Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DVB-T2 weg??? welkom 5G tv
#1
Nederland maakt zich op voor de overstap van Digitenne van KPN van DVB-T naar DVB-T2/HEVC.
Maar de toekomst van ethertelevisie is de nieuwe mobiele datatechniek 5G.

Vergeet DVB-T2: test met 5G ethertelevisie

Onder de vlag van de Europeaan Broadcast Union (EBU) testen de omroepen IRT en RAI op dit moment tijdens de Europese Kampioenschappen, die tot 12 augustus in Berlijn en Glasgow plaatsvinden, ethertelevisie via een mobiel 5G testnetwerk. Dit gebeurt in München (IRT) en Aosta (RAI). Beide omroepen zijn al enige tijd bezig met de ontwikkeling van televisiediensten via 5G. In heel Europa komen in de komende jaren deze 5G netwerken in de lucht. Behalve snel internet voor bedrijven en consumenten is mobiele IPTV ethertelevisie één van de mogelijkheden van de nieuwe datatechniek. In de huidige testopstelling wordt in bestaande mobiele masten van telecomoperators sterke 5G zenders geplaatst. Het bekijken van de uitgezonden streams is slechts voor een beperkt aantal geselecteerde personen voorbehouden.

Digitenne

In Nederland bereidt KPN op dit moment de gefaseerde overstap van Digitenne voor. De omschakeling begint op 2 oktober in de provincies Groningen en Drenthe. Als laatste worden de Randstedelijke provincies naar verwachting in april 2019 naar DVB-T2 in combinatie met de HEVC techniek omgezet. Als 5G in Nederland actief is en de huidige testen succesvol zijn verlopen en leiden tot een Europese standaard voor 5G televisie, kan KPN de huidige vaste markt televisiedienst Interactieve TV als vervanging van Digitenne ook via de ether gaan aanbieden.
Antwoord
#2
weer mensen op kosten jagen want je hebt daarvoor nieuwe telefoon nodig om 5G te gebruiken Wink
Antwoord
#3
Iptv hee
Antwoord
#4
(04-08-2018, 00:20)natte schreef: Iptv hee

mobiele IPTV is toch via smartphone dacht ik zo Wink dus nieuw toestel nodig want huidige toestellen kunnen geen 5G aan.
Antwoord
#5
Is. nog toekomst he en met ipads en tablets met data sims gaat dat ook.
Antwoord
#6
(04-08-2018, 10:39)natte schreef: Is. nog toekomst he en met ipads en tablets met data sims gaat dat ook.

als die 5G aankunnen ja, anders ook niks Wink
Antwoord
#7
Inderdaad afwachten en geduld
Antwoord