M7/Canal+ gaat 2 transponders afstoten wegens een meningsverschil
#1
Het bedrijf M7 Group, lid van de CANAL+ groep, heeft op woensdag 22 mei 2024 technische wijzigingen aangebracht in de distributie van sommige programma’s. In totaal 8 transponders veranderden de FEC van 2/3 naar 3/4 en Pilot van OFF naar ON. Eén extra transponder verhoogde de symboolsnelheid van 27500 naar 29900 ksymb/s

Programma's gaan naar nieuwe parameters vanwege het verlaten van twee transponders, waarop de FEC- en Pilot-wijzigingen niet hebben plaatsgevonden. De frequenties zijn 11,778 GHz, pol V en 11,954 GHz, pol H.

Als gevolg van een meningsverschil tussen M7 Group en de satellietoperator SES over de huur van deze twee transponders, zal de uitzending van programma's via deze 2 transponders in de toekomst niet meer plaatsvinden. Een aantal programma's zullen de resolutie verlagen, overstappen op andere transponders, andere zullen overstappen op OTT (Skylink Live TV-app).

Niet alle stations van de twee uitgeschakelde transponders passen in de andere capaciteiten van de M7-groep, zelfs niet nadat geselecteerde stations op SD zijn overgeschakeld. Vanaf 22 augustus 2024 worden daarom in totaal 9 zenders exclusief als OTT (via internet) aangeboden als onderdeel van de Skylink Live TV-dienst.

sinds 23 mei zijn al verschillende zenders verhuisd naar andere transponders o.a. de zenders Penthouse Gold, Penthouse Reality en Vixen
Antwoord
Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)