Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orange Belgium lanceert Crowdsurfer-app die op basis van netwerkverkeer drukke plekke
#1
Orange Belgium heeft een nieuwe mobiele app uitgebracht die realtime informatie geeft over de drukte in België. De 'Crowdsurfer'-barometer, ontwikkeld in samenwerking met evenementendienstverlener acTVty en techgroep Cronos, kan bijvoorbeeld voorkomen dat mensen zich bij grote winkelend publiek op straat aansluiten en helpen bij het observeren van gezondheidsmaatregelen. De app geeft informatie over de publieksdichtheid aan de hand van geanonimiseerde data, vergelijkbaar met de YouFlanders-app die deze zomer werd geïntroduceerd.

Door het aantal mobiele verbindingen met het Orange Belgium-netwerk te anonimiseren en samen te voegen, kan het aantal mobiele gebruikers op alle netwerken worden berekend en het resultaat worden vertaald in een duidelijke kleurcode, gaande van "rood" (bezet) tot "groen" (stil , bijna geen mensen). Net als bij sommige weer-apps, wordt de analyse in bijna realtime uitgevoerd, met een vertraging van slechts 5 minuten.

De komende maanden zijn Orange Belgium, Cronos en acTVty van plan om de app verder te ontwikkelen en te verfijnen, met de introductie van algoritmen om drukte op specifieke tijdstippen van de dag te voorspellen en het samenvoegen van nieuwe databronnen en loketten in steden, toeristische attracties , pretparken, om de verstrekte informatie nog gedetailleerder te maken.

Orange Belgium merkte op dat de Crowdsurfer-app de privacy van zijn gebruikers respecteert en hen niet verplicht om informatie te verstrekken. Het rapporteert alleen het aantal aangesloten personen in een bepaald gebied.
Antwoord