Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orange maakt VoWifi en VoLTE per direct beschikbaar
#1
Klanten van Orange België kunnen vanaf vrijdag Voice over Wifi en Voice over 4G inzetten voor mobiele gesprekken. De provider maakt dit enkele dagen bekend na Telenet, die dit vanaf de zomer mogelijk maakt.

Om via wifi en 4g te kunnen bellen, hebben Orange-klanten een mobiel postpaidabonnement van de provider nodig, in combinatie met een degelijke wifi- of 4g-verbinding en een compatibel toestel waarop VoWifi en VoLTE is geactiveerd.

In eerste instantie kunnen alleen Orange-klanten met een Samsung Galaxy S7 of S7 Edge van de technieken gebruikmaken, daarna volgen klanten met een Samsung Galaxy S8 of S8+ en Galaxy S9 of S9+. Klanten met een iPhone vanaf versie 5S, kunnen eerst van VoWiFi, later van VoLTE gebruikmaken. "Daarnaast werkt Orange nauw samen met Huawei en andere fabrikanten om de beide technieken in de nabije toekomst te activeren", meldt Orange België.

Met de aankondiging steekt Orange Telenet de loef af. Die concurrent liet deze week weten VoWifi en VoLTE vanaf de zomer stapsgewijs aan klanten aan te gaan bieden, en hiermee de eerste in België te zijn. Donderdag hintte Orange-ceo Michael Trabbia al op een op handen zijnde introductie van de technieken voor klanten van zijn bedrijf.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#2
Laat ze doen master goed voor iedereen
Antwoord
#3
(09-06-2018, 15:22)natte schreef: Laat ze doen master goed voor iedereen

heb je wel een andere smartphone voor nodig (Iphone X, Samsung 8,9,enz.)
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#4
master die zijn te duur voor mij. ik ga morgen ne wiko halen 4 ram 32 gb 99 euro genoeg
Antwoord
#5
Orange Belgium is begonnen aan de uitrol van Voice over LTE en Voice over WiFi. Beide technologieën zijn bedoeld voor communicatie met een beter geluid dan bij traditioneel bellen, met een grotere dekking en een kortere verbindingstijd. Ze zijn het eerst beschikbaar voor Orange-klanten met een Samsung Galaxy S7/S7 Edge. De Samsung Galaxy S8/S8+ en Galaxy S9/S9+ volgen nog. Voor de beschikbaarheid voor iPhone 5s en nieuwer wordt nog geen datum genoemd.

Orange stelt de eerste operator in België te zijn die gelijktijdig zowel VoWiFi als VoLTE introduceert en ook de enige operator die nu HD-telefonie aanbiedt op alle technologieën (2G/3G/4G/VoWiFi).

Problemen met indoor dekking zijn de voornaamste reden voor ontevredenheid bij klanten, stelt Orange. Om via WiFi te bellen heeft de klant een mobiel postpaid van Orange nodig, een compatibel toestel, een degelijke internetverbinding en de VoWiFi-technologie moet geactiveerd zijn op zijn smartphone. Elke verbinding is geschikt, ook open WiFi.
VoLTE gelijktijdig

Om via het 4G-netwerk van Orange te bellen heeft de klant een mobiel postpaidabonnement van Orange nodig, een compatibel toestel, 4G-dekking en de VoLTE-technologie moet geactiveerd zijn op zijn smartphone.Voor de set up time noemt Orange 2 seconden als norm, tegen maximaal 10 seconden voor 2G of 3G.

VoLTE en VoWiFi zijn het eerst beschikbaar voor Orange-klanten met een Samsung Galaxy S7/S7 Edge. De Samsung Galaxy S8/S8+ en Galaxy S9/S9+ volgen kort daarna. Voor de beschikbaarheid voor iPhone 5s en nieuwer wordt nog geen datum genoemd. Daarnaast werkt Orange nauw samen met Huawei en andere fabrikanten om de beide technologieën in de nabije toekomst te activeren.
Telenet werkt aan VoLTE en VoWiFi

Telenet gaat vanaf zomer VoLTE en VoWiFi aanbieden. Vanaf de zomer zal het mogelijk zijn gebruik te maken van Voice over LTE (VoLTE) en Voice over wifi (VoWiFi). Tijdens het telefoongesprek kiest de smartphone automatisch het meest geschikte netwerk om de beste belervaring te geven. Dit betekent ook dat als het mobiele bereik in huis door factoren zoals isolatie onvoldoende is, er naadloos overgeschakeld wordt naar het wifi-netwerk. De gesprekken zijn bovendien in HD-geluidskwaliteit.

Ook voor Telenet is VoLTE een recente ontwikkeling. Telenet begint met Samsung S8/S8+ en S9/S9+ en de iPhone X. Op termijn komen daar modellen bij.
Proximus sinds 2016 met VoLTE

Proximus is op 22 november 2016 begonnen aan de uitrol van VoLTE. De uitrol begon bij bepaalde modellen van Samsung, waaronder de Galaxy S6 en S7. Eerder dat jaar heeft het merk HD Voice geactiveerd op 3G bellen. Deze hogere kwaliteit gesprekken vormt de basis voor VoLTE. In 2017 heeft Proximus ook HD Voice op 2G bellen geïntroduceerd. Proximus heeft niets gemeld over over Voice-over-WiFi.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord