Belangstelling voor betaal-tv neemt af
#1
Het doorknippen van de tv-kabel, in het jargon cord-cutting genoemd, heeft ook het Europese vasteland en de Benelux bereikt. Dat concludeert IHS Technology in een jongste studie. IHS keek met name naar de markt voor betaaltelevisie, die in het tweede kwartaal fors moest inleveren.

Nederland en Italië vertonen nu al vele kwartalen een teruggang, maar dat zou niet komen door de opkomst van onlinediensten als Netflix. Mogelijk speelt de recessie een rol in combinatie met nieuwe technologische ontwikkelingen die meer vrije tijd vragen. Voor de studie is gekeken naar België, Denemarken, Italië, Malta, Nederland, Noorwegen, Zweden en diverse Oost Europese landen.
Antwoord
#2
(07-08-2014, 21:18)natte schreef: Ik denk dat die ala cartes vervangers gaan worden van vod die soms kunnen oplopen als je niet budgeteert

Is wel zelfde he alleen dat niet betalend is.
Antwoord
#3
niet enkel betaal-tv blijkbaar :

SKO: aandeel uitgesteld tv-kijken neemt af

Het aandeel van uitgesteld tv-kijken in de totale kijkdichtheid van Nederlandse consumenten bedroeg in juli 3,6 procent, bij een gemiddelde kijktijd over de gehele dag van 182 minuten. Dat bijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO). Uit metingen in de maand juni bleek dat aandeel 3,7 procent te zijn, met een gemiddelde kijktijd van 195 minuten. Het aandeel uitgesteld tv-kijken laat hiermee in daling zien in vergelijking met voorgaande maanden.

In januari was het aandeel uitgesteld tv-kijken 4,7 procent, in februari 4,2 procent, in maart 4,8 procent, in april 4,9 procent en in mei 5 procent. Een mogelijk verklaring voor de daling is het Wereldkampioenschap voetbal, dat plaatsvond van 12 juni tot en met 13 juli, en waarvan de uitzendingen waarschijnlijk merendeels live werden bekeken in plaats van middels uitgesteld tv-kijken.

!n hoeverre het in vlaanderen (stievie en co) is, dat is een andere vraag
Antwoord




Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)