Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orange Belgium geeft eerste 5G demonstratie
#1
Orange Belgium heeft 10 september als eerste Belgische mobiele aanbieder diverse use cases gedemonstreerd die zijn gebaseerd op de toekomstige 5G-technologie. In het bijzijn van Stéphane Richard, CEO van de Orange Groep, demonstreerden Orange Belgium en Nokia in Luik het potentieel en de toekomstige toepassingen van 5G. Daarbij sprak Orange Belgium de ambitie uit om de uitrol van de 5G-technologie voor particuliere- en zakelijke klanten zo snel mogelijk van start te laten gaan.

5G-netwerken worden compatibel met alle voorgaande generaties (2G, 3G, 4G) en vullen deze aan, aldus Richard. 5G biedt diverse voordelen op het vlak van snelheid, latency, betrouwbaarheid, schaalbaarheid, flexibiliteit, veiligheid, netwerkdekking en capaciteit. Dat opent de deur voor nieuwe toepassingen zoals virtual en augmented reality, critical IoT, slimme auto's, e-health en industriële toepassingen. Verder zal 5G bevorderlijk zijn voor de digitale transformatie in de meeste sectoren (zoals gezondheid, transport, industriële productie).

Orange Belgium maakt netwerk klaar voor 5G

Orange investeert naar eigen zeggen intensief om zijn netwerk klaar te maken voor de nieuwe 5G-technologie, die vanaf 2020 uitgerold zou moeten gaan worden. Op 10 september gaf Orange Belgium samen met Nokia een eerste inkijk in de mogelijkheden van de technologie.

In het Kasteel van Colonster in Luik demonstreerden Orange en Nokia vijf use cases die de mogelijkheden van 5G belichten. Behalve de snelheidstest waar Orange en Nokia een verwerkingscapaciteit van 6 Gbps bereikten in de 3,5 GHz band (dat is de snelste speedtest ooit gedemonstreerd in België), zijn het vooral die use cases die echt belangrijk zijn.

Vijf potentiele use-cases 5G

Daarnaast werd voor het eerst in België een holografisch concert live in 3D gestreamd en was het mogelijk om live 360-graden beelden uit een 360-graden camera te bekijken in een VR-bril, wat neerkomt op een 8K-videostream.

Een andere demonstratie werd gegeven door drie robots die samen één plateau met daarop een balletje vasthielden en in evenwicht moesten houden, maar zelf voortdurend in beweging waren. Deze demonstratie toonde welke plaats 5G kan hebben in de 'fabriek van de toekomst', waar 5G het machines mogelijk zal maken om onderling en in realtime met elkaar te communiceren, dankzij de beperkte latency en de enorme betrouwbaarheid.

Belang communicatie autonome auto's

Verder werd een demonstratie met autonome auto's gegeven, die eveneens het belang toonde van een lage latency voor de onderlinge communicatie tussen autonome auto's om het verkeer te stroomlijnen. Spelers reden met speelgoedautootjes rond op een circuit en ervoeren het verschil wanneer ze verbonden waren via 3G, 4G of 5G.

Tot slot was er een demonstratie van Sector 1, het professionele e-sports-team van België dat gesponsord wordt door Orange Belgium. Sector 1 verbond drie spelcomputers met 5G om League of Legends, Hearthstone en FIFA 18 te spelen. Dankzij de lage latentie van de 5G-technologie is p2p-gaming mogelijk, iets waarvoor 4G en 3G netwerken minder geschikt zijn.
Antwoord
#2
na demo komt de werkelijkheid. natte gelijk Tongue
Antwoord
#3
(11-09-2018, 21:45)natte schreef: na demo komt de werkelijkheid. natte gelijk Tongue

dan moeten de smartphone's het ook kunnen Wink en dit zal niet dit jaar meer gebeuren, pak maar een jaartje later pas Wink
Antwoord
#4
juist gehoor alle phones trekken op elkaar dus kan geen probleem meer zijn
Antwoord