Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apple nieuws
Apple maakt zijn videodienst Apple TV+ op 1 november beschikbaar voor een prijs van 5 euro voor een familieabonnement. De fabrikant geeft 1 jaar gratis toegang bij aankoop van een nieuw Apple-apparaat.

Apple TV+

De prijs van 5 euro voor een familieabonnement is lager dan de 10 dollar die in geruchten werd genoemd. Evenmin werd in de geruchten gesproken over het jaar gratis toegang tot de dienst voor kopers van een nieuwe iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch of Mac. Apple biedt een proefperiode van zeven dagen. Van een familieabonnement kunnen maximaal zes gezinsleden gebruikmaken.

Apple TV+ start in meer dan honderd landen en Apple belooft maandelijks nieuwe releases uit te brengen. Het bedrijf kondigde bijvoorbeeld de nieuwe serie See aan, een sciencefictionserie over een stam van blinde mensen die kinderen krijgen die wel kunnen zien.

Apple kondigde Apple TV+ in maart aan. De videodienst voor films en series bevat Apples exclusieve Apple Originals-series en komt beschikbaar via de TV-app, tv.apple.com en apparaten van derde partijen zoals de Roku en Amazon Fire TV. In het aanvankelijk nog beperkte aanbod zitten onder andere The Morning Show, Dickinson, Snoopy in Space, The Elephant Queen en de sciencefictionserie For All Mankind.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
Apple maakt zijn abonnementsdienst voor games beschikbaar vanaf 19 september. De dienst kost 5 euro per maand en bestaat uit een familieabonnement. Apple Arcade is bij de introductie in 150 landen beschikbaar, waaronder Nederland en België.

Eerst komt Apple Arcade uit voor iOS en vanaf 30 september is de dienst ook beschikbaar voor iPadOS en tvOS 13. In oktober komt het abonnement naar macOS Catalina. Apple rekent 5 euro per maand en het gaat om een familieabonnement. Andere abonnementsvormen zijn niet beschikbaar. Wel is er een gratis probeerperiode van één maand.

Apple kondigde Arcade eerder dit jaar al aan. Het is een abonnementsdienst voor games die gedownload moeten worden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Google Stadia is het geen streamingdienst. De games die op Arcade verschijnen hebben geen in-appaankopen en zijn speelbaar zolang het abonnement actief is. Games die voor Apple Arcade verschijnen werken op iOS, iPadOS, macOS en tvOS. De games zijn dus speelbaar op smartphones, tablets, pc's en laptops en op tv's.

Voor het bedrag van 5 euro per maand krijgen abonnees toegang tot meer dan honderd games, waaronder veel titels die exclusief voor de dienst zijn gemaakt. Bij de presentatie dinsdagavond liet Apple een aantal games zien, waaronder Frogger in Toy Town van Konami, de onderwaterplatformgame Shinsekai: Into the Depths en muziekgame Sayonara Wild Hearts.

Apple Arcade zal zichtbaar worden als een tab in de App Store. Daar zullen iedere maand nieuwe games verschijnen en verder worden er op het tabblad aanbevelingen en tips getoond, samen met redactionele inhoud over de games die beschikbaar zijn.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
Apple heeft de Apple iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max en iPhone 11 gepresenteerd als haar nieuwe line-up aan iPhones voor 2019-2020. De drie nieuwe toestellen hebben allemaal hetzelfde ontwerp gekregen als de Apple iPhone line-up van vorig jaar. Daarbij beschikken de Apple iPhone 11 Pro en 11 Pro Max over een OLED beeldscherm met een verversingsratio van 120 Hz en is de Apple iPhone 11 uitgevoerd met een LCD beeldscherm. De prijzen van de iPhone 11 Pro en 11 Pro Max zijn gelijk gebleven aan de prijzen voor de iPhone XS en XS Max van vorig jaar. Opmerkelijk is dat Apple de prijzen van de 'budget' iPhone 11 (opvolger voor iPhone XR van vorig jaar) heeft verlaagd.

De Apple iPhone 11 Pro is met haar beeldscherm van 5,8 inch even groot als de Apple iPhone XS van vorig jaar. Ook de verkoopprijs van het toestel is met een (vanaf)prijs van EUR 1.159 euro gelijk gebleven. De Apple iPhone 11 Pro Max is uitgevoerd met een een 6,5 inch groot OLED beeldscherm en is daarmee net zo groot als de iPhone XS Max van vorig jaar. De iPhone 11 Pro Max heeft net als de iPhone XS Max van vorig jaar een (vanaf)prijs van EUR 1.259 euro.

De Apple iPhone 11 is de opvolger voor de iPhone XR van vorig jaar en is uitgevoerd met een 6,1 inch LCD beeldscherm. Opmerkelijk is dat Apple het nieuwe model ten opzichte van de introductieprijs van de iPhone XR met EUR 50,00 in prijs heeft laten zakken. De nieuwe iPhone 11 komt op de markt met een vanafprijs van EUR 809,00 (tegenover EUR 859,00 voor de iPhone XR vorig jaar). De verschillen tussen de iPhone XR en iPhone 11 zijn overigens ook maar heel klein.

3D touch verdwenen

De drie nieuwe iPhones beschikken geen van drieën meer over een 3D touch. In plaats daarvan maakt Apple nu gebruik van haptic touch, waarmee korter of langer op het beeldscherm geduwd moet worden voor bepaalde acties.

Verder heeft Apple naar eigen zeggen Face ID verder verbeterd. Volgens Apple is de gezichtsscan functionaliteit in de nieuwe iPhones tot 30 procent sneller geworden.

Apple A13 Bionic processor

De drie nieuwe iPhones worden aangedreven door de Apple A13 Bionic processor. Dit is een zes-kernige (hexa-core) applicatieprocessor met een vier-kernige (quad-core) grafische processor en een vernieuwde acht-kernige (octa-core) neurale processor. De gehele chipset is geproduceerd op het 7 nm procedé. De Apple A13 Bionic processor voegt Wi-Fi 6 (ax) ondersteuning toe aan de nieuwste generatie iPhones.

De combinatie van verbeterde technische prestaties en de kleinere schaal van de chipset zorgt ervoor dat de nieuwe processor sneller is en gelijktijdig efficiënter en energiezuiniger is. De Apple A13 is zowel qua applicatieprocessor als qua grafische processor naar opgaaf van Apple tot 20 procent sneller dan de Apple 12 Bionic processor van vorig jaar.

Drie uitvoeringen qua opslagcapaciteit

De Apple iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max verschijnen in uitvoeringen met 64, 256 en 512 GB aan interne opslagcapaciteit. Daarbij beschikken deze toestellen over 6 GB aan werkgeheugen. De iPhone XS en XS Max van vorig jaar waren beschikbaar in dezelfde opslagcapaciteit, het werkgeheugen lag iets lager op 4 GB. De Apple iPhone 11 verschijnt in uitvoeringen met 64, 128 en 256 GB aan opslagcapaciteit en beschikt over 4 GB aan werkgeheugen, 1 GB meer dan de iPhone XR van vorig jaar.

Triple camera

Op cameragebied zijn de Apple iPhone 11 Pro en 11 Pro Max aan de achterzijde uitgevoerd met een triple 12-megapixelcamera, waarbij één camera is uitgevoerd met een ultra-groothoeklens, de tweede camera beschikt over een groothoeklens en de derde is voorzien van een telelens. De Apple iPhone 11 heeft aan de achterzijde een dubbele 12-megapixelcamera. Aan de voorzijde beschikken alle drie de iPhones over een 12-megapixelcamera die begeleid wordt door een TOF-camera en een 'dot projector' voor Face ID. Daarmee is de front-camera qua resolutie verbeterd ten opzichte van de 7-megapixelcamera in de iPhones van vorig jaar.

Prijzen en beschikbaarheid

De Apple iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max kunnen vanaf 13 september besteld worden bij Apple en gaan op 20 september in de verkoop. Beide iPhone modellen verschijnen in de nieuwe kleur 'midnight green' en daarnaast de kleuren van vorig jaar: zilver, spacegrijs en goud. De Apple iPhone 11 kan eveneens vanaf 13 september besteld worden en gaat op 20 september in de verkoop. De iPhone 1 komt in zes kleuren: zwart, wit, geel, rood en de nieuwe kleuren groen en lavendel. De verkoopprijzen van de modellen wordt als volgt:

Apple iPhone 11 Pro:
64 GB: EUR 1.159
256 GB: EUR 1.329
512 GB: EUR: 1.559

Apple iPhone 11 Pro Max:
64 GB: EUR: 1.259
256 GB: EUR: 1.429
512 GB: EUR: 1.659

Apple iPhone 11:
64 GB: EUR 809
128 GB: EUR 859
256 GB: EUR 979
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
Overzicht lanceerdatums software-updates

iOS 13: 19 september 2019
iOS 13.1: 30 september 2019
iPadOS 13: 30 september
watchOS 6 voor Apple Watch Series 3 en nieuwer: 19 september
watchOS 6 voor Apple Watch Series 1 en Series 2: najaar
macOS Catalina: oktober 2019
tvOS 13: 30 september 2019
HomePodOS 13: 30 september 2019
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord