Berichten: 2,321
Topics: 420
Lid sinds: 01-11-2013
Een mediacenter genaamd
Ezeecube is bedoeld als alternatief voor bestaande cloudopslagdiensten als Google Drive, Dropbox en iCloud. Via Indiegogo wordt geld ingezameld voor het apparaat. Het idee is dat foto’s, video’s en bestanden van de gebruiker thuis gewoon weer op de harde schijf komen te staan. De capaciteit is vervolgens uit te breiden met meer opslagruimte door harde schijven simpelweg bovenop de Ezeecube stapelen. Via de XBMC-software kunnen de programma's bekeken worden. In de toekomst moeten ook games kunnen worden gespeeld via een emulator. Het grote voordeel is de snelheidswinst. De Ezeecube zou tot vijftig keer sneller zijn dan bestaande cloudopslagdiensten.
Berichten: 9,201
Topics: 952
Lid sinds: 03-10-2012
(09-07-2014, 15:39)zorro123 schreef: Een mediacenter genaamd Ezeecube is bedoeld als alternatief voor bestaande cloudopslagdiensten als Google Drive, Dropbox en iCloud. Via Indiegogo wordt geld ingezameld voor het apparaat. Het idee is dat foto’s, video’s en bestanden van de gebruiker thuis gewoon weer op de harde schijf komen te staan. De capaciteit is vervolgens uit te breiden met meer opslagruimte door harde schijven simpelweg bovenop de Ezeecube stapelen. Via de XBMC-software kunnen de programma's bekeken worden. In de toekomst moeten ook games kunnen worden gespeeld via een emulator. Het grote voordeel is de snelheidswinst. De Ezeecube zou tot vijftig keer sneller zijn dan bestaande cloudopslagdiensten.
je vergeet ook dat belgacom een cloud systeem heeft
Berichten: 8,954
Topics: 1,684
Lid sinds: 01-10-2012
(09-07-2014, 21:03)natte schreef: (09-07-2014, 15:39)zorro123 schreef: Een mediacenter genaamd Ezeecube is bedoeld als alternatief voor bestaande cloudopslagdiensten als Google Drive, Dropbox en iCloud. Via Indiegogo wordt geld ingezameld voor het apparaat. Het idee is dat foto’s, video’s en bestanden van de gebruiker thuis gewoon weer op de harde schijf komen te staan. De capaciteit is vervolgens uit te breiden met meer opslagruimte door harde schijven simpelweg bovenop de Ezeecube stapelen. Via de XBMC-software kunnen de programma's bekeken worden. In de toekomst moeten ook games kunnen worden gespeeld via een emulator. Het grote voordeel is de snelheidswinst. De Ezeecube zou tot vijftig keer sneller zijn dan bestaande cloudopslagdiensten.
je vergeet ook dat belgacom een cloud systeem heeft
betalend zeker
Berichten: 9,201
Topics: 952
Lid sinds: 03-10-2012
niet voor trouwe klanten
Berichten: 2,321
Topics: 420
Lid sinds: 01-11-2013
(09-07-2014, 21:41)natte schreef: niet voor trouwe klanten
rechtzetting :
Belgacom Cloud 10 GB is een gratis optie voor alle Internetklanten.
Maar tja dit heeft nu niets te maken met het stapelbaar mediacenter
Berichten: 9,201
Topics: 952
Lid sinds: 03-10-2012
komaan waarom zou belgacom cloud dat niet zijn ik gebruik het toch intensief
Berichten: 9,201
Topics: 952
Lid sinds: 03-10-2012
hier nog een alternatief voor cloudsystemen:
CoreOS: Linux voor de cloud en datacenters
Samenvatting:Linux is al heel lang de absolute favoriet voor de cloud en datacenters. Maar tot de komst van CoreOS had niemand daar een systeem specifiek voor ontworpen
Als je een cloud of datacenter beheert, bestaat de kans dat je met CentOS, Red Hat Enterprise Linux (RHEL), SUSE Linux Enterprise Server (SLES) of Ubuntu werkt. Dit zijn allen fantastische Linux-distributies, maar geen enkele is ontworpen om op honderdduizenden servers tegelijk gezet te worden. Een nieuwe distributie kan dat wel: CoreOS.
CoreOS is meer dan twee jaar in ontwikkeling geweest. De distributie is compleet nieuw ontworpen om clouds en datacenters aan te sturen. Merkwaardig genoeg is CoreOS niet gebaseerd op een van de traditionele Linux-serverfamilies, zoals Debian of Red Hat. De basis voor het systeem is Googles Chrome OS.
Waarom? Omdat CoreOS ontworpen is als een lichtgewicht. De ontwikkelaars stellen dat met slechts 114 MB RAM, CoreOS veertig procent minder geheugen gebruikt bij het opstarten dan de gemiddelde Linux-server.
Serverinfrastructuur
In een interview met Linux.com legt CTO Brandon Philips uit dat CoreOS ontwikkeld is voor het opstellen en beheren van een enorme serverinfrastructuur. Het combineert een minimaal besturingssysteem op een stabiele Linux Kernel met tools om diensten te draaien op clustersystemen.
“Dit alles zit reeds in het pakket en is klaar voor gebruik op fysieke apparaten of virtuele platforms als KVM, Amazon Elastic Compute Cloud, Google Compute Engine en nog vele meer”, zegt Philips.
Docker-containers
Behalve het terugdringen van de geheugenvereisten van Linux, draait CoreOS al zijn applicaties in Docker-containers. Containers zijn veel lichter en efficiënter dan hypervisors, omdat ze gebaseerd zijn op een gedeelde systeemkernel. In plaats van de hardware te virtualiseren rusten containers boven op één Linux-programma. Door het inzetten van Docker-containers in plaats van hypervisors - waarbij alles volledig wordt gevirtualiseerd - gebruiken applicaties veel minder middelen.
Het bedrijf beweert dat de “Docker-containers razendsnel opstarten (kwestie van milliseconden) zodat je een ongekende flexibiliteit hebt in het managen van je cluster. Bijvoorbeeld: in plaats van het draaien van Chef op al je virtuele machines, is het sneller en betrouwbaarder om je systeem een container te laten maken en deze te lanceren op de juiste CoreOS-hosts. Wanneer deze containers opstarten kunnen ze een signaal sturen naar je proxy (via etcd) om te beginnen met het versturen van gegevens.” Het nettoresultaat? Niet alleen lichtere programma's, maar ook beter reagerende applicaties.
Daarnaast zit er nog een ander belangrijk verschil in de manier hoe CoreOS/Docker omgaat met programma's. In plaats van het installeren van rechten voor een bepaalde applicatie - bijvoorbeeld Apache of Ngnix - worden applicaties geplaatst in een Docker-container die op zijn beurt geïnstalleerd wordt op CoreOS-instanties.
Sneller updaten
CoreOS kent ook een interessante manier voor het updaten van zowel de applicaties als het besturingssysteem: FastPatch. Het volledige besturingssysteem wordt gezien als een enkele unit in plaats van pakket voor pakket. CoreOS bevat dus geen van Linux' gebruikelijke updatetools zoals apt of yum. Je gebruikt het dashboardprogramma CoreUpdate. Hiermee kun je één server updaten, een cluster, een volledig datacenter of alles tegelijk.
Dit nieuwe besturingssysteem bevat een ingebouwd clustersysteem. Hoewel elke versie van Linux gebruikt kan worden in een cluster, maakt CoreOS het erg makkelijk om individuele systemen te koppelen tot een enkele bron. Je draait een dienst dan niet op één specifiek systeem, maar geeft de opdracht aan het cluster. De clustermanager (fleet) bepaalt waar de dienst terechtkomt.
Het team van CoreOS stelt dat het doel van het ontwikkelen van een minimale Linux-server is om normale bedrijven dezelfde mogelijkheden te geven als Amazon, Facebook en Google hebben in hun datacenters. Ik weet niet hoe dat uitpakt, maar voor zover ik het nu kan overzien is het heel erg goed.
Technologie verandert alles
Het zijn niet alleen de technische mensen die denken dat CoreOS een serieuze speler kan worden op de zakelijke Linux-markt. “De technologie achter CoreOS verandert alles”, zegt Mike Abbott van KPCB (Kleiner Perkins Caufield & Byers) in een verklaring. “CoreOS lost infrastructuurproblemen op die al jaren een plaag vormen voor onze sector. Het besturingssysteem ontvangt automatisch updates en patches met de laatste software, zorgt voor minder downtime en verhoogt de beveiliging en weerbaarheid van de internetarchitectuur.”
KPCB helpt CoreOS met meer dan alleen mooie woorden. De durfkapitaalgigant stopt 8 miljoen dollar Series A-financiering in het bedrijf, gevolgd door investeringen uit het Sequoia Capital en Fuel Capital. Deze financiering helpt het bedrijf verder te groeien om zijn product verder te ontwikkelen en meer belangstelling op te wekken voor het besturingssysteem.
Linux-as-a-Service
Het bedrijf maakt CoreOS beschikbaar als Linux-as-a-Service. Deze dienst is te verkrijgen met een maandelijks abonnement en levert:
Beschikbaarheid op meerdere platformen, waaronder Bare Metal, Amazon, Google en Rackspace;
Je kunt CoreOS downloaden om mee te spelen en uit te testen. De code, die valt onder licenties van GPLv2 en Apache 2.0, is te verkrijgen op GitHub. Het bedrijf belooft dat “updates en veiligheidsupdates voor het besturingssysteem nooit achtergehouden worden, ze zijn altijd beschikbaar voor alle gebruikers van CoreOS.”
Al met al moet ik zeggen dat CoreOS klinkt als een pakketbesturingssysteem waar elke serieuze zakelijke Linux-gebruiker eens goed naar moet kijken. RHEL, SLES en de andere systemen zijn allemaal erg goed, maar CoreOS kan waarschijnlijk meer productiviteit uit je huidige hardware halen dan elke willekeurige andere Linux-distributie.
Berichten: 8,954
Topics: 1,684
Lid sinds: 01-10-2012
is voor linux, de gewone man kan daar niet mee omgaan
Berichten: 9,201
Topics: 952
Lid sinds: 03-10-2012
ja wet ik maar mt ubuntu makkie wijst zijn eigen uit
Berichten: 8,954
Topics: 1,684
Lid sinds: 01-10-2012