Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apple nieuws
Apple presenteerde midden vorige maand de Apple iPhone SE. Dit is de derde generatie van goedkopere iPhone-modellen sinds Apple met de reeks begon in 2013. De Apple iPhone SE sluit internationaal aan bij consumenten uit opkomende markten met een lager besteedbaar inkomen en adresseert in Nederland een doelgroep van consumenten die anders zou kiezen voor een tweedehands-, refurbished- of uitloopmodel van een iPhone. Door de forse differentiatie in specificaties tussen de iPhone SE en de iPhone 11-reeks, vindt ondanks het grote prijsverschil weinig kannibalisatie plaats, zo laat een analyse van Telecompaper zien. In Nederland verkoopt de iPhone SE traditioneel goed, al zal de installed base van het toestel naar verwachting niet boven de 10 procent van alle iPhones uitkomen. Internationaal is de iPhone SE voor Apple echt een aanjager van de verkoopvolumes.

De Apple iPhone SE is gericht op consumenten die gebruik maken van oude-, tweedehandse- of refurbished iPhones. Dat is een behoorlijk grote groep. Uit recent onderzoek van Telecompaper blijkt dat meer dan de helft van alle Nederlanders (54%) een iPhone model van 3 jaar geleden of ouder heeft (iPhone 7 of ouder).

Wanneer Apple geen iPhone SE uit zou brengen, zou deze groep consumenten voor een volgende aanschaf eerder geneigd zijn te kiezen voor een uitloopmodel, ‘nieuw’ tweedehands of refurbished iPhone, waarmee Apple behalve via dienstenomzet uit bijvoorbeeld de App Store verder geen of beperkte marge maakt op deze doelgroep. Met de iPhone SE trekt Apple derhalve een doelgroep die Apple anders bijna niet rechtstreeks zouden bereiken. Daarbij schiet Apple met de iPhone SE vooral onder de duiven van de tweedehands- en refurbished markt dan onder eigen duiven op de high-end markt. Door dit segment rechtstreeks te bedienen, draait Apple niet alleen meer verkoopvolume, maar haalt ook marge uit een segment waar normaal andere partijen (bijvoorbeeld andere smartphonemerken en aanbieders van refurbished iPhones) marges maken.

Apple schiet onder de duiven van de tweedehands- en refurbished markt

Voor Nederlandse begrippen bevindt de Apple iPhone SE zich desondanks in een 'moeilijk' segment. Sinds invoering van de Wet Financieel Toezicht (WFT) bestaat er een behoorlijke kloof tussen niet gefinancierde toestellen en door operators gefinancierde smartphones. Nederlandse consumenten die hun toestel los in één keer aanschaffen zonder krediet- of afbetalingsregeling, kiezen doorgaans voor goedkopere toestellen tot +/- EUR 350,00. Nederlandse consumenten die wel voor een toestelfinanciering of afbetalingsregeling kiezen, kopen doorgaans een (ultra) high-end smartphone, zoals de nieuwste generatie iPhones.

Wanneer gekeken wordt naar het aandeel van de vorige generatie Apple iPhone SE op het totale iPhone-bezit, is het aandeel nooit verder gekomen dan 7 procent van het totaal aantal iPhones op het hoogtepunt in 2018. De eerste indicaties laten zien dat de nieuwe generatie iPhone SE goed verkoopt. Maar ook voor dit toestel geldt dat het aandeel van dit toestel op het totaal aantal iPhones dat in Nederland in gebruik is (de zogenaamde installed base), niet boven de 10 procent zal komen.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
Apple zou oledschermen van BOE gebruiken in de iPhone 12 en 12 Max. De iPhone 12 Pro en 12 Pro Max zouden een Samsung-oledscherm krijgen. De informatie komt van Jon Prosser, die ook andere specificaties en prijzen van de iPhone 12-serie claimt te weten.

Naar eigen zeggen heeft Prosser de officiële namen van de iPhone 12-serie, de prijzen en de specificaties in handen. Hij maakt de details openbaar in zijn nieuwste YouTube-video. Prosser heeft in de afgelopen maanden bewezen goede bronnen te hebben binnen Apple.

Volgens Prosser gebruikt Apple in de twee goedkoopste iPhone 12-modellen een oledscherm van BOE. De schermen van BOE zijn waarschijnlijk goedkoper dan de oledpanelen van Samsung, die Apple in huidige iPhones gebruikt. Al jaren geleden ging er een gerucht dat Apple zou overwegen om schermen van die Chinese fabrikant af te nemen.

De komende iPhone 12 Pro en 12 Pro Max krijgen een Samsung-oledscherm. Prosser bevestigt dat dit een zogenaamd ProMotion-scherm is, met een verversingssnelheid van 120Hz. Dat kwam eerder vandaag ook naar buiten via YouTube-kanaal EveryThingApplePro. Volgens de informatie van Prosser is het echter nog niet zeker of de functie wordt geactiveerd, omdat de hoge refreshrate veel van de accu vergt.

Alle iPhone 12-modellen krijgen volgens de nieuwe geruchten minimaal 128GB flashopslag. Er zou 4GB ram in de reguliere versies zitten en 6GB in de Pro-modellen. In de huidige Pro-versies van de iPhone 11 zit 4GB ram.

Prosser noemt ook de dollarprijzen van de nieuwe toestellen. Die beginnen bij 649 dollar voor de goedkoopste iPhone 12; de duurste iPhone 12 Pro Max zou 1399 dollar kosten. Dat zou zich kunnen vertalen naar europrijzen van 749 tot 1609 euro.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
Apple zou in oktober dit jaar, of in maart volgend jaar zijn Apple Glass voor het eerst willen tonen. Die zou eruit zien als een gewone bril en een time-of-flightsensor bevatten. Op beide brilglazen worden augmented-realitybeelden weergegeven.

Apple wil de ar-bril aankondigen als een 'one more thing' bij de presentatie van de iPhone 12, zegt Jon Prosser in zijn YouTube-show Front Page Tech. Die presentatie zou in oktober plaats moeten vinden. Apple zou de bril echter alleen willen laten zien als er media aanwezig kan zijn op het evenement en vanwege de coronacrisis is dat nog de vraag. Apple stelt de eerste aankondiging van de ar-bril daarom mogelijk uit tot maart 2021.

Hoewel Apple de bril wellicht dit jaar al toont, zou hij pas in het vierde kwartaal van 2021 of in het eerste kwartaal van 2022 daadwerkelijk beschikbaar zijn. Volgens de informatie van Prosser, die de afgelopen maanden bewezen heeft betrouwbare bronnen binnen Apple te hebben, gaat het frame van de Apple-bril 499 dollar kosten. Daar komen dan nog kosten bij voor glazen op sterkte. Een zonnebril zou er nog niet zijn, omdat de techniek voor het weergeven van beeld niet werkt op getinte glazen.

Alle dataverwerking gebeurt op een iPhone die verbonden moet zijn met de Apple Glass, net als bij de eerste generatie van de Apple Watch. Details over hoe de bril beelden weergeeft, heeft Prosser niet. Wel zegt hij dat de bril in beide glazen beelden kan projecteren. De Apple Glass zou op het frame enkel een lidar hebben, ofwel een time-of-flightsensor. Er zou geen camera op zitten, dat zou zorgen over privacy weg kunnen nemen.

De bediening werkt door op het frame te tikken en door handgebaren te maken voor de bril. Apple zou de interface intern Starboard noemen. Ook zou de bril speciale Apple-qr-codes kunnen scannen, maar inhoudelijke details daarover zijn er nog niet.

Prosser zegt dat hij een video van een prototype heeft gezien en dat het brilframe van plastic is gemaakt. Bij de uiteindelijke versie zou dat van metaal kunnen zijn. Volgens de YouTuber is Apple Glass de definitieve marketingnaam en wordt er een standaard meegeleverd waarop de bril draadloos kan worden geladen. Er gaan al jaren geruchten over een augmented-realitybril van Apple. Er zouden meerdere versies in ontwikkeling zijn, waaronder ook een vr-bril.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
Apple heeft de iOS 13.5 update uitgebracht voor iPhones. Twee feature updates hebben direct te maken met de Covid-19 epidemie. Een van de wijzigingen is dat de apparaten met FaceID sneller in staat zijn om een mondkapje te herkennen en dan om een pincode vragen. De iPad Pro krijgt daarvoor een eigen update van iPadOS.

Verder heeft Apple de Exposure Notifications API ingebouwd. Apple heeft die gelijktijdig en in overleg met ecosysteemconcurrent ontwikkeld. Het apparaat kan via Bluetooth zoeken naar apparaten in de omgeving. Al deze toevallige ontmoetingen worden bewaard, voor het geval dat later blijkt dat iemand niet alleen de telefoon bij zich had, maar ook het virus.

Zowel Apple als Google melden dat ze de gegevens uit ‘covid-app’ alleen beschikbaar stellen aan één developer die werkt voor de overheid. Het ministerie van VWS streeft ernaar om eind deze maand een proof-of-concept te tonen, waarmee de GGD bron- en contactonderzoek kunnen doen, onder leiding van het RIVM. Voor de wettelijke grondslag om die gegevens te oogsten, wordt een spoedwet ingediend.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
Er zat een bug in Apples inlogservice voor applicaties van derden, waardoor het voor kwaadwillenden in theorie mogelijk was om een account over te nemen. "Inloggen met Apple" is een inlogservice waarmee gebruikers op apps van derden inloggen met hun Apple ID.

De programmeerfout is ontdekt door Bhavuk Jain, die deze op zijn blog uiteenzette. Het gaat om een zero day die hij in april ontdekte, en waarbij de bug inmiddels is gerepareerd door Apple. Vanwege de melding kreeg Jain een bedrag van 100.000 dollar uitgekeerd, als onderdeel van Apples 'bug bounty'-programma.

Volgens Jain zat de fout in de manier waarop een token wordt gegenereerd voor het authenticeren van een Apple ID. De beveiligingsonderzoeker ontdekte dat hij voor elk willekeurig e-mailadres een token kon laten aanmaken dat vervolgens door de publieke key van Apple werd gevalideerd. Op die manier zouden kwaadwillenden toegang kunnen krijgen tot het Apple-account dat bij het e-mailadres hoort.

Apple zou volgens Jain onderzoek hebben gedaan naar de impact van de bug, maar er zouden geen gevallen zijn ontdekt waarbij deze actief is misbruikt. Daardoor lijkt het erop dat er geen accounts zijn gestolen of overgenomen.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord