Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apple nieuws
Apple heeft de iPhone XS, XS Max en XR aangekondigd. Het gaat om drie smartphones met het ontwerp van de iPhone X van vorig jaar. De XS en XS Max komen deze maand uit met prijzen vanaf 1159 euro, de XR komt in oktober voor 849 euro.

De behuizing van de XS-modellen hebben een ip68-rating, in plaats van de ip67-rating van laatste iPhones en de XR. Dat betekent dat ze getest zijn met een langere tijd onder water en dieper dan vorige modellen. De soc in de nieuwe iPhone XR en de XS-modellen is de Apple A12 Bionic. Die is gemaakt op 7nm, vermoedelijk bij TSMC.

De A12 Bionic heeft zes processorkernen; twee zijn er voor de snelheid, vier moeten zorgen voor zuinig gebruik bij lichtere taken. Daarbij zit een door Apple zelf ontwikkelde quadcore gpu. Ook is er een neurale soc met acht kernen. Die moet vijf biljoen operaties per seconde kunnen uitvoeren, veel meer dan de 600 miljard operaties van de neurale chip van de A11 Bionic van vorig jaar.

Apple claimt dat de schermen van de iPhone XS-modellen een groter dynamisch bereik hebben voor kleurweergave. De iPhone XR heeft een 6,1"-lcd met de marketingnaam Liquid Retina. De pixeldichtheid is lager dan bij bij de iPhone XS-modellen. Bovendien ontbreekt 3D Touch, iets dat op de iPhone XS-modellen wel zit.

Om Face ID sneller te maken, heeft Apple een snellere Secure Enclave en vlottere algoritmes ingebouwd, al maakte de fabrikant geen claims over hoeveel sneller het is. De primaire camera aan de achterkant heeft grotere pixels, van 1,22 micron naar 1,4 micron. De maximale resolutie blijft hetzelfde als bij vorige generaties op twaalf megapixels. De secundaire camera en frontcamera lijken op gebied van hardware ongewijzigd. De iPhone XS-telefoons krijgen 'smart hdr', Apples variant van Googles automatische hdr uit Pixel-telefoons. De XR heeft slechts een camera aan de achterkant en dat is dezelfde als de primaire camera als in de iPhone XS. De XR heeft ook portretmodus door de afstand tot objecten in software te berekenen, zoals Google dat doet in de Pixel 2.

Daarnaast krijgt iOS een functie om achteraf de blur in portretmodus aan te passen, via een slider die diafragma lijkt aan te passen. Die functie zit al jaren in Huawei-smartphones, zoals de Honor 6 Plus uit 2015. De iPhone XS-modellen kunnen bovendien audio opnemen in stereo, een punt waarop de iPhone op concurrentie achterliep.

Alle iPhone-modellen hebben dualsim, maar niet iedereen kan het meteen gebruiken. Er zit een reguliere nanosimkaart in, maar ook een e-sim. Dat is een programmeerbare chip en daarop kunnen gebruikers abonnementen van providers zetten. Providers moeten dat wel ondersteunen. Dualsim komt pas na de release van de toestellen beschikbaar, maar Apple zegt dat de update nog wel dit najaar komt.

De XS en XS Max komen op 21 september uit in Nederland en België. De iPhone XR komt een maand later, vanaf 26 oktober. Apple stopt met de verkoop van de iPhone 6s en SE. De SE uit 2016 was de laatste 'kleine' iPhone met 4"-scherm.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
De stabiele versie van iOS 12 komt volgende week uit voor onder meer iPhones, iPads en de iPod touch. Dat heeft Apple bekendgemaakt. De nieuwe versie van het besturingssysteem is sinds juni in bèta.

Tegelijk met iOS 12 zullen ook watchOS 5 en tvOS 12 beschikbaar komen, zo zegt de fabrikant. Er zijn tot nu toe sinds juni twaalf bèta's verschenen van iOS 12 voor ontwikkelaars en er kwamen ook enkele publieke testversies online. De release is geen verrassing; Apple brengt elk jaar de nieuwe versie van iOS en afgeleide besturingssystemen de week na de september-keynote uit.

De nieuwe versie, die uitkomt voor alle apparaten die nu iOS 11 draaien, introduceert onder meer een functie waarmee gebruikers inzicht kunnen krijgen in het gebruik van hun telefoon en hoeveel tijd ze besteden aan individuele apps. Ze kunnen bijvoorbeeld limieten instellen. Daarnaast is er een vernieuwde Niet Storen-functie, moet het OS sneller en responsiever zijn, zijn er Siri-shortcuts en introduceert Apple zogenaamde Memoji.

Apple brengt iOS 12 dit najaar uit voor alle apparaten die ook iOS 11 draaien. De oudste iPhone die dat ondersteunt is de iPhone 5s, terwijl de fabrikant alle iPads vanaf de iPad Air ondersteunt. Ook de meest recente iPod touch krijgt de upgrade.

iPhone:
5s, SE, X
6, 6s, 7, 8
6 Plus, 6s Plus, 7 Plus, 8 Plus

iPad:
Mini 2, Mini 3, Mini 4
Pro 10,5", Pro 9,7"
Pro 12,9" (2016)
Pro 12,9" (2017)
iPad (2017)
iPad (2018)
Air 2, Air

iPod touch:
V6
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
Apple heeft de Watch Series 4 gepresenteerd. De nieuwe Apple Watch heeft een groter scherm dan de eerste drie generaties van het horloge. De behuizing is ook iets groter geworden en de grootste versie heeft nu een kast van 44mm.

Daarmee is de behuizing 2mm groter geworden, want de grotere versie was 42mm. De kleine versie gaat van 38mm naar 40mm. Daar staat tegenover dat er een fors groter oledscherm in de behuizing past. De oledschermen zijn volgens Apple 32 en 35 procent groter dan in de vorige generatie. Bovendien passen er meer complicaties in watchfaces, zo zegt de fabrikant.

De Apple Watch heeft hardware ingebouwd om een electrocardiogram te maken. Dat gebeurt door de vinger op de digitale kroon te leggen. Die werkt samen met de optische hartslagsensor aan de achterkant om in dertig seconden een electrocardiogram te krijgen. Apple heeft ook de algoritmes voor analyse van de hartslag aangepast en daardoor kan hij hartslag- en hartritmeafwijkingen detecteren. Die functies zijn vooralsnog alleen verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Wanneer dat in Europa beschikbaar is, is onbekend.

De digitale kroon heeft nu haptische feedback gekregen en geeft tikjes bij het scrollen. De speaker is luider dan bij de vorige generatie om bellen beter mogelijk te maken. Het bereik van het horloge is ook beter, omdat ook de achterkant van een materiaal is gemaakt dat signalen doorlaat.

De soc is de Apple S4-soc. Die heeft twee 64bit-processorkernen en moet twee keer zo snel zijn als de S3 uit Series 3. De bewegingssensoren zijn ook vernieuwd en kunnen nu door een hogere samplerate vallen detecteren. Als het horloge een val heeft waargenomen, krijgt de gebruiker de optie om een alarmnummer te bellen. Als de gebruiker niets doet, gaat het horloge automatisch een alarmnummer bellen en de locatie doorgeven aan vooraf ingestelde noodcontacten.

Apple gaat de nieuwe Watch verkopen vanaf 21 september. De versie zonder 4g gaat 399 dollar kosten, de versie met 4g komt in de handel voor 499 dollar. Er is geen ondersteuning van providers voor de 4g-versie in Nederland en België. De europrijzen zijn nog niet bekend.

[Video: https://www.youtube.com/watch?v=6EiI5_-7liQ]
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
Apple heeft de Apple iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR gepresenteerd als haar nieuwe line-up aan iPhones voor 2018-2019. De drie nieuwe toestellen hebben allemaal hetzelfde ontwerp gekregen als de Apple iPhone X van vorig jaar. Daarbij beschikken de Apple iPhone XS en XS Max over een OLED beeldscherm met een verversingsratio van 120 Hz en is de Apple iPhone XR uitgevoerd met een LCD beeldscherm.

De Apple iPhone XS is met haar beeldscherm van 5,8 inch even groot als de Apple iPhone X van vorig jaar. Ook de verkoopprijs van het toestel is met een (vanaf)prijs van EUR 1.159 euro gelijk gebleven. De Apple iPhone XS Max is een nieuw formaat iPhone met een 6,5 inch groot OLED beeldscherm. Niet eerder heeft Apple een iPhone uitgebracht met zo'n groot beeldscherm. De iPhone XS Max heeft een (vanaf)prijs van EUR 1.259 euro. De Apple iPhone XR is min of meer de opvolger voor de iPhone 8 en iPhone 8 Plus van vorig jaar en is uitgevoerd met een 6,1 inch LCD beeldscherm. Ook de verkoopprijs laat met een (vanaf)prijs van EUR 859 het midden tussen de oorspronkelijke verkoopprijzen van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus.

Het Touch ID tijdperk is voorbij
De drie nieuwe iPhones beschikken geen van drieën meer over een vingerafdruksensor. In plaats daarvan focust Apple voortaan geheel op Face ID gezichtsherkenning. Volgens Apple is de gezichtsscan functionaliteit in de nieuwe iPhones sneller geworden, al heeft het bedrijf daar verder geen details over gegeven. De afwezigheid van een Touch ID vingerafdruksensor betekent ook dat de nieuwe iPhones niet langer over een home-toets beschikken. De home-toets wordt vervangen door 'gestures', aanrakingen van- en bewegingen op het beeldscherm om bijvoorbeeld terug te kunnen keren naar het homescreen.

Apple A12 Bionic processor
De drie nieuwe iPhones worden aangedreven door de Apple A12 Bionic processor. Dit is een zes-kernige (hexa-core) applicatieprocessor met een vier-kernige (quad-core) grafische processor en een vernieuwde acht-kernige (octa-core) neurale processor. De gehele chipset is geprocuceerd op het 7 nm procedé, waarmee de nieuwe iPhones de eerste smartphones ter wereld zijn met chipset die op een dergelijk kleine schaal zijn geproduceerd.

De combinatie van verbeterde technische prestaties en de kleinere schaal van de chipset zorgt ervoor dat de nieuwe processor sneller is en gelijktijdig efficiënter en energiezuiniger is. De hexa-core processor is volgens Apple uitgevoerd met twee 'performance cores' die tot 15 procent sneller ent tot 40 procent energiezuiniger zijn dan de performance cores in de Apple A11 Bionic processor. Daarnaast zijn vier 'efficiency cores' aanwezig die tot 40 procent sneller en tot 50 procent energiezuiniger zijn in vergelijking met dezelfde cores in de Apple A11 Bionic processor.

Drie uitvoeringen qua opslagcapaciteit
De Apple iPhone XS en iPhone XS Max verschijnen in uitvoeringen met 64, 256 en 512 GB aan interne opslagcapaciteit. Daarbij beschikken deze toestellen over 4 GB aan werkgeheugen. De Apple iPhone XR verschijnt in uitvoeringen met 64, 128 en 256 GB aan opslagcapaciteit en beschikt over 3 GB aan werkgeheugen.

12-megapixel iSight camera
Op cameragebied zijn de Apple iPhone XS en XS Max aan de achterzijde uitgevoerd met een dubbele 12-megapixelcamera, waarbij één camera is uitgevoerd met een telelens en de tweede camera beschikt over een groothoeklens. De Apple iPhone XR heeft aan de achterzijde een enkele 12-megapixelcamera. Aan de voorzijde beschikken alle drie de iPhones over een 7-megapixelcamera die begeleid wordt door een infrarood-camera en een 'dot projector' voor Face ID.

Prijzen en beschikbaarheid
De Apple iPhone XS en iPhone XS Max kunnen vanaf 14 september besteld worden bij Apple en gaan op 21 september in de verkoop. Beide iPhone modellen verschijnen in de kleuren zilver, spacegrijs en goud. De Apple iPhone XR kan vanaf 19 oktober besteld worden en gaat op 26 oktober in de verkoop. De iPhone XR komt in zes kleuren: zwart, wit, geel, rood, koraal en blauw. De verkoopprijzen van de modellen wordt als volgt:

Apple iPhone XS:
64 GB: EUR 1.159
256 GB: EUR 1.329
512 GB: EUR: 1.559

Apple iPhone XS Max:
64 GB: EUR: 1.259
256 GB: EUR: 1.429
512 GB: EUR: 1.659

Apple iPhone XR:
64 GB: EUR 859
128 GB: EUR 919
256 GB: 1.029
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
Maandag 17 september komt iOS 12 uit. Bij elke upgrade zitten er steeds enkele leuke vernieuwingen tussen, en dat is ook deze keer het geval.

Opvallend: er werd deze keer ook gedacht aan de gebruikers van oude iPhones. Vroeger werd wel eens verondersteld dat Apple haar besturingssystemen bewust zwaarder zou maken zodat oude iPhones niet meer mee kunnen. Met iOS 12 bewijzen ze het tegendeel. Apple blijft alle iPhones en iPads ondersteunen die iOS 11 draaien. Een overzicht van iOS 12.

1) Oude iPhones worden sneller
iOS 12 zorgt ervoor dat oudere versies – beginnend bij de iPhone 5s – een pak sneller worden. Zo opent de camera op oudere toestellen 70% sneller, komt het toetsenbord 50% sneller tevoorschijn en openen apps tot 40% sneller.

2) Notificaties in lockscreen worden gegroepeerd
Als je je smartphone een tijdje niet hebt gebruikt, gebeurt het wel eens dat je startscherm volstaat met notificaties. In iOS12 worden die op basis van app en onderwerp gegroepeerd waardoor je geen meters naar beneden hoeft te scrollen om alle notificaties gezien te hebben. Je kan dergelijke meldingen ook makkelijker uitschakelen.

3) Screen Time: bewust worden van je smartphonegebruik
Screen Time geeft je een handig en interessant overzicht van je smartphonegebruik. Zo kom je bijvoorbeeld te weten hoe vaak je je iPhone gebruikt, wat je ermee doet en hoe vaak je je toestel ontgrendelt. Bovendien kan je tijdslimieten instellen voor het gebruik van social media zoals Facebook, Whatsapp en Twitter. En je kunt instellen wanneer je je iPhone niet wilt gebruiken.

4) CarPlay ondersteunt nu ook Google Maps en Waze
Als je een ingebouwd entertainmentsysteem in je auto hebt, kon je tot nu toe via CarPlay enkel gebruik maken van Apple Maps. Dankzij iOS 12 kan je je nu ook laten navigeren door Google Maps en Waze.

5) Siri is een pak slimmer en werkt nu met handige shortcuts
Siri krijgt er alweer een paar IQ-punten bij, maar wordt vooral interessant door Siri Shortcuts. Daarmee bepaal jij zelf hoe je de spraakassistent beter op je af kan stemmen. Zo kan je verschillende spraakcommando’s bundelen in één snelkoppeling. Eens je een gebundeld commando hebt ingesteld, hoef je in het vervolg maar één spraakcommando te doen en voert Siri de hele bundel voor je uit. Een voorbeeld: ‘Hé Siri, ik ga naar huis’:

Siri zoekt de snelste route naar huis via Apple Maps;
Siri stuurt een bericht naar je partner dat je onderweg bent;
Siri zoekt alvast de afspeellijst op in Apple Music waar je altijd naar luister in de auto.

6) ‘Niet storen tijdens het slapen’-functie beschermt je nachtrust
De ‘Niet Storen’-functie bestaat al sinds iOS 6, maar in iOS 12 komt er een uitgebreidere ‘Niet storen tijdens het slapen’-functie bij. Hiermee word je niet overladen met e-mails en notificaties als je aan het slapen bent. Je kunt nu ook bepalen wie je wel of niet kan bereiken tijdens deze modus. Je kunt deze functie handmatig aan- of uitzetten, of zelfs inplannen.

7) FaceTime ondersteunt nu groepchats tot 32 personen
Tot nu toe kon je enkel een-op-een Facetimen. Met iOS 12 kan je groepchats doen tot 32 personen. Dat zijn heel wat mensen, dus heeft Apple ervoor gezorgd dat het overzicht bewaard blijft door de tegel van de spreker te vergroten.

8) Meer animatie in berichten-app
In iOS 12 wordt berichten versturen leuker door de nieuwe animatiemogelijkheden. Zo kun je filters, stickers en andere geestigheden aan je berichten toevoegen.

9) Maak van je gezicht een geanimeerde emoji: de Memoji
iPhone X-gebruikers kunnen hun gezicht vercartooneren. Die cartoonversie van jezelf beweegt ook gewoon mee met hoe je je voor de camera gedraagt.

10) Tweede gezichtsafdruk om je iPhone te ontgrendelen
iPhone X-gebruikers konden hun iPhone al ontgrendelen met hun gezichtsafdruk. Nu kan ook een tweede persoon toelating krijgen om je iPhone te ontgrendelen met zijn of haar gezicht.

Toestellen die iOS 12 ondersteunen:

iPhone
iPhone X
iPhone 8 (Plus)
iPhone 7
iPhone 7 Plus
iPhone 6s
iPhone 6s Plus
iPhone 6
iPhone 6 Plus
iPhone SE
iPhone 5s

iPad
iPad Pro
iPad 2017 (iPad 5e generatie) en iPad 2018.
iPad Air 2
iPad Air
iPad mini 4
iPad mini 3
iPad mini 2

iPod touch
iPod touch (6e generatie)
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
toch leuk dat ze hun goedkoopste pas als laatste aanbieden Sad
Antwoord
(14-09-2018, 08:17)natte schreef: toch leuk dat ze hun goedkoopste pas als laatste aanbieden Sad

tegen dat ze goed te verkrijgen zijn in belgie zijn we maart en zullen ze allemaal te verkrijgen zijn,
ze leveren altijd in begin heel erg weinig in belgie aan winkels om de vraag ernaar te polsen en als er meer vraag naar is worden ze meer ingebracht in de winkels.
is vraag aanbod altijd met die toestellen.
beste is nog wat wachten want als je volgende week de nieuwste besteld kan het zijn dat je nog een maand op mag wachten bv.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
Apple heeft de officiële versies van iOS 12, tvOS 12 en watchOS 5 uitgebracht. De stabiele versie van iOS 12 volgt nadat er sinds juni in totaal twaalf bèta's zijn verschenen en enkele publieke testversies.

Volgens Apple zorgt iOS 12 er ten opzichte van iOS 11 voor dat de prestaties beter worden; het OS zou sneller en responsiever moeten zijn. Zo zou het swipen naar de camera beduidend sneller gaan en starten apps volgens Apple tijdens intensief gebruik tot maximaal twee keer sneller op. De nieuwe versie, die uitkomt voor alle apparaten die nu iOS 11 draaien, introduceert onder andere een functie waarmee gebruikers inzicht kunnen krijgen in het gebruik van hun telefoon en hoeveel tijd ze besteden aan individuele apps. De nieuwe versie kan als ota-update of via iTunes worden binnengehaald. Tweakers publiceerde eerder een preview van iOS 12.

Naast iOS12 heeft Apple ook tvOS 12 uitgebracht. Deze nieuwe versie van het besturingssysteem, die uitkomt voor de Apple TV 4K en de Apple TV uit 2015, heeft als belangrijkste vernieuwing de ondersteuning van Dolby Atmos. Dat betekent dat gebruikers Dolby Atmos-tracks kunnen beluisteren van in iTunes aangeschafte films, mits een compatibele receiver of soundbar wordt gebruikt. Verder heeft Apple met tvOS12 een snellere loginprocedure en nieuwe screensavers toegevoegd. Onlangs heeft Netflix ook ondersteuning toegevoegd voor Dolby Atmos op de Apple TV 4K.

Tot slot is ook de nieuwste versie van het besturingssysteem voor de Apple Watch uitgekomen. Voor het gebruik van watchOS 5 is het noodzakelijk dat iOS 12 is geïnstalleerd op de gekoppelde iPhone. Aangezien de iPhone 5s de oudste iPhone is die toegang krijgt tot iOS 12, moet voor het gebruik van watchOS 5 minimaal een iPhone 5s worden gebruikt. Deze nieuwe versie van watchOS voegt onder meer de 'Walkie-Talkie'-functie toe om korte stemberichten naar contacten te sturen. Ook wordt de Siri Suggestions-app geïntroduceerd, die ook in iOS 12 zit. Verder werkt de Podcasts-app nu op de Apple Watch en is het niet langer nodig om de digitale assistent met het commando 'hey siri' op te roepen.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
hier gaan die er niet op Sad
Antwoord
Vanaf de 5s Wink
heb hem al sinds gisterenavond en werkt perfect en snel.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord