Paramount+ op komst in USA en andere landen, europa volgt misschien later
#1
Alweer knabbelt iemand aan de koek: ook filmmaatschappij Paramount schakelt een versnelling hoger met een eigen streamingdienst. Meer concurrentie voor onder meer Netflix en Disney+ dus, en met kleppers als ‘Mission: impossible’ en ‘Spongebob’ nog wat extra keuzestress voor jou en mij.

Voor de goede orde: helemaal nieuw is Paramount+, dat onderdeel is van moederbedrijf ViacomCBS, niet. Het gaat om een stevige upgrade en rebranding van het bestaande CBS All Access-platform, dat al in 2014 werd opgericht. Maar Paramount+ gaat vanaf 4 maart wel de strijd aan met intussen gevestigde waarden als Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video.

Paramount bouwde de voorbije decennia een gigantische filmbibliotheek uit. Denk aan Transformers, Star trek, Paranormal activity, Apocalypse now, Beverly Hills cop, The godfather of Indiana Jones. Daarvan moeten naar eigen zeggen 2.500 titels op de nieuwe dienst belanden. Het bedrijf heeft bovendien ook andere sterke merken in de portefeuille, zoals het op kinderen gerichte Nickelodeon (Spongebob, Dora the explorer) en Comedy Central (South Park, Modern family).

Kleppers die nog in de maak zijn, zoals de zevende Mission: impossible-film en A quiet place II, moeten 45 dagen na de première in de bioscoop beschikbaar zijn. Voorts belooft Paramount een hoop reboots, spin-offs en prequels van bestaande titels (Frasier, Grease, Flashdance) én moeten er ook nieuwe formats komen, waaronder een serie die is gebaseerd op het populaire videospel Halo en Queen of the universe, waarin dragqueens van over de hele wereld het tegen elkaar opnemen in een zangwedstrijd.

Paramount+ krijgt twee versies: standaard en premium. Voor de basisversie betaal je 5 dollar (een goede 4 euro) per maand, maar dan krijg je wel reclame te zien. De advertentievrije premiumversie, met een iets uitgebreider aanbod en de mogelijkheid om content te downloaden en offline te bekijken, kost 10 dollar (iets meer dan 8 euro). Die prijzen gelden tot nader order voor de Verenigde Staten en worden elders mogelijk licht aangepast.

Paramount+ is op 4 maart beschikbaar in de VS, Canada en Latijns-Amerika. Scandinavië volgt op 25 maart, Australië later dit jaar. Wanneer de rest van Europa aan de beurt is, is nog niet bekend.
Antwoord
Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)