Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Disney wil een eigen dienst aanbieden met streaming
#71
Bijna één op de tien Nederlanders wil een abonnement op Disney+ wanneer deze streaming-videodienst naar Nederland komt, aldus onderzoek van Telecompaper. Nog eens 29 procent overweegt een abonnement. Disney kondigde eerder dit jaar Disney+ officieel aan. In november vindt de lancering in de VS plaats, met verdere lanceringen in de komende twee jaar.

Via de abonnementsgebaseerde streaming video-dienst kunnen mensen on demand films en series van Disney, Pixar, Marvel en Lucasfilm (Star Wars) bekijken. Films van Disney en Marvel waren eerst te bekijken op Netflix, maar worden hier weggehaald door Disney zodra de licentie-overeenkomsten aflopen.

5 procent wil diensten stapelen

Van de 9 procent respondenten van het Consumer Insights-panel die aangeeft Disney+ inderdaad te willen gaan afnemen, geeft ruim de helft aan dit naast een bestaand VOD-abonnement te gaan doen. Het overige deel heeft nog VOD-abonnement, of zegt een bestaand abonnement op te zeggen na aanschaf van Disney+ (in beide gevallen 2% van de totale markt).

Mensen die al gewend zijn aan een VOD-dienst, lijken eerder geneigd een abonnement te nemen op Disney+ dan mensen die hier nog geen ervaring mee hebben. Van mensen die nog geen OTT videodienst hebben, geeft 79 procent aan niet van plan te zijn om een abonnement op Disney+ te nemen, tegen 62 procent van alle respondenten.

Disney+ is meer populair onder afnemers van Videoland dan van Netflix: 25 versus 16 procent. De VOD-dienst zal er vooral bij komen en geen vervanging zijn. Van de mensen die al Netflix hebben en interesse in Disney+, zegt maar een kwart het Netflix-abonnement op.

Vooral jongeren willen Disney+

Disney+ kan vooral onder jongere doelgroepen op belangstelling rekenen. Wil over alle leeftijdsgroepen 9 procent van de Nederlanders Disney+ gaan afnemen, bij de mensen van 19-30 jaar gaat het om 24 procent.

19-30 jarigen zijn ook eerder geneigd om een bestaand abonnement op te zeggen (7%), terwijl 30-45 jarigen het vaker gaan stapelen (9% tegen 5% gemiddeld).
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
#72
Hoe komt U aan deze statement?
Netflix en Amazon Prime Video zijn de enige streamingdiensten in België.
Ik denk dat de meeste mensen hopen dat nog veel meer streamingdiensten naar België komen, des te meer aanbod.
Dat Europa zich eens bezighoudt om de grenzen voor rechten te openen voor heel Europa dan dat ze voor elke land apart hier hun rechten moeten aankopen. Waarvoor is er anders een Europa hier?
Leve de Amerikaanse Prime Video, aanbod oneindig groot....
#73
Master vergeet nogal al vaker om zijn bron te vermelden. Deze sites bevestigen het nieuws van dat onderzoek. Disney+ komt zeker ook naar Europa en Nederland zal vermoedelijk één van de eerste landen zijn waar het in Europa zal te verkrijgen zijn.
Proximusklant in Brussel met Netflix, Amazon Prime Video

*** https://www.queerflix.net/ | gratis LGBT films en series
*** http://frietievie.wixsite.com/frietv | streamingdiensten in België
#74
altijd maar kritiek leveren maar nooit iets posten met info dat nog niet is gepost,
en eens het bericht lezen helpt ook soms, er staat bij nederlanders dus is het op Nederland gebaseerd.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
#75
De nieuwe online streamingdienst Disney+ is vanaf 12 november in Nederland verkrijgbaar. Het abonnement gaat €6,99 per maand kosten. Nederland is het eerste Europese land waar Disney+ beschikbaar komt.

Disney gaat Disney+ in Nederland gelijktijdig met het thuisland Amerika en Canada op de markt brengen. Dit meldt Hollywood Reporter. Daarna volgt een gefaseerd uitrol in andere landen, te beginnen op 19 november in Australië en Nieuw-Zeeland. Disney denkt dat het binnen twee jaar streamingdienst Disney+ wereldwijd uitgerold heeft. Het komt niet onverwacht dat Nederland als eerste Europese land de beschikbaarheid van de nieuwe online streamingdienst krijgt. Nederland werd al langere tijd als land genoemd waar Disney streamingdienst Disney+ zou willen uitproberen voor de grote wereldwijde marktintroductie. Het abonnement van Disney+ gaat in Nederland €6,99 per maand kosten. Een jaarabonnement is voor €69,99 verkrijgbaar.

Disney klassiekers

Disney CEO Bob Iger liet eerder al weten dat snel na de marktintroductie van Disney+ alle oude Disney klassiekers - die nu in de zogenaamde schatkamer liggen en waarvan de uitzendrechten al langere tijd niet meer worden verkocht – aan het aanbod van de nieuwe online streamingdienst toegevoegd worden. Ook heeft Disney belangrijke films en series bij andere online streamingdiensten zoals Netflix weggehaald. Deze titels zullen in de toekomst exclusief bij Disney+ te zien zijn
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
#76
Disneys dienst voor streaming video Disney+ begint op 12 november in Nederland, de VS en Canada. In Nederland gaat de dienst zeven euro per maand of zeventig euro voor een jaar kosten. Dat heeft het entertainmentbedrijf maandag laten weten.

Disney meldt de start op 12 november onder andere op zijn Disney+-pagina. Nederland behoort, zoals al in geruchten werd genoemd, bij de eerste landen waar de streamingdienst beschikbaar zal zijn. Op 12 november komt Disney+ ook in Canada en de VS beschikbaar, en op 19 november volgen Australië en Nieuw-Zeeland. Disney noemt nog geen andere markten waar de dienst vervolgens verschijnt.

Met een prijs van zeven euro per maand of zeventig euro voor een jaar start Disney+ met een lager maandbedrag dan het goedkoopste aanbod van grote concurrent Netflix. Details over het aanbod van Disney zijn verder echter nog niet bekend. De videodienst komt beschikbaar op de platforms van Apple en Google, Microsofts Xbox One, de Android TV-toestellen en de PlayStation van Sony en op Roku-apparaten.

Via de dienst kunnen kijkers onder andere animatiefilms van het bedrijf en de komende Star Wars-spin-offserie The Mandalorian ontvangen naast films en series van Pixar, Marvel en National Geographic.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
#77
Walt Disney heeft vandaag bekendgemaakt dat de premium SVoD dienst Disney+ vanaf 12 november ook in Nederland beschikbaar zal komen. Dat is gelijktijdig met de eerder aangekondigde lancering in de VS en, zo werd ook vandaag bekend, Canada. Een week later, op 19 november, lanceert Disney de dienst ook in Australië en Nieuw-Zeeland. Er was eerder dit jaar al speculatie over een mogelijke lancering van de VoD-dienst op de Nederlandse markt.

Disney+ zal in Nederland EUR 6,99 per maand gaan kosten. Neem je een jaarabonnement, dan betaal je EUR 69,99. Abonnementen kunnen rechtstreeks via een in-app aankoop binnen de App Store van Apple en iOS, Google Play, Android TV, Microsoft XBox, Sony TV's en Playstation 4 afgesloten worden. Disney+ biedt content van diverse entertainmentplatformen, waaronder Disney, Pixar, Marvel, Star Wars National Geographic en meer. De dienst zal bij de lancering meteen beschikbaar zijn op bijna alle grote mobiele en verbonden tv-apparaten dankzij wereldwijde distributieovereenkomsten met Apple, Google en Microsoft.

Wereldwijde lancering

Tijdens de kwartaal-update kondigde CEO Bob Iger van Disney al aan dat de wereldwijde lancering van Disney+ aanstaande was. Eerder werd Nederland ook al genoemd als een van de landen waar Disney haar streamingdienst zou willen gaan testen.

Bijna één op de tien Nederlanders is van plan om een abonnement te nemen op de streamingdienst Disney+ wanneer die naar Nederland komt. Nog eens 29 procent overweegt een abonnement te nemen op de VOD-dienst van Disney.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.