HBO in 2024 dan toch naar België
#1
HBO heeft aangekondigd dat ze toch de stap zetten naar België met hun aanbod, dat zit nu exclusief bij Streamz en Telenet, maar daar komt vanaf 2024 dus een eind aan, elke klant zal dan via HBO een abbo kunnen nemen maandelijks of jaarlijks.
of het aanbod in belgie even groot zal zijn zoals in de USA is momenteel nog de grote vraag.
In Nederland is er in het HBO aanbod ook plaats voor de normale films zoals deze maand bv Barbie dat nog maar pas in de zomer in de bios was in België.
We kijken al uit naar wat 2024 ons zal brengen aan aanbod bij HBO.
Antwoord
#2
Op 26 juli start HBO in België met hun aanbod, wat het zal kosten is nog de vraag en of ze 2 abbo’s aanbieden zoals in Nederland is ook nog niet geweten, het duurder abbo is met 4K aanbod het andere max in HD.
We melden hier meer info zodra er meer info ter beschikking is.
Antwoord
#3
Goed nieuws, MoviePulpers, want er is officieel medegedeeld dat HBO Max in België & Frankrijk zal komen voor de Olympische Spelen zoals we eerder voorspelde. Echter komt er nog steeds geen witte rook doorheen de schoorstenen bij Warner Bros Discovery, want officieel is de launch date voor Max (HBO + Discovery) in België & Frankrijk nog niet gegeven. Daarentegen is wel duidelijk dat in andere Europese landen zoals Oost-Europa (Polen, Bosnië & Herzegovina, Roemenië…), Baltische staten (Litouwen, Estland, Letland), Nordics (Noorwegen, Denemarken, Zweden, Finland) & Nederland MAX zal komen op 21 mei 2024.

Overigens is er ook meer nieuws over de pakketen die HBO Max in België zal lanceren.

Basic met reclame:

Dit abonnement geeft gebruikers de mogelijkheid om van HBO Max te genieten tegen een lagere prijs en bevat reclame.
Gebruikers kunnen content streamen op 2 apparaten tegelijk.
Content is beschikbaar in Full HD resolutie.
Standaard:

Gebruikers kunnen content streamen op 2 apparaten tegelijk.
Content is beschikbaar in Full HD resolutie.
Met dit abonnement kunnen maximaal 30 downloads worden gedaan om beschikbare content ook offline te bekijken
Premium:

Biedt de beste consument-ervaring.
Gebruikers kunnen content streamen op 4 apparaten tegelijk (max 2 voor Sport).
Full HD of 4K-resolutie, plus Dolby Atmos geluid, (indien beschikbaar).
Met dit abonnement kunnen maximaal 100 downloads worden gedaan om beschikbare content ook offline te bekijken (gelimiteerd).
Sport add-on:

Met de Sport add-on kijk je live sportevenementen waaronder UFC, Grand Slam-tennis, de grote wielerrondes, de 24 uur van Le Mans, de live lineaire kanalen Eurosport 1 en Eurosport 2 – en nog veel meer.
De Sport add-on is aan te kopen als een add-on bij elk abonnement.
Gebruikers kunnen sportcontent streamen op maximaal 2 apparaten tegelijk.
Verwacht HBO Max België dus ergens in de loop van juli 2024!
Antwoord
#4
Streamingsdienst HBO Max verschijnt per 1 juli 2024 op de Belgische markt. Het goedkoopste Max-abonnement kost 5,99 euro per maand.

Warner Bros. Discovery kondigde vorig jaar al aan HBO Max naar België te brengen. Eerder was HBO-content al wel beschikbaar in België, zij het via Streamz. Aanvullend op de content die nu al bij Streamz te vinden is, integreert HBO Max het real-life entertainment van Discovery en alle premium topsportuitzendingen van Eurosport.

HBO Max geeft Belgische kijkers zomer ook exclusief toegang tot alle livemomenten vanaf de Olympische Spelen van Parijs 2024. Voor alle aanvullende sportevenementen biedt HBO Max een ‘Sport Add-on’, voor verslaggeving van grote internationale en Europese sporten.

Preview vanaf 11 juni

Belgische klanten kunnen vanaf 11 juni een abonnement op HBO Max afsluiten. De eerste 14 dagen vanaf 11 juni krijgen ze kosteloos toegang tot de streamingsdienst. Nadien betalen ze de gewoonlijke tarieven van het gekozen Max-abonnement. In de previewperiode zijn, zo meldt de streamingsdienst, films en series enkel beschikbaar in het Engels en Frans. Vanaf 1 juli kunnen films en series op Max ook in het Nederlands gestreamd worden.

Drie HBO Max-abonnementsvormen

Warner Bros. Discovery lanceert in België drie abonnementsvormen voor HBO Max: Basic met reclame, Standaard en Premium. Hieronder vind je de kenmerken van de diverse diensten:

Basic met reclame

Prijs: 5,99 euro per maand
Aantal apparaten: 2 tegelijkertijd
Resolutie: Full HD
Offline downloads: n.v.t.
Standaard

Prijs: 9,99 euro per maand
Aantal apparaten: 2 tegelijkertijd
Resolutie: Full HD
Offline: 30 downloads
Premium

Prijs: 13,99 euro per maand
Aantal apparaten: 4 tegelijkertijd
Resolutie: Full HD of 4K mét Dolby Atmos-geluid
Offline: 100 downloads

Aanvullend op de genoemde abonnementsvormen, biedt HBO Max zoals gezegd een Sport Add-on. Deze add-on kost 5 euro per maand. Dit is inclusief toegang tot Eurosport 1, Eurosport 2 en diverse andere kanalen.

Niet gewoon ‘Max’

Net als in Nederland kiest Warner Bros. Discovery er in België voor om de naam HBO Max te voeren. Daarmee willen ze verwarring voorkomen met de gelijknamige Nederlandse omroep Max.

Tot slot meldt Warner Bros. Discovery dat ze voor het reclame-abonnement samenwerken met het Belgische Ads & Data. Dat zal de advertenties voor Belgische gebruikers beheren.
Antwoord
#5
Vanaf 1 juli krijgt België er een nieuwe streamingdienst bij. HBO Max, het platform van studio Warner Bros., wordt gelanceerd in ons land. In Nederland is de zender al een jaar langer beschikbaar. Wat kan je er precies bekijken? En hoe zit het nu met HBO-programma’s die bij ons eerder te bekijken waren via Streamz?

Op HBO Max kan je vanzelfsprekend de series van zender HBO bekijken, waaronder kleppers als ‘Game of Thrones’, de bijhorende spin-off ‘House of the Dragon’, ‘The Last of Us’ en ‘Sex and the City’. Maar daarnaast kan je er bijvoorbeeld ook live naar de Olympische Spelen van Parijs in 2024 kijken, als enige zender in België waarop dat kan.

HBO Max geeft klanten vanaf 11 juni de mogelijkheid om veertien dagen lang kosteloos eerder toegang te krijgen voor het betaalplan dat zij verkiezen, voordat de volledige lancering plaatsvindt op 1 juli. Tijdens deze korte opstartperiode zullen bepaalde titels wel enkel beschikbaar zijn in het Engels en het Frans. Vanaf 1 juli zal alles ook met Nederlandse ondertitels te bekijken zijn.

Het goedkoopste abonnement krijg je voor 5,99 euro per maand en heet ‘Basic met reclame’. Dat betekent, zoals de naam al doet vermoeden, dat er nog enige vorm van reclame te zien zal zijn, zelfs als je een betalende klant bent. Telenet-klanten kunnen volgens Warner Bros. al snel na de lancering toegang tot de HBO Max app krijgen.

WAT KAN JE PRECIES BEKIJKEN?

Series

De lancering van HBO Max gaat gepaard met de langverwachte tweede seizoenen van de HBO-Original ‘House of the Dragon’ en ‘The Last of Us’. Daarnaast vind je er ook ‘The White Lotus’, ‘Euphoria’, ‘True Detective: Night Country’, ‘The Regime’, ‘The Sympathizer’, ‘The Jinx Part Two’ en de aankomende nieuwe komedie ‘The Franchise’.

Een nieuwe reeks van zogenaamde ‘Max Originals’-series, gebaseerd op populaire titels van Warner Bros., zullen eveneens op het platform verschijnen, waaronder ‘The Penguin’ en ‘Welcome to Derry’ (een herwerking van Stephen Kings ‘IT’). Binnenkort zal ook een langverwachte tv-remake over ‘Harry Potter’ gelanceerd worden, maar die opnames zijn nog steeds bezig.

Films

Films van Warner Bros. die te zien zullen zijn omvatten onder andere ‘Wonka’, ‘Aquaman and the Lost Kingdom’ en ‘The Color Purple’. Ook een hele reeks films uit de bibliotheek van Warner Bros. zal beschikbaar zijn, waaronder de hele ‘Harry Potter’-reeks, ‘The Matrix’, ‘The Dark Knight’ en ‘Joker’.

Sport

Deze zomer is HBO Max ook de enige plek waar je de Olympische Spelen van Parijs 2024 live kunt bekijken. Een Sports Add-On biedt fans daarnaast nog meer verslaggeving aan van grote internationale en Europese sporten, waaronder tennis Grand Slams zoals Australian Open, Roland-Garros en de US Open, de drie grote rondes van de koers: Giro d’Italia, La Vuelta a España en de Tour de France naast de Tour de France Femmes, en alle Wielermonumenten & Klassiekers, de autorace van de 24 uur van Le Mans, de Snooker World Tour, de Golf PGA Tour en alle grote wintersport WK’s en wereldbekerevenementen.

ABONNEMENTSVORMEN

Basic met reclame - € 5,99 per maand.

- Met dit abonnement kunnen gebruikers tegen een lagere prijs van HBO Max genieten en zijn advertenties inbegrepen.

- Gebruikers kunnen op 2 apparaten simultaan streamen.

- Inhoud zal beschikbaar zijn in Full HD-resolutie.

Standaard - € 9,99 per maand.

- Gebruikers kunnen op 2 apparaten simultaan streamen.

- Inhoud zal beschikbaar zijn in Full HD-resolutie.

- Met dit plan kan je maximaal 30 downloads van de inhoud offline te bekijken.

Premium - € 13,99 per maand

- Gebruikers kunnen op maximaal 4 apparaten simultaan streamen.

- Full HD- of 4K-resolutie en met Dolby Atmos-geluid (indien beschikbaar).

- Met dit plan zijn maximaal 100 downloads mogelijk om offline te bekijken. (Limieten van toepassing.)

​​​Extra: Sport Add-on - €5 per maand

- Biedt verslaggeving van topsportevenementen, waaronder Grand Slam-tennis, wielerwedstrijden, de 24 uur van Le Mans, de live lineaire kanalen Eurosport 1 en Eurosport 2 en nog veel meer.

- Beschikbaarheid van rechten verschilt per land.

- De Sport Add-On wordt aanvullend verkocht op elk abonnement.

- Gebruikers kunnen sportinhoud op 2 apparaten simultaan streamen (van hun beschikbare streaming abonnement).

WAT MET STREAMZ?

Warner Bros. en HBO hadden in België aanvankelijk een deal met Streamz, maar die loopt langzaam af. Recente HBO reeksen die het afgelopen jaar zijn uitgekomen op het Streamz, zullen wel nog even op het platform te zien blijven. Dit komt door een licentieperiode van 6 tot 12 maanden die varieert van serie tot serie. Om een voorbeeld te geven: ‘The Regime’ blijft nog tot 3 maart 2025 in het aanbod, ‘True Detective: Night Country’ blijft nog tot 14 juli 2024.

Dit geldt ook voor series die nog uitkomen tussen vandaag en 30 juni 2024. Concreet houdt dit dus in dat het tweede seizoen van ‘House of the Dragon’ volledig te zien zal zijn op Streamz, tegelijk met de VS release. ‘House of the Dragon’, seizoen 2, blijft te zien op Streamz tot 12 maanden na uitzending.

HBO reeksen die voor juli 2023 gereleaset werden, zullen vanaf 1 juli 2024 niet meer te zien zijn op Streamz. Wanneer een reeks van Streamz verdwijnt, zal dit ook steeds duidelijk op het platform worden meegedeeld. Op de programmapagina van de reeks krijgen kijkers minstens 29 dagen op voorhand een boodschap met hoeveel tijd ze nog hebben om de reeks bij Streamz uit te kijken.
Antwoord
Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)