Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apple tv update tvOS 9.2
#1
tvOS 9.2 voor de vierde generatie Apple TV is al even als betaversie beschikbaar, waardoor we een goed beeld hebben van de functies die komen gaan. tvOS 9.2 is de grootste update voor de nieuwe Apple TV tot nu toe en brengt een aantal veelgehoorde en welkome verbeteringen. Wat te denken van de mogelijkheid om apps in mappen te plaatsen? In dit overzicht lees je alle verbeteringen van tvOS 9.2. We verwachten tvOS 9.2 in de week van 21 t/m 25 maart 2016.

Apple TV 4 met televisiescherm

Mappen voor apps
In iOS is het al jaren een handige functie, maar de mogelijkheid om apps in mappen te plaatsen op de Apple TV is pas nu met tvOS 9.2 mogelijk. Door een app ingedrukt te houden en op de spelen/pauze-knop te drukken, krijg je een aantal nieuwe opties te zien. Eén van deze mogelijkheden is een app in een nieuwe map plaatsen of te verplaatsen naar een reeds bestaande map. Je hebt verder de mogelijkheid om zelf de naam van de map in te stellen, net als op iOS. Het aanmaken van mappen maakt het beginscherm van je Apple TV een stuk overzichtelijker.

Mappen in tvOS 9.2 voor de Apple TV.

Mappen maken op de Apple TV, zo werkt het
Vanaf tvOS 9.2 kun je apps op de Apple TV indelen in app-mappen, net zoals je dat al jaren kan op de iPhone en iPad. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt en hoe je de mappen een nieuwe naam geeft.

Ondersteuning voor Bluetooth-toetsenborden
Op de oude Apple TV was het al mogelijk om een Bluetooth-toetsenbord te koppelen, maar op de nieuwste Apple TV was deze functie afwezig. tvOS 9.2 brengt deze optie terug, waardoor je veel eenvoudiger en sneller teksten in kunt voeren. Denk aan zoektermen of het invullen van wachtwoorden. Eerder werd het al makkelijker gemaakt om tekst in te voeren door de ondersteuning van de Remote-app van je iPhone en iPad.

Bluetooth toetsenborden voor Apple TV (en andere Apple-apparaten)
Ben je op zoek naar een mooi draadloos toetsenbord voor je Apple TV of één van je andere Apple-apparaten? Wij geven je enkele suggesties waar je mee op weg kan, zodat je sneller kunt typen.

iCloud-fotobibliotheek en Live Photos
De tweede beta van tvOS 9.2 bevatte nog een nieuwe functie: de ondersteuning van de iCloud Fotobibliotheek en Live Photos op de Apple TV 4. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk de foto’s die je op je Mac en iPhone hebt staan kunt bekijken op de Apple TV, zonder ze eerst handmatig te delen of te versturen via AirDrop. In de beta moet je deze functie wel even handmatig aanzetten in de iCloud-instellingen. In het onderstaande artikel lees je meer over iCloud Fotodeling op de Apple TV 4.

Apple TV krijgt iCloud Fotobibliotheek en Live Photos in tvOS 9.2
De tweede beta van tvOS 9.2 blijkt een langverwachte functie te bevatten: ondersteuning voor iCloud Fotobibliotheek en Live Photos. Je moet dit alleen nog wel even handmatig aanzetten in de instellingen.

iCloud-fotobibliotheek: alles wat je moet weten
Dankzij iCloud-fotobibliotheek worden al je foto's over je verschillende apparaten gesynchroniseerd, zodat je altijd alle foto's bij de hand hebt. Maar hoe werkt dit precies en wat is er allemaal mogelijk?

Nieuw vormgegeven appkiezer
De appkiezer op de nieuwste Apple TV is volledig opnieuw vormgegeven, waardoor hij dezelfde look heeft als in iOS 9. De vorige appkiezer was geïnspireerd op die van iOS 8, waardoor het volledige beeld van de apps recht naast elkaar stonden. In de nieuwe versie staan de beelden voor en achter elkaar, waardoor je sneller door het geheel kunt bladeren.

Nieuwe appkiezer in tvOS 9.2 voor Apple TV.

Officiële Podcasts-app (inmiddels verschenen)
Het gerucht ging al even, dus het is niet verwonderlijk dat Apple de Podcasts-app introduceert. De Podcasts-app op de nieuwe Apple TV heeft dezelfde indeling als de iOS-versie. Dat wil zeggen dat er aparte tabbladen zijn voor niet afgespeelde podcasts, je eigen podcasts, uitgelichte podcasts, hitlijsten en de optie om te zoeken. Een podcast wordt vervolgens via dezelfde soort speler afgespeeld als bij muziek. Apple kon duidelijk niet wachten op tvOS 9.2 om de Podcast-app toe te voegen. Via een update naar versie tvOS 9.1.1 kan iedereen nu al aan de slag met de Podcasts-apps

tvOS 9.1.1 met Podcasts-app voor nieuwe Apple TV verschenen
25-1 · tvOS 9.1.1 is zojuist door Apple beschikbaar gesteld. De update voegt de Podcasts-app toe en lost enkele bugs en problemen. De update is te downloaden op de nieuwste Apple TV.

Podcasts voor de Apple TV in tvOS 9.1.1.

Andere kleine verbeteringen:
Naast bovengenoemde vier functies, biedt tvOS 9.2 ook andere kleinere verbeteringen. Veel van deze opties zijn echter nog niet beschikbaar in Nederland.

Siri: Siri op de Apple TV ondersteunt nu UK-Engels, Australisch-Engels, Amerikaans-Engels, Amerikaans-Spaans en Canadees-Frans.
Dicteren: je kunt nu op de Apple TV tekst dicteren met je stem, zodat je deze niet in hoeft te voeren. Dit werkt alleen met talen die ook Siri ondersteunen.
App Analytics: ontwikkelaars kunnen nu zien hoe gebruikers hun apps gebruiken.
MapKit: apps ondersteunen nu MapKit, waardoor ontwikkelaars kaarten in hun apps kunnen integreren.
Apple TV Remote: de Apple TV Remote krijgt ook een update voor verbeterde bewegingsdetectie
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#2
ben eens benieuwd hopelijk makkelijk downloaden zoals de appletvv3
tvbox is ook goed vele exotische posten
Antwoord
#3
(21-03-2016, 22:26)natte schreef: ben eens benieuwd hopelijk makkelijk downloaden zoals de appletvv3
tvbox is ook goed vele exotische posten

Nieuwe update staat er al op hier,
Is apple avond,alles updaten van apple
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#4
heb die updates nog altijd niet gehad Huh
Antwoord
#5
bij mij al sinds maandag er op Wink
raar hoor,heb wel gemerkt dat bij apple tv je de automatisch updaten moet afzetten omdat dit het niet doet bij ons.
ik doe altijd manueel.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#6
ben nu ook bezig kan je me in pm wat meer vertellen over de vmogelijkheden van atv aub
Antwoord