Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orange Group start bod om Orange Belgium over te nemen
#1
Orange heeft een officieel bod uitgebracht op de rest van de aandelen in Orange Belgium. Ondanks oproepen van enkele minderheidsaandeelhouders om het bod te verhogen, handhaafde het Franse bedrijf de prijs op 22 EUR per aandeel. Aandeelhouders hebben tot 23 april de tijd om hun aandelen in te dienen.

Orange kondigde in december plannen aan om een ​​belastingmeevaller te gebruiken om de Belgische dochteronderneming, waarin het al 53 procent bezit, uit te kopen. Na goedkeuring door de financiële toezichthouder heeft het nu het volledige prospectus van het bod gepubliceerd, inclusief een onafhankelijk advies verkregen door de raad van bestuur van Orange Belgium.

De mening van Degroof Petercam vond de biedprijs redelijk op basis van zijn DCF- en peerwaarderingen van de Belgische operator. Er werd ook gekeken naar een hogere waardering verkregen door minderheidsaandeelhouder Polygon, gedeeltelijk gebaseerd op een plan om de torenactiva van het bedrijf te gelde te maken. Het vond dat dit geen houdbaar voorstel was en handhaafde zijn eigen lagere waardering.

Op basis van de mening en zijn eigen inschatting van de voordelen van Orange ter ondersteuning van zijn strategie, beveelt de raad van bestuur van Orange Belgium de aandeelhouders aan om het bod te aanvaarden. Dit biedt hen een aanzienlijke premie op de aandelenkoers vóór december en een manier om hun aandelen te gelde te maken buiten de beperkte liquiditeit op de aandelenmarkt, aldus de raad.

Afhankelijk van het tijdstip van betaling kan de waarde van het bod worden verlaagd tot 21,50 EUR per aandeel om rekening te houden met de betaling van het jaarlijkse dividend. Orange streeft ernaar alle aandelen te verwerven om Orange Belgium van de lijst te schrappen.
Antwoord
#2
Orange Group noemt de prijs van EUR 22 per aandeel als definitieve prijs voor de overname van Orange Belgium. Het bedrijf benadrukt dat het niet van plan is om zijn aanbod te veranderen en "is van mening dat deze transactie alle aandeelhouders van Orange Belgium een unieke kans biedt om hun aandelenbelangen tegen aantrekkelijke voorwaarden te gelde te maken."
Antwoord