Base start met internet en tv, is dit een aanrader of niet??
#1
Via zijn merk voor mobiele telefonie Base lanceert Telenet vanaf 3 juni in heel België een ‘budgetaanbod’ voor vast internet en televisie. De tarieven liggen alvast lager dan die van het huidige Telenet-aanbod, maar zijn ze ook concurrentieel tegenover andere spelers?

Er lijkt eindelijk wat te bewegen in het Belgische telecomlandschap. De komst, later dit jaar, van een vierde operator die “ongeziene prijzen” in het vooruitzicht stelt (wait and see…), heeft alvast Base wakker geschud. Vanaf 3 juni vult het merk zijn bestaande aanbod voor mobiele telefonie (Base mobile) aan met vast internet en televisie. Alle producten staan los van elkaar, je kiest zelf op welke dienst je je abonneert en je bent evenmin verplicht om te bellen met Base. Al geniet je wel een levenslange korting van 10 procent als je minstens twee producten neemt.

Vast internet: best wel concurrentieel

Voor vast internet komt Base met een beperkt aanbod, op maat van matige surfers (300 GB data per maand — extra volume: 5 euro voor 25 GB — met een downloadsnelheid van 50 Mbps en een uploadsnelheid van 5 Mbps). Of een onbeperkt aanbod voor grootverbruikers en gezinnen (downloadsnelheid: 200 Mbps, uploadsnelheid: 20 Mbps).

Beperkt internet kost 27 euro per maand. “En dat is best wel concurrentieel”, zegt Laura Clays van Testaankoop. “Bij Scarlet betaal je wel maar 23 euro per maand, maar is je downloadsnelheid beperkt tot 30 Mbps en heb je slechts 50 GB volume. Proximus Essential kost je 28 euro per maand en biedt je 100 GB surfvolume met een maximale snelheid van 50 Mbps. En voor Easy Internet van Telenet betaal je 33,29 euro per maand met een surfvolume tot 150 GB en een maximale downloadsnelheid van 100 Mbps. De overige internetaanbieders bieden geen abonnementen met een beperkt volume aan. We kunnen dus stellen dat voor een internetabonnement met een beperkt surfvolume Base met een zeer scherpe aanbieding komt.”

En het onbeperkte internet voor 40 euro per maand? “Mobile Vikings biedt je dezelfde prijs aan, maar daar is de maximale downloadsnelheid beperkt tot 100 Mbps. Zuny en hey!telecom zijn een euro goedkoper: Zuny biedt ook 200 Mbps aan, hey!telecom maar 150. Bij Scarlet Loco Fiber Boost heb je dezelfde snelheden als bij Base, maar betaal je al 44 euro per maand. En de grotere spelers zijn nog duurder: 59 euro voor Orange Home Zen Fiber, 61,14 euro voor Telenet All-Internet en 62,99 euro voor Proximus Maxi Fiber”, aldus Testaankoop.

Televisie: beperkt zenderaanbod

Voor televisieheb je de keuze tussen een TV-box (15 euro) of de TV-app (10 euro). De app gebruik je zoals eender welke klassieke streamingapp (smartphone, tablet, tv-scherm via Chromecast, Apple TV, smart TV enz.). De TV-box geeft met één klik toegang tot de populairste streamingapps (zoals Netflix, Amazon Prime, Apple TV+, Youtube, Streamz of Disney+). Het zenderaanbod is wel beperkt tot de 28 populairste Nederlandstalige zenders (wil je ook de Franstalige zenders, dan kost dat 6 euro extra), maar je kunt wel opnemen (tot 200 uur) en herbekijken (36 uur).

Ter vergelijking: bij concurrent TV-Vlaanderen betaal je 9,95 euro voor 39 zenders via App TV light). Scarlet biedt geen afzonderlijk abonnement op tv-zenders aan.
Antwoord
#2
Met andere woorden: Base is een low cost provider van Telenet net als Scarlet een low cost provider is van Proximus.
Antwoord
#3
(06-06-2024, 08:54)apestaart12 schreef: Met andere woorden: Base is een low cost provider van Telenet net als Scarlet een low cost provider is van Proximus.

idd Wink
Antwoord
Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)