Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alle grote zenders verklaren Proximus de oorlog: geen deal voor nieuw platform Pickx
#1
De vier belangrijke Belgische televisiezenders leggen een bom onder Pickx, het nieuwe tv-platform dat Proximus eerder deze week lanceerde. Ze nemen het niet dat de telecomgroep haar televisieaanbod grondig moderniseert zonder dat ze daar vooraf hun fiat voor hebben gegeven. Dat schrijven De Tijd en L’Echo zaterdag.
Met Pickx wil Proximus een antwoord bieden op streamingplatformen als Netflix en Amazon. Terwijl kijkers nu per zender moeten nagaan wat er te zien valt, bundelt Pickx die massa aan programma’s per genre. Zo kunnen klanten als het ware een eigen tv-zender samenstellen.

Die nieuwe interface valt niet bij iedereen in goede aarde. In een brief aan Proximus-topvrouw Dominique Leroy geven de grootste vier tv-zenders van het land - VRT, VTM-moeder DPG Media, RTBF en de RTL-omroepen - aan dat ze nooit hun akkoord hebben gegeven voor Pickx.

Vooral de manier waarop Proximus heeft gecommuniceerd, zet kwaad bloed. Zo is er bij de voorstelling niet vermeld dat Proximus nog geen deal heeft met de zenders, wat het bedrijf wel beloofd zou hebben.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#2
De vier belangrijkste mediabedrijven in België hebben de oorlog aan tv-aanbieder Proximus verklaard. Een deze week aangekondigde nieuwe online dienst is de oorzaak van de harde taal.

Mediagroepen VRT, DPG Media (onder meer VTM), RTBF en RTL zien niets in de deze week door Proximus aangekondigde nieuwe online dienst Pickx. Proximus wil de nieuwe online dienst gaan aanbieden op een nieuwe tv-decoder die functioneert op het Android TV-besturingssysteem. Het voordeel van deze nieuwe tv-decoder is dat Proximus-klanten lineair en online door het telecombedrijf geleverde tv-diensten op een apparaat kan combineren met andere online streamingdiensten als Netflix, Amazon Prime Video en YouTube. Dit kan met de nieuwe decoder ook in 4K Ultra HD-beeldkwaliteit.

Pickx

Niet de nieuwe tv-decoder maar de aankondiging van Pickx is de mediagroepen een doorn in het oog. Proximus wil met Pickx programma’s van een groot deel van de geleverde tv-zenders in een grote lijst bij elkaar brengen. Door programma’s uit deze lijst te kiezen, kan de Proximus-abonnee gemakkelijk en geheel geautomatiseerd als het ware de programmering van de eigen virtuele tv-zender samenstellen. Dit vinden eigenaren van tv-zenders een bedreiging voor eigen tv-zenders die met een statische niet door de kijker gemaakte programmering uitzenden. Zij zien in Pickx een nieuwe en extra dreiging naast de in populariteit stijgende online streamingdiensten zoals Netflix.

Overleg met zenders

De mediagroepen die nu aan de bel trekken, zien volgens eigen zeggen ook dat aanbieders als Proximus een antwoord moeten vinden op teruglopende abonnee-aantallen voor tv-diensten door stijgend gebruik van online streamingdiensten. Maar ze zien in Pickx niet de juiste oplossing. Ze willen dan ook met Proximus en andere Belgische aanbieders waaronder Telenet overleggen over een gezamenlijk antwoord op de dreiging van grote Amerikaanse mediabedrijven zoals Netflix, Apple, Amazon, Facebook en Google.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#3
Proximus heeft een nieuwe overeenkomst getekend met VRT voor de distributie van de VRT-kanalen en content in het digitale tv-aanbod van Proximus. Met deze vernieuwde samenwerking willen VRT en Proximus, met inzet van het nieuwe platform Proximus Pickx, inspelen op de veranderende gebruiksgewoonten op het vlak van media in Vlaanderen, zo verklaart Proximus.

In juni van dit jaar lanceerde Proximus Pickx, de opvolger van Proximus TV, maar vooral de nieuwe interface voor de videodiensten (televisie en VOD). Proximus spreekt van thematische navigatie. Via Proximus Pickx kunnen kijkers zelf bepalen welke programma's ze wanneer kijken. Via de Pickx-app kunnen gebruikers tv en video kijken op smartphone, laptop, tablet of andere mobiele apparaten. De nieuwe decoder ondersteunt ook apps als Netflix, Spotify en YouTube.

In eerste instantie verzetten de Belgische omroeporganisaties, waaronder VRT, zich tegen de ontwikkeling van Pickx. VRT lijkt daar nu echter van terug te komen. De nieuwe tv-ervaring van Proximus zal lokale content en kanalen, waaronder die van de VRT, extra in de picture zetten en ervoor zorgen dat gebruikers deze in één oogopslag kunnen ontdekken in een intuïtieve interface.
Ook zullen VRT en Proximus samen verder werken om de totale ervaring voor de consument voortdurend te verbeteren, of het nu gaat om de presentatie van VRT-content op het platform Proximus Pickx dan wel om evenementen zoals concerten of festivals.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord