Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orange Belgium investeert in slimme mobiliteit van CommuniThings
#1
Orange Belgium gaat samen met Finance.Brussels en Essex Foundation EUR 3 miljoen investeren in de Orange Fab scale-up CommuniThings met als doel het verder ontwikkelen en op de markt zetten van geavanceerde slimme parkeeroplossingen.

Orange biedt IoT-oplossingen aan via zijn IoT-netwerken. Om die lijn door te trekken, gaat Orange deze investering koppelen aan een langetermijnpartnership om de slimme parkeeroplossingen van CommuniThings over heel België te verspreiden. Bovendien zal de investering bijdragen aan de globale expansie van CommuniThings, want ze leidt de uitrol van zijn platform over IoT-netwerken in, zo meldt de provider in een persbericht.

Bij de ontwikkeling en uitrol wordt gebruik gemaakt van low-power oplossingen als NB-IoT, LTE-M en LoRaWAN. Hierdoor hieven steden en bedrijven niet te investeren in stroomvoorziening, De draadloze sensoren die gebruikt worden kunnen draaien op batterijen die, zonder opladen, een levensduur van vijf tot zeven jaar hebben.

Parkeer-app en -wachters gaan hand-in-hand

De oplossingen zijn een combinatie van parkeergeleiding via een mobiele app voor bewoners enerzijds en een betere handhaving dankzij real-time alerts van parkeerovertredingen aan parkeerwachters anderzijds. CommuniThings biedt andere derden die hun mapping- en navigatieoplossingen voor hun gebruikers willen optimaliseren open data aan, wat na verloop van tijd moet leiden tot een betere mapping van verkeer en mobiliteit.

Mede omdat de Narrow-band IoT- en LTE-M-netwerken van Orange Belgium een 100 % dekking van het Belgische grondgebied bieden, kondigde CommuniThings zijn eerste commerciële roll-out aan in de stad Luik, in juni 2018. Andere steden volgend kort daarop, met liveprojecten in Brussel (gehandicaptenzones), Saint-Ghislain (Shop & Drive), Aarschot, Asse en Deerlijk.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord