Cardsharing maatregelen Britse Sky
#1
Forums lopen er vol mee: De nieuwe maatregelen van het Britse Sky om het delen van hun smartcards tegen te gaan. Het ene verhaal lijkt misschien wat opgeklopt en andere verhalen blijken weer tegenstrijdig. Inmiddels hebben wij middels rondvraag een kleine inventarisatie gemaakt en proberen de angels uit het verhaal te halen.

Wat is er gebeurd? Het Brits/Ierse Sky heeft nieuwe firmware uitgebracht voor een deel van hun ontvangers. In deze software wordt de ontvanger gekoppeld aan de smartcard die op dat moment in de ontvanger zit (een zogenaamde receiver id). Zodra deze hexidecimale sleutel is gegenereerd, wordt deze informatie teruggestuurd naar Sky. Vervolgens verbindt Sky deze nieuwe receiver id met ECM streams en het gaat dan vooral om de HD streams. Als dit “pairen” gelukt is, werkt de smartcard niet meer in een andere ontvanger, omdat de receiver id dan niet meer klopt.

Voor de goede orde, dit heeft niets te maken met het updaten van de kaart zelf, omdat het erop lijkt dat de meeste kaarten nieuwe ECM kunnen bijwerken volgens onze gegevens. Het pairen kan wel gebeuren als je bijvoorbeeld je kaart reactiveert via de website van Sky, terwijl je kaart zich in een Linux ontvanger bevindt.

Het verhaal over het gat in OSCam kunnen wij niet bevestigen, al adviseren wij wel het gebruik van CCcam in combinatie met een NDS smartcard.

Mocht je al getroffen zijn door deze actie van Sky hebben we op dit moment maar een schamele oplossing. Probeer je kaart dan uit in een oude (Thomson) ontvanger. Reactiveer je kaart met het serienummer van zo’n oudere ontvanger. Omdat oudere ontvangers niet geschikt zijn voor deze nieuwe firmware, zal Sky de ECM update terugplaatsen.

Let wel, wij verstrekken slechts deze informatie voor lezers die getroffen zijn, omdat ze hun kaart misschien intern delen in eigen huis.
Antwoord
Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)