Gerucht: M7 gaat overgenomen worden.
#1
De Gelderlander weet te melden dat het Franse Vivendi voor iets meer dan een miljard euro de M7 group gaat overnemen, mits de Europese Unie dit goedkeurt. Wat dit gaat betekenen voor Canal Digitaal en TV Vlaanderen moeten we afwachten. Maar ze zijn ook eigenaar van het Franse Canal Plus en hadden eerder al een belang in M7.
Antwoord
#2
Het Franse media- en telecombedrijf Vivendi heeft een overeenkomst gesloten over de overname van betaal-tv uitbater M7 Group, dat onder meer eigenaar is van de Nederlandse aanbieder van satelliettelevisie Canal Digital. De Fransen betalen een bedrag van iets meer dan 1 miljard euro voor M7 aan investeerder Astorg.

Naast Canal Digitaal is M7 in Nederland ook de eigenaar van Online.nl. Verder bezit het Luxemburgse mediabedrijf tv-platforms in tal van andere Europese landen, waaronder TV Vlaanderen en TéléSAT in België en Diveo in Duitsland.

Door de overname, die nog wel door de Europese Unie moet worden goedgekeurd, voegt Vivendi ruim 400 miljoen euro aan omzet toe aan zijn totaal. De Fransen zijn onder meer de eigenaar van Canal Plus.
Antwoord
#3
M7 Group werd in 2009 opgericht met als basis de activiteiten van satelliettelevisieaanbieders Canal Digitaal en TV Vlaanderen. In de afgelopen tien jaar heeft M7 Group de activiteiten meer van satelliet naar online verlegd. Tevens is het bedrijf in meerdere Europese landen actief. Naast Nederland en België levert M7 Group ook tv-diensten in Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië. Met de verkoop van M7 Group aan Vivendi is een bedrag van ongeveer een miljard euro gemoeid. De jaarlijkse omzet van M7 Group bedraagt omstreeks 400 miljoen euro. De Europese Commissie moet de overname nog goedkeuren. Al langere tijd gonsden geruchten dat Astorg op zoek was naar een nieuwe eigenaar voor M7 Group.

Vivendi

Voor het bedrijfsonderdeel Canal Digitaal betekent de nieuwe eigenaar Vivendi dat na vijftien jaar de cirkel weer rond is. Canal Digitaal is voortgekomen uit het afstoten van de Nederlandse activiteiten van Canal Plus in Nederland. De satelliettak ging op 1 september 2004 onder de naam Canal Digitaal met een nieuwe eigenaar verder. De sportbetaalzender werd verkocht aan Will Moerer en Kees Jansma. Deze verkochten later de activiteiten aan Liberty Global. Ook de filmkanalen van betaalzender Canal+ kwamen in handen van Liberty Global. Dit bedrijf verkocht Film1 enkele jaren geleden aan Sony Pictures Entertainment. Sony maakte onlangs bekend op 1 augustus te stoppen met alle zelfstandige activiteiten van Film1 in Nederland, Hierna ging de sportbetaalzender onder de naam Sport1 – het huidige Ziggo Sport Totaal – verder. Er gonzen geruchten dat een andere partij een eventuele doorstart van Film1 aan het bestuderen is. Vivendi is onder meer de huidige eigenaar van de Franse betaaltelevisieaanbieder Canal Plus.
Antwoord
#4
Private investeerdersgroep Astorg heeft M7 Groep verkocht aan Canal+, een dochter van het Franse medicaconcern Vivendi. De transactie is nog voorwaardelijk, afhankelijk van goedkeuring van de relevante toezichthouders, zo stelt Astorg. Naar verwachting wordt de overname in september van dit jaar afgerond.
M7 Groep, met het hoofdkantoor in Benelux, levert via zes merken in zeven landen satelliet- en OTT-tv diensten aan drie miljoen huishoudens (waaronder Online.nl en Canal Digitaal in Nederland). Daarnaast biedt het concern internet- en telefoondiensten in Nederland via Online.nl.

Astorg meerderheidsaandeelhouder sinds 2014

Het Franse Astorg was meerderheidsaandeelhouder in M7 sinds 2014. Astorg nam toen de aandelen over van Providence en andere partijen. Providence en Airbridge Investments (Hans Wolfert) hielden een minderheidsbelang. Astorg liet M7 in de daaropvolgende jaren verder groeien, zowel autonoom als via overnames. Dat gebeurde vooral in Oost-Europa, meest recent nog met de aankoop van UPC Direct.
Zowel Astorg als Canal+ verwachten dat de M7 Groep onder de nieuwe eigenaar verder kan groeien met zijn hyride satelliet/OTT TV-aanbod. Volgens Hans Troelstra, CEO van M7, is het satelliet-aanbod van de onderneming de afgelopen vijf jaar al met succes omgevormd naar een interactief aanbod op alle devices, waaronder smart tv's.

Na de overname krijgt M7 toegang tot alle contentcreatie- en zendercapaciteiten van Canal+. Het is de bedoeling dat in het management en de locatie van het hoofdkantoor niets verandert.

Over M7

M7 is in Nederland eigenaar van ISP's Online.nl (xDSL, FTTH) en Canal Digitaal (satelliet), evenals TV Vlaanderen en TeleSat in België. Overigens gebruiken de tv-klanten van Online.nl sinds eind 2017 het tv-aanbod van Canal Digitaal. In maart verkocht M7 de Nederlandse dochters Fiber NL en Stipte aan XS Provider, in plaats van ze zoals bij de overname in 2017 aangegeven te integreren in Online.nl.

De omzet van de M7 Groep bedroeg EUR 312,8 miljoen in 2017, waarvan 45,9 procent in Nederland werd gegenereerd en 8,9 procent in België. Volgens schattingen van Telecompaper had M7 in Nederland met beide ISP's eind 2018 de volgende marktaandelen:

Tv: 5,1 procent (355,000 tv-klanten).
Breedband: 1,9 procent (145.000 klanten)
M7 is verder actief met Skylink en Freesat in Tsjechië en Slowakije, HD Austria in Oostenrijk, UPC Direct in Hongarije, FocusSat in Roemenië en Diveo in Duitsland. Zo'n 800.000 huishoudens nemen een basispakket af van satelliet- en IP-gebaseerde tv-zenders. Sinds 2011 biedt M7 ook internet- en telefonie in Nederland en België.
Antwoord
#5
zo goed gaat het met M7 dat ze verkocht zijn Wink
Antwoord
#6
Canal Plus, een dochter van mediaconglomeraat Vivendi, neemt de M7 Groep over voor 1,1 miljard euro. M7 is eigenaar van het Nederlandse Online.nl en Canal Digitaal. In België is M7 eigenaar van TV Vlaanderen. M7 is verder actief in Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Roemenië.

M7 was eigendom van de Franse investeringsmaatschappij Astorg. De jaaromzet van M7 is zo'n 400 miljoen euro. De overname brengt de totale hoeveelheid abonnees van Canal Plus 'in de buurt van de 20 miljoen'. Volgens de bekendmaking is M7 groep met drie miljoen abonnees een van de grootste zenderaabieders in Europa.

Online.nl is een virtuele internetprovider die het netwerk van KPN gebruikt. De provider biedt internet, tv en bellen. Canal Digitaal is een tv-dienst die klanten via satelliet en internet kunnen ontvangen. Het grootste pakket biedt bijna driehonderd zenders en klanten kunnen ook via een app televisie kijken. TV Vlaanderen biedt internet, telefonie en televisie, ook via satelliet en antenne.

Vivendi was verder een tijd lang grootaandeelhouder van Activision Blizzard en deed enige tijd lang ook pogingen om Ubisoft over te nemen. Verder is Vivendi eigenaar van spellenmaker Gameloft, dat het in tegenstelling tot Ubisoft wel uit handen van de Ubisoft-oprichters heeft weten te krijgen.
Antwoord
#7
(29-05-2019, 17:27)natte schreef:
(28-05-2019, 23:03)master-magic schreef: zo goed gaat het met M7 dat ze verkocht zijn Wink

Mmm soms worden produkten zo doorverkocht. Vetgeet niet canal plus ooit ook in slechte papieren

waarom denk je dat ze transponders verwijderde en zenders stopten, er was geen geld meer,
klanten lopen weg en minder inkomsten.
als je ziet hoeveel klanten ze maar hebben met al de landen samen is dat weinig.
dus zo goed ging het daar.
Antwoord
#8
En de overnemer kan misschien weer met een nieuwe codering afkomen, of alles wat nog met smartcard werkt afstoten bijv.
Vivendi is ook nogal op Franstalige landen gericht, ik weet niet of er daar veel zenders zullen extra van komen die voor ons taalgebied interessant zijn.
Antwoord
#9
Misschien ze nu in Franse handen zijn komt er voor tv Vlaanderen misschien toch ne keer een echte filmzender bij. Wie weet
Antwoord
#10
(02-06-2019, 17:03)natte schreef: Tcm france acrion france 13 street france syfy france. Noem maar op

Allemaal zonder ondertiteling voor de Vlaming, zal het niet worden.
En zitten al deels bij telesat Wink
Antwoord




Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)