De toekomst
#1
Gadget die kunnen communiceren via WiFi zonder accu of stroomtoevoer

Op de Universiteit van Washington hebben onderzoekers een methode ontwikkeld waarmee simpele gadgets kunnen communiceren via WiFi zonder stroomtoevoer, batterijen of accu. Deze gadgets halen hun stroom uit de WiFi, televisie, radio en gsm-signalen die zich al in de lucht bevinden.

De uitvinding van de onderzoekers van de Universiteit van Washington kan ervoor zorgen dat de Internet of Things straks nog sneller werkelijkheid wordt. Er zijn veel toepassingen te bedenken voor simpele gadgets die alleen informatie doorgeven aan een centrale. Een slimme thermostaat kan op dit moment alleen maar de temperatuur meten op de locatie waar deze is bevestigd. Met deze technologie zou elke kamer kunnen worden voorzien van een sensor die vervolgens rapporteert aan de thermostaat.

Andere sensoren die baat kunnen hebben bij deze technologie zijn bewegingsdetectoren, versnellingsmeters, stopcontacten en lichtschakelaars.

Onderzoekers proberen al jaren energie op te wekken uit radiosignalen die in de lucht hangen, maar dat heeft tot op heden nooit voldoende stroom opgeleverd voor serieuze toepassingen. Met de radiosignalen kan maximaal een stroomcircuit worden opgezet met een extreem laag verbruik. Actief communiceren via WiFi is dan ook niet mogelijk. De onderzoekers hebben een methode ontwikkeld waarbij ze bestaande signalen weten te hergebruiken, waardoor er toch een signaal kan worden doorgegeven.

De onderzoekers gaan proberen om de techniek verder door te ontwikkelen zodat die ook via bijvoorbeeld Bluetooth kan werken. Op dit moment heeft de techniek een bereik van ongeveer 65 centimeter. De onderzoekers verwachten dit echter op korte termijn te kunnen uitbreiden tot twee meter en op lange termijn moet een bereik van 10 meter mogelijk worden.
Antwoord
#2
er is zelfs een serie op tv geweest dat de toekomSt heeft voorspelt : van de hedendaagse gebruiksvoorwerpen :
(gsm, google glas, tablet en smartphone enz.) allemaal in Star Trek,
hier heb je nog zo een voorbeeld : Uhura's oortelefoon
Antwoord
#3
Smartphones kunnen opgeladen worden met geluid

Smartphones opladen met de menselijke stem is geen science fiction meer. Onderzoekers van de Queen Mary University in Londen en Nokia hebben met succes een prototype ontwikkeld.

Enkele jaren geleden al toonden Koreaanse onderzoekers aan dat geluid gebruikt kan worden om smartphones op te laden. Dat kon via een piëzo-elektrisch effect, waarbij trillingen omgezet worden in elektriciteit. Maar de onderzoekers slaagden er niet in om genoeg op te wekken om een telefoon ook echt op te laden. Dat is onderzoekers van Nokia en de Queen Mary University of London (QMUL) nu wel gelukt. Ze slaagden erin een apparaat ter grootte van een smartphone te ontwikkelen, dat voldoende stroom genereert om de batterij op te laden.

Zinkoxide
Net als het Koreaanse team gebruikten ze een dunne laag zinkoxide, die elektrische stroom opwekt als het materiaal onder mechanische spanning komt. Dat gebeurt als trillingen het fijne vlies doen trillen, en dan kan met de menselijke stem, maar ook door achtergrondgeluid.

Bovendien konden ze ook het productieproces aanzienlijk goedkoper maken. Ze ontwikkelden een proces om de laag met een spray aan te brengen op een plastic vel, dat vervolgens tot 90 graden verwarmd wordt. Ze slaagden er ook in om de traditionele gouden contactpunten te vervangen door eenvoudig aluminium, wat de kosten nog meer drukt.
Antwoord
#4
Samsung koopt huisautomatiseringsbedrijf SmartThings

Samsung heeft voor 200 miljoen dollar het bedrijf SmartThings overgenomen. Het overgenomen bedrijf specialiseert zich in de ontwikkeling van producten voor huisautomatisering en werd slechts twee jaar geleden opgericht.
De overname van SmartThings hing al even in de lucht. Inmiddels zijn de gesprekken afgerond en is de overname publiekelijk gemaakt. SmartThings werd in 2012 opgericht en heeft inmiddels ongeveer 55 medewerkers, werkzaam in Washington DC, San Francisco en Minnesota. Het bedrijf slaagde erin om de wirwar van standaarden van fabrikanten te overstijgen, middels een apparaat dat als hub dient kunnen allerlei geautomatiseerde huishoudelijke producten met elkaar communiceren. Doordat fabrikanten momenteel hun eigen standaarden hanteren is dat veelal onmogelijk zonder SmartThings' producten. voorbeeld

Met SmartThings aan boord denkt Samsung grote stappen te kunnen zetten in huisautomatisering. Alex Hawkinson, CEO van SmartThings, meldt: Onder de gelederen van Samsung zullen we in staat zijn om meer fabrikanten en ontwikkelaars aan te sluiten op de oneindige mogelijkheden van het Internet of Things.
Het hoofdkantoor van SmartThings zal verhuizen naar Palo Alto in Californië, waar het Samsung Open Innovation Centre is gesitueerd.
bron
Antwoord
#5
het gevaar in de toekomst : net als samsumg, somfy :
tahoma : Uw hele huis onder controle. Waar u ook bent
Alle elektrische voorzieningen in en rondom uw huis besturen via afstandsbediening, tablet, smartphone, PC of helemaal automatisch: Dat is Home Motion by Somfy. Denk dan bijvoorbeeld aan uw tuinpoort, garagepoort, tuinverlichting, zonweringen, rolluiken, dakramen, gordijnen en alarm.
als je alles gelooft wat deze dame vertelt, is het leven simpel,
alles te bedienen met een afstandsbediening of smartphone of tablet,
en als inbrekers je gegevens hebben hoeven ze zich niet eens moe te maken om binnen te geraken
Antwoord




Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)