ARD & ZDF uitzendnormen veranderen binnenkort in Duitsland
#1
ARD & ZDF krijgen een nieuw mediastaatverdrag. Daar zijn de premiers het nu over eens. Sommige zenders van ARD & ZDF hoeven niet meer via kabel & satelliet te worden uitgezonden.

Waarschijnlijk een van de belangrijkste veranderingen: tot nu toe zijn alle televisiezenders uitdrukkelijk vermeld in het Interstate Media Verdrag. Van ARD tot KiKa. U bent hiertoe verplicht en moet ook als televisieomroeporganisatie voor iedereen vrij toegankelijk zijn. Dat betekent: je moet de zenders via kabel, satelliet of antenne kunnen ontvangen. Maar daar brengt de hervorming nu verandering in. Alleen ARD en ZDF, evenals arte en de respectievelijke programma's van derden van de staatsomroeporganisaties vallen onder de definitie.

Omgekeerd betekent dit dat alle andere zenders niet langer expliciet in gebruik worden genomen. Dit betreft de kinderzender Kika, Phoenix, ZDF neo, ZDF info, tagesschau 24 One en ARD Alpha. Hier kunnen en mogen de zenders zelf bepalen hoe ze omgaan met de omroepen. Dat betekent ook dat ze mogen stoppen met uitzenden of ze naar internet mogen verplaatsen.

Op basis van de gemaakte afspraken zal de omroepcommissie van de deelstaten een concrete tekst van het contract formuleren. Dit moet vervolgens worden bevestigd door de premiers van de deelstaten. Dan moeten de respectieve deelstaatparlementen het eens worden. Het nieuwe mediastaatverdrag moet dan in oktober worden ondertekend. Het is de bedoeling dat het in 2023 van kracht wordt.

bron: https://www.inside-digital.de/news/sende...trag-kommt
Antwoord
#2
Vanaf 15 september informeren loopbanden over het uitschakelen van de SD-zenders.
De TP 51 ( 10.744 H, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S QPSK ) wordt voor de kerst uitgeschakeld.
Antwoord
Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)