunststof. Ze worden gegroepeerd in optische kabels gestoken, waar de vezels licht geleiden. Doordat het licht weerkaatst in de kabel, zoals op een spiegel, kunnen signalen, bijvoorbeeld internetdata, over lange afstanden worden gestuurd.

Onderzoekers van de Australische RMIT universiteit hebben nu een ontdekking gedaan waardoor de snelheid een stevige upgrade krijgt: door het licht te draaien in een spiraal wordt er “een derde dimensie” voor het licht gecreëerd, waardoor er veel meer informatie kan worden verzonden. Zo zou ons internet tot 100 keer sneller kunnen worden.

DNA-streng

“Het is als een DNA-streng”, verklaart onderzoeker Min Gu in The Guardian. “Hoe groter je het impulsmoment (de hoeveelheid draaiing, nvdr.) kunt maken, hoe meer informatie het licht kan dragen.” Er zijn al vezels die het licht kunnen draaien, maar volgens Gu zijn die onhandelbaar omdat ze “zo groot als een tafel zijn”. De vezel die het Australische team heeft ontwikkeld is ongeveer even groot als een reguliere fibre optic, namelijk zo groot als een menselijk haar.

Het is niet duidelijk wanneer de uitvinding op grote schaal uitgerold kan worden.
Antwoord
#2
Positief. Echter om het jaar krijgen we dergelijke info wat nooit resulteert in effectief resultaat en dat is dan weer negatief.
Jan
Antwoord
#3
Allen naar Australië
Antwoord
#4
(26-10-2018, 08:43)jr212 schreef: Positief. Echter om het jaar krijgen we dergelijke info wat nooit resulteert in effectief resultaat en dat is dan weer negatief.

Dan zijn wij al op andere planeet
Antwoord
#5
er word nog amper glasvezel gebruikt tot in huis, laat staan dat ze het al kunnen versnellen Wink
Antwoord
#6
In holland ook flop veel overkop en duur
Antwoord
#7
Och, ja, het probleem is niet dat onderzoek, maar de pers.
Wetenschappers doen onderzoeken ergens in een labo, en zien bij één of ander experiment spectaculaire resultaten.
Tussen dat en het gebruik in de praktijk, dat duurt vaak jaren, dat vereist andere apparatuur, enz.
Maar het is natuurlijk niet spectaculair om te schrijven dat iets mogelijk het internet serieus zal versnellen binnen 15 jaar, of binnen 5 jaar.
Antwoord
#8
Kan soms rapper gaan mijn leraar 6de lj had zijn electronisch typemachine mee naar de klas gebracht in 1976. Hoogste wat een mens kon bereiken. Amaai
Antwoord
#9
(28-10-2018, 17:12)natte schreef: Kan soms rapper gaan mijn leraar 6de lj had zijn electronisch typemachine mee naar de klas gebracht in 1976. Hoogste wat een mens kon bereiken. Amaai
't Is maar hoe je het bekijkt, toen de eersten een printer kochten, was dat met 9 naalden.
Je kon dan wel leuk tekstverwerken op je thuiscomputer, maar het resultaat was toch bedroevend qua kwaliteit, in vergelijking met de elektronische typemachines.
Pas met de inkjet en laserprinters werd de kwaliteit geëvenaard en overtroffen.

Dat heeft dan toch flink wat jaren geduurd tegen we daar waren.

Trouwens, hoeveel keer heb je echt een probleem dat de maximum snelheid van je internet echt een probleem is?
Ik spreek niet dat je die maximumsnelheid niet behaalt, maar dat je bijv. 100 mbit downloadsnelheid hebt, en dat je er 200 zou nodig hebben om goed te kunnen werken.
Qua upload zou ik het nog kunnen begrijpen, maar qua download kom ik bijna nooit problemen hiermee tegen (zit hier aan 100 Mb download /30 Mb upload: EDPnet).
Antwoord
#10
Gelezen en goedgekeurd. De hp500 waar is de tijd zucht. Indi en kinepolustv zucht
Antwoord