Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NPO3 online drama serie: lekker dan
#1
Lykke en Marijn, twee huisgenoten van eind 20, proberen de jungle van de arbeidsmarkt en alle chaos in hun persoonlijke leven te overleven.

De ene is net haar baan verloren en heeft moeite een nieuwe te vinden. De ander is een gedreven jonge advocate die steeds verder verwijderd raakt van haar principes. De tiendelige webserie 'Lekker Dan' is vanaf vrijdag 19 oktober te zien op NPO3.nl en volgt het wel en wee van de twee millennials.

Als Lykke (Chloe Leenheer) uit het niets wordt ontslagen bij haar eerste baan komt ze in een zwart gat. Want wat is een carrièretijger zonder carrière? Wie ben je nog als je kansen niet meer voor het grijpen liggen, als je de eeuwige sollicitatie molen in moet en als je ambitie niveau noodgedwongen teruggebracht wordt naar simpelweg genoeg geld binnenkrijgen om je huur te betalen? Marijn (Isis Cabolet) heeft altijd een helder doel, een functie voor ogen waar ze naar toewerkt. Ze heeft haar hele leven alles slim uitgestippeld en hard gewerkt. Maar Marijn belandt ‘per ongeluk’ in een affaire met haar bazin en komt er achter dat ze in een gehaaide wereld altijd doordachte keuzes moet maken.

'Lekker Dan' is de eerste in-huis dramaproductie van AVROTROS en is geschreven door Astrid van Keulen die tevens haar debuut maakt als regisseur. Van Keulen: 'Ik wilde graag een serie maken waarin millennials centraal staan en een verhaallijn opzetten waar vrouwen gedreven worden door meer dan alleen een man. Meestal worden vrouwen die eind twintig zijn in series gedefinieerd door hun relatie met een partner, hun behoefte kinderen te willen krijgen of te willen trouwen. Ik zie zelden in Nederland een serie die gaat over waar ik mijn mede millennials mee zie worstelen: Wie wil ik zijn nu ik de arbeidsmarkt op ga? Wie kan ik zijn? Hoe ver durf ik daarvoor te gaan? En wat als ik niet carrière wil maken, wat maakt me dat dan?'

De serie is door AVROTROS opgezet als kans voor jonge makers om zichzelf te laten zien. Het is een serie voor en door millennials. Iedereen op de set, het productieteam, de hoofdcast en het online team is tussen de twintig en begin dertig jaar.

'Lekker Dan', vanaf vrijdag 19 oktober te zien op NPO3.nl.
Antwoord
#2
https://www.avrotros.nl/lekker-dan/gemis...ekker-dan/


Chloe Leenheer speelt Lykke, een 27-jarige millennial die haar baan verliest en niet zo gemakkelijk aan een nieuwe komt. Isis Cabolet speelt Marijn, een gedreven jonge advocate wiens ambitie haar steeds verder verwijdert van haar principes.

Lekker dan is geschreven door Astrid van Keulen, scenarist en debuterend regisseur. Haar doel was om een serie te maken waarin de millennial-doelgroep centraal staat, en een verhaallijn op te zetten waar vrouwen gedreven worden door meer dan alleen een man. “Meestal worden vrouwen die eind twintig zijn in series gedefinieerd door hun relatie met een partner, hun behoefte kinderen te willen krijgen of te willen trouwen. Ik zie zelden in Nederland een serie die gaat over waar ik mijn mede-millennials mee zie worstelen: Wie wil ik zijn nu ik de arbeidsmarkt op ga? Wie kan ik zijn? Hoe ver durf ik daarvoor te gaan? En wat als ik niet carrière wil maken, wat maakt me dat dan? Liefde is een onderdeel van ons leven, maar dat is niet wat ons als vrouwen definieert. Er gaat veel meer in ons schuil en ik wilde dat heel graag eens terugzien in een Nederlandse serie. Dus ben ik gaan schrijven en heeft AVROTROS met NPO ons de kans gegeven dit te verwezenlijken.”

De tiendelige serie, over millennials die kansen zoeken en die zichzelf constant willen bewijzen, is vanaf vrijdag 19 oktober te zien op het YouTube-kanaal van NPO 3 en NPO3.nl. Iedere vrijdag om 15:00 wordt er een nieuwe aflevering geüpload.
Antwoord
#3
Dank u master leuke aanvulling toppie
Antwoord