Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gebruikers melden dat Chromecast Ultra oververhit raakt door Google Stadia
#1
Gebruikers melden dat hun Chromecasts oververhit raken tijdens het gebruik van Stadia. Het apparaat schakelt zichzelf volgens de gebruikers hierdoor soms automatisch uit. Google zegt dat tijdens 'uitgebreide tests' voor Stadia geen warmteproblemen zijn ontdekt.

Reddit-gebruiker Armadeon7479 meldde het probleem als eerste. De gebruiker stelt dat zijn Chromecast tijdens het spelen van Destiny 2 uitviel en de verbinding met het netwerk verloor. Toen Armadeon7479 het apparaat uit het stopcontact wilde halen, bleek de Chromecast volgens de gebruiker 'extreem heet' te zijn.

Verschillende Reddit-gebruikers melden soortgelijke problemen. Eén persoon stelt al twee uitvalbeurten meegemaakt te hebben; een andere gebruiker geeft aan dat Chromecast Ultra-apparaten altijd warm worden tijdens gebruik, vooral als Stadia 4k-content streamt. Volgens de gebruiker heeft zijn Chromecast zich al 'een aantal keer' automatisch uitgeschakeld na langdurig gebruik. Misschien is het streamen van Stadia-content 'intensiever' dan dat van doorsneevideo's, aangezien Stadia-games doorgaans op een hogere framerate worden gestreamd.

Google meldt op Reddit dat warmteproductie tijdens het gebruik van de Chromecast Ultra normaal is. Daarnaast stelt het bedrijf dat het heeft geverifieerd dat de Chromecast Ultra geen problemen heeft met oververhitting. "Het team heeft de hardware, diensten en games uitgebreid getest, inclusief tests met lange gebruiksessies van Stadia." Google geeft aan dat tijdens deze tests geen problemen aan het licht zijn gekomen.
[Video: https://www.youtube.com/watch?v=8l9Uc1Sr...e=emb_logo]
Antwoord