Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Canal Digitaal gaat ook NPO1 4K doorgeven tijdens EK Voetbal
#1
Canal Digitaal, aanbieder van satelliettelevisie, gaat ook het speciale 4K-kanaal van NPO1 doorgeven tijdens het Europees Kampioenschap voetbal.

EK voetbal

De NPO biedt op het tijdelijke kanaal deze zomer wedstrijden van het EK voetbal aan in 4K-kwaliteit. Het tijdelijke kanaal NPO1 4K wordt door de NPO aan distributeurs aangeboden met een resolutie van 3840 × 2160 pixels met beeldverversing van 50 frames per seconde (2160P50) en met de HDR-standaard HLG (Hybrid Log Gamma).

Canal Digitaal

Naast een aantal kleinere aanbieders gaat ook Canal Digitaal de zender NPO1 4K aanbieden. De zender zal te zien zijn via voorkeuzepositie 36. Overige frequentiedetails: Astra 3B 11895 V 29900 3/4 DVB-S2 8PSK SID 7200 Video PID 501. De televisiezender wordt zoals het er nu naar uit ziet aangeboden via alle televisiepakketten van de aanbieder. Wel is er een CI-cam noodzakelijk om het gecodeerde signaal zichtbaar te maken.

Bij dochterbedrijf TV Vlaanderen zal de zender te zien zijn via kanaal 34.
Antwoord
#2
Canal Digitaal gaat wedstrijden van het EK voetbal op NPO1 ook in 4k-resolutie en met hdr doorgeven. Via Canal Digitaal kunnen klanten het voetbal rechtstreeks in 4k kijken met de DVB-S2 tuner met een CI+ module, en is er geen duurder kastje of abonnement nodig.

Canal Digitaal, dat in Nederland satelliettelevisie aanbiedt, geeft het speciale tijdelijke 4k-kanaal van NPO1 door met een resolutie van 3840x2160 pixels met een verversingssnelheid van 50 frames per seconde en met hdr-standaard Hybrid Log-Gamma, net als alle andere aanbieders, schrijft TV Totaal.

De zender is in Nederland te zien via voorkeurspositie 36 en in België op kanaal 24 via TV Vlaanderen, en is te zien door klanten met alle televisiepakketten van Canal Digitaal.

Klanten van Canal Digitaal hebben een DVB-S2 tuner nodig met een CI+-module en een smartcard nodig, om het gecodeerde signaal zichtbaar te maken. De zender is te zien via de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost. Canal Digitaal zegt verder niets over de geluidskwaliteit, wat verschillend is bij de andere aanbieders van speciale EK-voetbalkanaal.
Antwoord