Dick Maas werkt aan vervolg op horrorfilm Amsterdamned
#1
Regisseur Dick Maas werkt aan een vervolg op zijn eigen film Amsterdamned uit 1988. Net als in de eerste film speelt Huub Stapel de hoofdrol. Hij kruipt weer in de huid van rechercheur Eric Visser. De opnames beginnen in 2024.
Amsterdamned II gaat in 2025 in première, zo maken producenten 2CFILM, Parachute Pictures en Guess Who donderdag bekend. Dat is het jaar waarin Amsterdam 750 jaar bestaat.

“Dat er ooit een vervolg op Amsterdamned zou komen, was eigenlijk nooit een vraag: het was onvermijdelijk”, zegt Maas. “Het wachten was op een script dat de hooggespannen verwachtingen kon waarmaken.” Volgens de filmmaker is dat script er nu. “De film wordt nog spannender, spectaculairder en op sommige momenten bloedstollender dan zijn voorganger.”

Amsterdamned gaat over een psychopathische moordenaar die de Amsterdamse grachten onveilig maakt. De film trok destijds meer dan een miljoen bezoekers. Naast Stapel speelden Monique van de Ven, Serge Henri Valcke, Wim Zomer, Hidde Maas en Tatum Dagelet grote rollen in de film.

Stapel vertelde eerder dit jaar aan De Telegraaf dat hij en Maas over een eventueel vervolg nadachten. De acteur zei toen dat hij in het vervolg digitaal jonger wordt gemaakt. “Ik ben zeer benieuwd wat ze daarmee kunnen. Ik wil wel weer even jong zijn.”
Antwoord
Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)