Vanaf 1 maart nieuw sociaal internetabonnement van €19/maand
#1
Vanaf 1 maart zullen meer dan een half miljoen Belgen aanspraak kunnen maken op een sociaal internetabonnement. Vandaag bestaat er al een sociaal tarief waarbij mensen lage inkomens €11,5 korting kunnen krijgen. Het enige probleem: daarvoor moet eerst een aanvraag ingediend worden. Heel wat mensen weten dan ook niet dat ze aanspraak kunnen maken op het sociaal tarief. Met het nieuwe sociaal tarief wordt dat probleem verholpen.

Brief in de bus

Al wie recht heeft op het sociaal tarief, zal daar vanaf 1 maart van op de hoogte gesteld worden. Dat gebeurt met een brief die in de bus zal vallen. Om de brief te ontvangen, hoef je niets te doen: als je recht hebt op het verlaagde tarief valt de brief automatisch in de bus. De concrete voorwaarden daarvoor zijn terug te vinden op de website van de FOD Economie. Nadat je de brief ontvangen hebt, is het de bedoeling dat je ermee naar de telecomwinkel trekt om het sociaal abonnement te activeren.

19 euro per maand

Vanaf dan zal je toegang tot internet krijgen vanaf 19 euro per maand. Voor die 19 euro per maand krijg je downloadsnelheden van minstens 30 Mbps en een downloadvolume van 150 GB per maand. Daarnaast zijn er ook verschillende bundels beschikbaar: voor een prijs van maximaal 40 euro per maand kun je daarmee meteen mobiele en/of vaste telefonie en televisie in het abonnement opnemen.

Het sociaal internetabonnement moet ervoor zorgen dat meer mensen toegang kunnen krijgen tot internet. Tijdens de coronapandemie werd pijnlijk duidelijk dat goed internet essentieel is voor heel wat zaken: onderwijs, telewerken, internetbankieren… Met het nieuwe sociaal tarief moeten meer mensen op een betaalbare manier toegang tot internet.
Antwoord
Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)