Kabel openzetting dichtbij
#1
The combined Belgian regulators have published their final decisions regarding the Telenet, Tecteo, Brutélé and Coditel (Numéricable) reference offers for opening up of the country’s cable networks.

The Conference of Regulators for the electronic Communication sector (CRC), consisting of BIPT (telecommunications) and media regulators CSA, VRM and Medienrat, have set the rules for opening of the networks that are dominant in their markets.

The four cable operators are now required to open their networks for a resale offer of the analogue TV product, access to the digital TV platform and resale of the broadband access product.

The CRC has now asked the operator to make a number of amendments to their reference offers including allowing alternative operators to offer VOD services over broadband.

The six-month implementation period can start running as soon as a first alternative operator files a letter of intent and pays an “advance payment” to each individual cable operator (EUR 600.000 euro per cable operator to obtain all cable services).

The offer could be operational by the second quarter 2014. The final decision on pricing is expected in November 2013.
Eutelsat Awards 2013 People's Choice

Citaat:De gecombineerde Belgische regulatoren hebben hun definitieve besluiten gepubliceerd met betrekking tot de Telenet , Tecteo , Brutele en Coditel ( Numericable ) referentiepunt biedt voor de openstelling van het land de kabelnetwerken .

De Conferentie van regulatoren voor de sector elektronische communicatie ( CRC ) , bestaande uit BIPT ( telecommunicatie ) en mediaregulatoren CSA , VRM en Medienrat , zijn de regels voor het openen van de netwerken die dominant zijn in hun markten te stellen .

De vier kabelexploitanten zijn nu verplicht om hun netwerken te openen voor een doorverkoop aanbod van het analoge tv-product , de toegang tot het digitale tv-platform en de wederverkoop van de breedbandtoegang product .

De CRC heeft nu gevraagd de exploitant om een aantal wijzigingen aan te brengen in hun referentie- aanbiedingen , waaronder om alternatieve exploitanten voor VOD diensten via breedband aanbieden .

De periode van zes maanden de uitvoering kan beginnen te lopen zodra een eerste alternatieve operator bestanden een intentieverklaring en betaalt een " voorschot " aan elke individuele kabelexploitant ( EUR 600.000 euro per kabelexploitant aan alle kabel- diensten te verkrijgen ) .

Het aanbod zou operationeel moeten zijn in het tweede kwartaal 2014 . De uiteindelijke beslissing over de prijsstelling wordt verwacht in november 2013.
Antwoord
#2
Er komt concurrentie op Belgische kabelnetwerken. Dat is het gevolg van definitieve gezamenlijke besluitvorming van diverse Belgische media- en mededingingsautoriteiten. Die werd deze week officieel gepubliceerd.

Hierdoor worden de kabelbedrijven Telenet, Tecteo, Brutélé en Coditel gesommeerd om tegen een vooraf bepaald tarief hun netwerken voor geïnteresseerde andere bedrijven open te stellen. Het gaat hierbij niet – net als in Nederland het plan is – om wederverkoop van het analoge zenderaanbod. Ook digitale tv en internet vallen onder dit besluit. Verder moet men concurrerende bedrijven onder bepaalde voorwaarden toegang tot het video on demand-platform geven. De verwachting is dat voor het einde van dit jaar de tarieven voor wederverkoop van diensten en toegang tot de kabelnetwerken worden bepaald. Zes maanden daarna kunnen nieuwe aanbieders op Belgische kabelnetwerken voor het eerst een dienstenaanbod aan klanten gaan leveren.
Antwoord
#3
Hoe gaan ze dat doen als er nu al geen plaats meer is :-)
Antwoord
#4
(02-11-2013, 09:07)chukky2 schreef: Hoe gaan ze dat doen als er nu al geen plaats meer is :-)
Simulcrypt is de term.
Je hebt nu bijv. al meerdere coderingen voor één zender, ze zetten daar gewoon nog een codering bij voor Mobistar of een andere die het wil aanbieden.
Daarvoor heb je gen extra plaats nodig.
Het betekent echter ook dat je geen andere zenders moet verwachten, beeldkwaliteit zal ook gelijk zijn.
Ik verwacht dat die andere aanbieders gewoon een zeer beperkt basispakket gaan aanbieden, en dat dat dan iets goedkoper zal zijn dan het Telenet basisaanbod, en misschien nog een paar extra zenders die zij alleen dan hebben, maar veel verwaht ik daar niet van.
Zaken als Prime, Telenet Sporting, Rex en Rio, Be, de pornozenders, daar verwacht ik niet van dat concurrenten die zullen kunnen aanbieden.

Ik verwacht dus een soort TV Vlaanderen basispakket, maar dan op de kabel : iets goedkoper, maar met veel minder zenders, maar dan wel met de beeldkwaliteit die je op de kabel gewoon bent.
Antwoord
#5
Weet niet of dat Rex-Rio avontuur wel een lang leven gaat leidennu die kabel word open gegooid.Als ze nog eens gaan rommelen in hun zenders hou ik mijn hart al vast wat er nog aan zenders gaat overblijven.
Antwoord
#6
Mobistar gaat eind dit jaar van start met de uitrol van een eigen internet- en televisieaanbod. Dat heeft de operator nogmaals bevestigd tijdens de presentatie van de resultaten van het afgelopen kwartaal.

Nadat eind vorig jaar de laatste hordes werden genomen voor de openstelling van de Belgische kabelmarkt, was Mobistar in januari van dit jaar de eerste alternatieve operator om een eigen aanbod van televisie- en vaste breedbanddiensten via de kabel aan te kondigen. De provider gaat daarvoor gebruik maken van de netwerken van Telenet en Voo.

Mobistar verwacht tegen het vierde kwartaal technisch klaar te zijn om met het nieuwe kabelaanbod van start te gaan, maar hoopt dat de regulatoren tegen dan ook de aangekondigde herziening van de groothandelstarieven zullen hebben afgerond. Dat zal volgens de operator pas echt een faire concurrentie op de kabelmarkt mogelijk maken.

Meer simkaarten dan Proximus
De afgelopen kwartaalresultaten waren beter dan verwacht voor Mobistar. De omzet in het tweede kwartaal lag op 312,2 miljoen euro, terwijl analisten 311,9 miljoen hadden verwacht. De winst bedroeg 15 miljoen euro, eveneens hoger dan de 10,8 miljoen euro die was voorspeld. De totale geconsolideerde omzet voor de eerste helft van 2014 kwam uit op 629,2 miljoen euro, een daling van 14,4 procent ten opzichte van vorig jaar.

Mobistar zag het aantal aangesloten simkaarten in België en Luxemburg op jaarbasis met 6,4 procent toenemen. In België bedient de operator 5.446.215 actieve simkaarten, waardoor hij voor het eerst boven concurrent Proximus uitkomt. Voor alle duidelijkheid: dat is inclusief simkaarten van MVNO’s die gebruik maken van het netwerk van Mobistar. Het aantal eigen mobiele klanten is op jaarbasis met 8,8 procent gedaald tot 3.038.403, terwijl het aantal MVNO-klanten met 40,6 procent is toegenomen tot 1.509.138.

bron: zdne
Antwoord




Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)