Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Film1 wordt concurrent van Netflix en Videoland
#11
Ik gebruik geen vpn en ben via cd klant. Die app is echt geweldig. Beste van de 5
Antwoord
#12
FILM1 lanceert nieuwe abonnementsvorm en vernieuwde app

Wij hebben vandaag geweldig nieuws met je te delen. Vanaf heden start Film1 met een nieuwe abonnementsvorm en vernieuwde app. Deze week zullen wij een grote campagne lanceren om dit kenbaar te maken aan mensen die nog geen abonnee zijn bij Film1.

Voor de huidige gebruikers blijft alles bij het oude

Voor de huidige gebruikers veranderd er gelukkig niks. Je kunt blijven genieten van de beste en nieuwste films met de 4 lineaire kanalen
(Premiere, Drama, Action en Family). Ook kun je uiteraard alle films zien via de mediabox van je tv-aanbieder. Kortom je hoeft je geen zorgen te maken dat er ook maar iets verandert.

Vernieuwde app

De nieuwe app is vanaf heden ook te gebruiken voor iedereen die nu abonnee is via een tv-aanbieder. Het enige wat je hoeft te doen is de Film1-app te updaten en vervolgens weer in te loggen met de gegevens van je tv-aanbieder.

Uiteraard zijn we zeer benieuwd of je net zo positief bent over de nieuwe Film1-app als wij. Mocht dat zo zijn, dan stellen we jouw rating van onze nieuwe app in de appstore op prijs!

Volg ons op social media!

Wil je op de hoogte blijven van alle recente ontwikkelingen over Film1? Volg ons dan op social media: Facebook, Instagram of Twitter.

Met vriendelijke groet
Antwoord
#13
Das wat anders he.
Allen daar heen.
Die nieuwe app is echt de max en werkt zeer goed
Antwoord
#14
Film1 heeft in Nederland een OTT-abonnement op de markt gebracht. Dit abonnement is veel voordeliger dan het lineaire Film1-abonnement dat bij tv-aanbieder Canal Digitaal aangeboden wordt

Het OTT-abonnement wordt door Film1 in eigen beheer aangeboden en kost €7,99 per maand. Dit is rond de veertig procent goedkoper dan het lineair abonnement dat bij tv-aanbieders verkrijgbaar is. Een lineair abonnement heeft echter wel enkele voordelen. In tegenstelling tot het OTT-abonnement zijn bij aanbieders vier lineaire filmkanalen beschikbaar, Bij het OTT-abonnement wordt alleen het hoofdkanaal Film1 Première beschikbaar. Verder biedt het abonnement bij tv-aanbieders gelijktijdig gebruik op de televisie of tv-decoder en online via internetsite, tablet, smartphone of internettelevisie. Het content op mobiele apparaten kan via de streamingtechnieken Airplay en Chromecast (Google Cast) naar een televisie gestreamd worden,

Afdracht aanbieders

Dat het Film1-abonnement bij aanbieders voorlopig niet goedkoper wordt, heeft met name te maken met het verdienmodel bij de verkoop van lineaire tv-abonnementen. Betaalzenders betalen aanbieders en in overeenkomsten een vaste inkoopprijs voor een abonnement. Deze verkopen het abonnement met een bepaalde winstmarge aan de eigen abonnees. Deze winstmarge kan tot enkele tientallen procenten oplopen. Dit was ook de belangrijkste reden voor betaalzender FOX Sports om het verdienmodel bij nieuwe distributie-overeenkomsten drastisch te wijzigen, Alle aanbieders betalen nu voor elke abonnee – ook al wordt niet naar FOX Sports gekeken – een afdracht voor de doorgifte van deze sportbetaalzender. Voor Film1 is een soortgelijk verdienmodel niet aan de orde omdat films geen must-have voor aanbieders is. Eredivisie voetbal heeft deze status wel.

Mediaconsumptie

Verkoop van eigen OTT-abonnementen heeft voor Film1 enkele voordelen. Zo heeft de betaalzender nu een direct klantcontact met de abonnee. Verder kan zelf worden bepaald wat voor iedere Nederlander de prijs van het abonnement is. Bij het traditionele tv-abonnement staat de inkoopprijs vast maar heeft Film1 geen zeggenschap over de uiteindelijk abonnementsprijs die de tv-aanbieder hanteert. Maar wellicht belangrijker is dat Film1 met het nieuwe OTT-abonnement ook Nederlanders kan bedienen die stoppen van traditioneel lineair tv-kijken en dit voor online tv vervangen. Voor deze groep Nederlanders wordt het Film1-abonnement nog interessanter gemaakt door twee maanden gratis kijken als een prepaid jaarabonnement van €79,99 wordt afgenomen.
Antwoord
#15
Dikke boelen allemaal
Antwoord