Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Film1 stopt via satelliet vanaf augustus 2019
#71
(03-07-2019, 18:21)chukky2 schreef: Klopt de titel hier nog dan . Stoppen ze op de sat of gaan ze nu gewoon door

een titel aanpassen omdat ze toch weer gaan starten met nieuwe eigenaars is ook stom hé, in het begin dan allemaal berichten dat ze stoppen onder Sony, en dan titel moeten aanpassen omdat ze onder een nieuwe eigenaar weer verder gaan.
en een nieuw topic starten gaat ook verwarring geven, wel of niet.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#72
Distributeurs in Nederland krijgen van de nieuwe eigenaar van Film1 SPI International een nieuwe distributieovereenkomst voorgelegd die vergelijkbaar is met het huidige Film1-aanbod.

Bronnen melden dat distributeurs een overeenkomst is aangeboden waarbij zij de mogelijkheid hebben om vier Film1-kanalen lineair aan te bieden. Verder mogen zij via eigen video on demand-platformen op bruikleendecoders content aanbieden en blijft de mogelijkheid voor abonnees van distributeurs bestaan om toegang tot de mobiele online dienst Film1 GO aan te bieden. Eerder meldde we al dat bij Ziggo en T-Mobile vier lineaire kanalen van Film1 na 1 augustus beschikbaar blijven. Deze mogelijkheid blijft dus ook voor andere distributeurs als Canal Digitaal aanwezig. De betreffende distributeur moet dan natuurlijk wel met de voorwaarden van de nieuwe eigenaar akkoord gaan.

Onduidelijkheid

Het blijft vooralsnog onduidelijk of het aanbod van Film1 na 1 augustus gelijk blijft. Dit heeft te maken met rechtenovereenkomsten die de nieuwe eigenaar SPI International met contenteigenaren weet te sluiten. Mogelijk dat SPI International bij het kopen van de merknaam Film1 ook voor een bepaalde tijd de rechten van content van Sony Pictures Entertainment heeft bedongen. Sony Pictures Entertainment is tot 1 augustus de eigenaar van Film1.

OTT-abonnement

Het is onduidelijk of SPI International het huidige distributeuronafhankelijke OTT-abonnement na 1 augustus gaat aanbieden. De huidige kopers van dit abonnement zijn door Sony op de hoogte gebracht dat dit abonnement op 1 augustus stopt.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#73
SPI International heeft bevestigd dat het de merkrechten van Film1 van Sony Pictures Entertainment (SPE) heeft overgenomen. Hierdoor gaat Film1 nu officieel na 1 augustus in Nederland verder.

Bij alle Nederlandse aanbieders die via satelliet werken (CD) blijven de lineaire kanalen Film1 Première, Film1 Action, Film1 Drama en Film1 Family beschikbaar. Dit geldt ook voor de digitale platformen waaronder video on demand en Film1 GO. De overeenstemming is volgens de melding van SPI International alleen van toepassing op de merkrechten van Film1. Dit duidt erop dat over contentrechten nieuwe overeenkomsten gesloten dienen te worden.

Rechten

Met de overeenkomst krijgt Film1 wel toegang tot de content van productie- en distributiepartners van SPI International. Dit bedrijf exploiteert diverse film- en documentairekanalen in enkele Europese landen waaronder Filmbox en Docubox.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord