Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
VRT viert Vlaamse feestdag
#1
De Vlaamse feestdag brengt opnieuw talrijke Vlamingen in beweging. Op woensdag 11 juli hebben de merken van de VRT aandacht voor de vele evenementen die de Vlaamse gemeenschap eren.

Verschillende uitzendingen zijn zo in een feestelijk jasje gestoken en ook de radionetten staan in het teken van Vlaamse muziek.

Eén

'Villa Politica'

Naar jaarlijkse gewoonte is 'Villa Politica' weer paraat op 11 juli. Onder deskundige leiding van Linda De Win brengt 'Villa Politica' verslag uit van de plechtigheden in het Brusselse stadhuis op de Vlaamse feestdag.

'Villa Politica' special, woensdag 11 juli vanaf 11.00 uur live op Eén.

'Vlaanderen Feest!'

Eén viert de Vlaamse Feestdag op 11 juli met de muziekshow 'Vlaanderen Feest!', live vanop de Grote Markt in Antwerpen.

Peter Van de Veire brengt een karrenvracht Vlaamse artiesten mee. Onder leiding van de band van Miguel Wiels brengen zij een mix van de grootste Vlaamse klassiekers en actuele Nederlandstalige hits. Niels Destadsbader is aanwezig en brengt niet alleen zijn actuele hit 'Verover mij', maar geeft de kijker ook een lesje West-Vlaams. Urbanus laat het hele plein rocken en Mama’s Jasje brengt nog een keer hun eerste grote hit 'Zo ver weg'.

Ook op de affiche: K3, Dana Winner, Steracteur Sterartiest-finalisten Tinne Oltmans en Michiel De Meyer, Slongs, Guga Baul, Barbara Dex, Yves Segers van Toast en De Romeo’s met een bijzondere verrassingsgast. De liveshow wordt dit jaar uitzonderlijk om 18.00 uur uitgezonden en is zo de perfecte opwarming voor de halve finale van het WK Voetbal.

'Vlaanderen Feest!', woensdag 11 juli vanaf 18.00 uur live op Eén.

Radio 2

Elk jaar zorgt Radio 2 voor een passend feestlied voor de Vlaamse feestdag. Dit jaar ging Barbara Dex op zoek naar een vrolijk nummer. Het resultaat is 'Hier voel ik me thuis', een aanstekelijk nummer dat zorgt voor een instant zomergevoel. En ook in zijn programmatie laat Radio 2 11 juli niet ongemerkt voorbijgaan: tussen 12.00 en 19.00 uur presenteren Lars De Groote en Christel Van Dyck de 'Vlaamse top 100', live vanop de Grote Markt in Brussel. Luisteraars kunnen zelf op de top 100 stemmen door hun favoriete nummers door te geven via de website van Radio 2.

MNM

Op 11 juli in 'De Ochtendshow', van 6.00 tot 9.00 uur, neemt MNM een duik in de allerbeste Vlaamse muziek.

Klara

Bij Klara is de normale programmatie te horen, met ter gelegenheid van 11 juli de hele dag door enkel Vlaamse uitvoerders en componisten.

Radio 1

Radio 1 heeft in 'De Ochtend' (6.00 tot 9.00 uur) en 'De Wereld Vandaag' (18.00 tot 19.00 uur) aandacht voor belangrijke toespraken en festiviteiten rond de Vlaamse feestdag. Ook wordt er speciale aandacht besteedt aan de prestaties van de Vlaamse sporters in de Ronde van Frankrijk.

Ketnet

Ook de allerkleinsten kunnen op 11 juli meegenieten: Ketnet houdt die dag in Antwerpen halt met hun Zomertour. Wrappers Sien en Thomas, Ketnet Musical, Zita, Olly Wannabe, 4eVeR, Nachtwacht en De Ketnetband maken er samen met alle kinderen een spetterende dag van. Ook Kaatje, Viktor en Kamiel zijn van de partij. Naast genieten van de optredens kan iedereen ook op de foto met hun favoriete Ketnet-gezichten, en meedoen aan allerlei spelletjes zoals 'Jungle run' of 'Human table soccer'.

VRT NU

Niet enkel op 11 juli, maar de hele zomer lang kunnen kijkers genieten van Vlaamse fictiereeksen van vroeger. VRT NU zet volledige fictiereeksen uit het VRT-archief online vanaf 1 juli tot het einde van de zomer, zoals 'Urbain', 'Windkracht 10', 'Kapitein Zeppos', en 'Wij, heren van Zichem'. Tijdens de zomer komen daarnaast ook enkele Vlaamse films online, met klassiekers zoals 'Max' en 'Koko Flanel', en nieuwe toppers als 'Iedereen Beroemd', 'Terug naar Morgen' en 'Marina'.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#2
Die feestdagen begonnen reeds op 29 juni en zullen 11 dagen duren
Dank forum Mastermagic. Dank content Telenet en Canal digitaal Heart
Antwoord