Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Netflix, Amazon krijgen concurrentie: HBO Max komt eraan
#1
De strijd onder online streamingdiensten wordt heviger. Niet alleen Disney+ maar ook HBO Max maken zich op voor de strijd.

Warnermedia heeft de nieuwe online streamingdienst HBO Max in Amerika aangekondigd. Na de marktintroductie in eigen land wordt HBO Max ook in andere landen op de markt gebracht. Uiteindelijk zal de dienst ook bij ons beschikbaar komen. Wanneer blijft echter de vraag. Ook het maandelijkse prijskaartje dat Warnermedia aan HBO Max wil hangen, is op dit moment nog onbekend. Duidelijk is wel dat Warnermedia eigen films en series exclusief voor de nieuwe streamingdienst wil houden. Ook gaat Warnermedia voor HBO Max titels van andere mediabedrijven kopen. Het maakt hiervoor op langere termijn miljarden euro’s vrij. In eerste instantie kunnen in Amerika Netflix, Amazon Prime Video maar ook de nog niet beschikbare maar voor later dit jaar wel aangekondigde streamingdienst Disney+ van The Walt Disney Company de borst natmaken.

Friends

Dat het Warnermedia met de concurrentiestrijd ernst is, blijkt uit het feit dat voor de uitzendrechten van alle seizoenen en afleveringen van de serie Friends voor een periode van vijf jaar bijna 400 miljoen euro is betaald. Het gaat dan ook nog alleen om de Amerikaanse uitzendrechten van de serie. Dit betekent dat Vlaamse Netflix-abonnees de komende tijd nog gewoon naar deze serie kunnen blijven kijken. Natuurlijk is eigen content van Warnermedia ook op HBO Max te zien. Het gaat dan onder meer om content van HBO, Warner Bros., New Line, TBS, truTV, The CW, Turner Classic Movies, Cartoon Network, Adult Swim, Crunchyroll, Rooster Teeth en Looney Tunes.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#2
Belachelijk dat Netflix zoveel geld uitgeeft voor zo'n oude reeks als Friends. Voor dat geld kunnen ze veel betere content uitbrengen.

Hoe meer streamers hoe beter master-magic, laat meer iedereen goed inlichten wanneer wie allemaal naar België komt vooral series mogen er tegenwoordig wel zijn die zijn ze van hoge kwaliteit met hopen alleen komen ze amper in België terecht. Wat HBO Max betreft is dat voor de VS ik vrees dat spijtig genoeg teleslet het contract met HBO verlengt heeft daar zal Teleslet wel een stokje in steken.
Hebt U eigenlijk nog wat gehoord van Prime Video hoe het zit met hun content, in vergelijking met England en Duitsland is het content in België nog altijd zeer triestig. Ze zouden met een volledig eigen site moeten kunnen uitkomen zoals in England en Duitsland daar heb je dan nog eens waanzinnig veel betalend content vooral aan goede series.
Antwoord