Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proximus neemt Mobile Vikings en Jim Mobile over
#1
Proximus kondigt aan dat het een definitief akkoord heeft ondertekend met DPG Media voor de overname van Mobile Vikings, waarin ook het merk Jim Mobile is opgenomen. Door deze transactie versterkt de Proximus Groep zich met een belangrijke Belgische virtuele operator voor mobiele telefonie, die zich in de eerste plaats richt op jongeren. Het merk zal zijn producten en diensten onder dezelfde voorwaarden en onder dezelfde naam blijven aanbieden. Klanten zullen hun huidige dienstverlening en voordelen behouden.
Antwoord
#2
Proximus krijgt de telecommerken Mobile Vikings en Jim Mobile, samen goed voor zowat 335.000 klanten, in handen. Het neemt de merken voor 130 miljoen euro over van mediagroep DPG Media, zo kondigt Proximus maandagochtend aan. De telecomgroep belooft dat Mobile Vikings een autonome plek zal krijgen binnen de groep.

Mobile Vikings zal binnen de Proximus-groep “als afzonderlijke entiteit blijven functioneren, net zoals ook Scarlet en Tango - twee andere filialen van de groep - na hun integratie autonoom bleven, met een duidelijke positionering en een sterke eigen identiteit”, zo staat in een persbericht van Proximus. Voor de klanten verandert er niets, en evenmin voor de circa tachtig mensen die voor Mobile Vikings werken.

De telecomgroep zegt dankzij de overname “een marktsegment te kunnen aanspreken dat complementair is aan de doelgroepen van Scarlet en Proximus. Proximus kan zo zijn positionering op de residentiële markt via verschillende merken optimaliseren”, luidt het.

Het in Hasselt gevestigde Mobile Vikings, opgericht in 2007, is vooral bij jongeren populair. Het kwam vijf jaar geleden bij DPG Media terecht, tijdens de overname van Base door Telenet. Door de samensmelting van die laatste twee zouden maar drie in plaats van vier grote mobiele operatoren overblijven. Om de overname goedgekeurd te krijgen bij de Europese Commissie, werd Base-dochter Mobile Vikings afgestoten.

Eind november bevestigde DPG Media dat het verschillende pistes bekeek voor Mobile Vikings en Jim Mobile. Nu is er dus al een deal. De overname moet wel nog worden goedgekeurd door de Mededingingsautoriteit. Proximus verwacht de transactie in 2021 te kunnen afronden.
Antwoord
#3
na 6 maanden orange al naar proximus willen gaan, hoe raar het allemaal kan verlopen met een provider voor mobiel.
Antwoord
#4
Proximus heeft van de Belgische Mededingingsautoriteit groen licht gekregen voor de in december 2020 aangekondigde overname van Mobile Vikings, waarin ook het merk JIM Mobile is opgenomen. Deze beslissing stelt de Proximus Groep en DPG Media in staat de procedure in de komende dagen af te ronden. De Belgische Mededingingsautoriteit heeft geen verdere voorwaarden opgelegd ten aanzien van de overname. Naast Proximus was ook Orange in de race voor de overname van Mobile Vikings en JIM Mobile nadat DPG Media de telecomactiviteiten in november 2020 in de etalage had gezet.

Volgens Proximus is de overname van Mobile Vikings in lijn met zijn #inspire2022-strategie. Volgens het bedrijf stelt deze overname Proximus in staat een marktsegment aan te spreken dat complementair is aan de huidige doelgroepen van Scarlet en Proximus. Proximus kan naar eigen zeggen zo zijn positionering op de markt via verschillende merken optimaliseren.

Mobile Vikings wordt second brand

Zoals reeds in december werd aangekondigd, zal Proximus het essentiële DNA van het merk Mobile Vikings behouden, dat zijn producten en diensten onder dezelfde voorwaarden en onder dezelfde naam zal blijven aanbieden. De klanten zullen hun huidige diensten en voordelen behouden en zullen in de toekomst gebruik kunnen maken van het netwerk van Proximus en krijgen toegang tot diensten en ontwikkelingen op het Proximus-netwerk.

Mobile Vikings zal binnen de Proximus Groep blijven functioneren als een afzonderlijke entiteit met een duidelijke positionering en een sterke eigen identiteit. Het is de bedoeling om het merk en het aanbod van Mobile Vikings verder te ontwikkelen en zo nieuwe mogelijkheden te creëren voor huidige en toekomstige klanten.

Transactiedetails

Met de transactie is een bedrag van EUR 130 miljoen gemoeid. In 2020 genereerde Mobile Vikings EUR 50 miljoen omzet (exclusief de omzet uit interconnecties) en een EBITDA van EUR 15 miljoen. De merken Mobile Vikings en JIM Mobile hebben samen ongeveer 335.000 klanten.

Door deze transactie verwacht Proximus dankzij de convergentie synergieën te verwezenlijken, zowel op het vlak van het netwerk als op commercieel vlak. De realisatie van de eerste synergieën wordt verwacht in het eerste semester van 2022.
Antwoord
#5
De kogel is door de kerk: de Belgische mededingingsautoriteit heeft groen licht gegeven voor het afronden van de overname van Mobile Vikings nv door Proximus nv. Dat is heel goed nieuws, maar het roept ongetwijfeld meteen enkele vragen bij je op. Bijvoorbeeld:

Of je een nieuwe simkaart nodig zal hebben?
Nope, niet nodig.

Of de prijzen zullen stijgen?
Hell no.

Of je dezelfde dekking zal hebben met je telefoon?
Voorlopig wel! Je blijft op het Orange-netwerk. Zodra we zicht hebben op de overstap naar het Proximus-netwerk, laten we je dat uiteraard weten. Belangrijk: van die overzetting zal je niks merken.

Of de Mobile Vikings-aanpak dezelfde blijft?
Natuurlijk. We hebben dan wel een nieuwe thuishaven, ons doel blijft absoluut hetzelfde: samen met Proximus onze Vikings de beste prijs en de beste service blijven bieden.

Wij kijken er alvast erg naar uit. Dit volgende hoofdstuk is voor Mobile Vikings een grote en cruciale stap, die ons in staat stelt om op ons elan te blijven verder gaan, toegang te krijgen tot de nieuwste technologieën, en nieuwe producten en diensten te creëren voor onze Vikings. We krijgen dus een nieuwe thuishaven en gaan onder een nieuwe vlag varen. Maar vooral met een beter uitgeruste drakkar!

Heb je op dit moment nog vragen, dan vind je al heel wat antwoorden via onderstaande knop.

Viking-groeten,
Bart De Groote
CEO Mobile Vikings
Antwoord
#6
De kogel is door de kerk: de Belgische mededingingsautoriteit heeft groen licht gegeven voor het afronden van de overname van Mobile Vikings nv door Proximus nv. Deze overname is goed nieuws voor Mobile Vikings, maar het roept ongetwijfeld meteen een hoop vragen op. Het antwoord op een aantal vragen vind je hieronder!

Gaan de prijzen verhogen?

Nee. Mobile Vikings zal na deze overname geen prijsverhoging doorvoeren, niet voor herlaadkaarten, niet voor abonnementen. Er verandert immers niets aan ons streven: onze Vikings steeds de beste prijs en de beste service geven.

Wat gebeurt er met de Mobile Vikings-helpdesk?

Die zal onverminderd alive & kicking blijven, niets verandert. Daar zijn we duidelijk in: goede service voor onze Vikings zal altijd een van onze voornaamste doelen zijn.

Wat gebeurt er met mijn Vikingpunten?

Met je huidige Vikingpunten verandert er helemaal niets. De Vikingpunten die je vandaag hebt, hou je gewoon in je account. Ook de manieren om Vikingpunten te verdienen, zullen ongewijzigd blijven (Viking Deals en een nieuwe Viking aanbrengen).

Wat gebeurt er met de Viking Deals?

De Viking Deals maken vandaag 100% deel uit van je leven als Mobile Viking en zullen niet veranderen. De huidige manier van werken en de huidige partners zullen naar aanleiding van de overname niet veranderen. Integendeel zelfs, er komen elke week straffe nieuwe partners bij.

Wat gebeurt er met de Viking Clans?

De Viking Clans maken vandaag 100% deel uit van je leven als Mobile Viking en zullen niet veranderen. De huidige manier van werken en de maandelijkse hoeveelheid gratis extra data zal naar aanleiding van de overname niet veranderen.

Wat gebeurt er met het DNA, de identiteit van Mobile Vikings? Gaan jullie nog apart blijven bestaan?

Proximus heeft al duidelijk aangegeven de essentiële merkidentiteit van Mobile Vikings te zullen vrijwaren. Het merk Mobile Vikings zal zijn producten en diensten onder dezelfde voorwaarden en onder dezelfde naam blijven aanbieden. Vikings zullen hun huidige dienstverlening en voordelen behouden, en zullen in de toekomst gebruik kunnen maken van het beste mobiele netwerk in België en meegenieten van toekomstige innovaties van Proximus.

Krijg ik een andere simkaart?

Een nieuwe simkaart is niet nodig.

Kan ik mijn huidige nummer behouden?

Je zult zonder probleem je huidige telefoonnummer(s) kunnen houden.

Moet ik opnieuw van netwerk veranderen?

Voorlopig verandert er niets. In de toekomst switchen we wel naar het Proximus-netwerk. Belangrijk om te weten is dat je daarvoor alvast geen nieuwe simkaart nodig zal hebben. Deze overgang naar het Proximus-netwerk zal transparant gebeuren voor Vikings. Zodra we meer zicht hebben op hoe dat in zijn werk zal gaan, zullen we je daarover uitgebreid informeren.

Garanderen jullie dat ik een goede dekking blijf hebben?

Mobile Vikings zal in de toekomst gebruik kunnen maken van het beste mobiele netwerk in België, en bovendien meegenieten van toekomstige innovaties van Proximus. Er zal een nog betere dekking zijn voor 3G en 4G(LTE), en ook de downloadsnelheid zal hoger liggen. Zodra we meer zicht hebben op hoe dat in zijn werk zal gaan, zullen we je daarover uitgebreid informeren, al zal dat niet voor meteen zijn.

Wat gebeurt er met de My Viking-app?

De My Viking-app maakt vandaag 100% deel uit van je leven als Mobile Viking. Die blijft dus gewoon werken zoals voordien.

Gaat Mobile Vikings dan ook breedband aanbieden?

De weg naar een Mobile Vikings-breedband aanbod ligt logischerwijs open. Maar wat de concrete toekomstplannen op dat vlak zijn, daar moeten we nog even koffiedik kijken. Uiteraard communiceren we daarover zodra er duidelijkheid over is.

Gaat Mobile Vikings dan ook smartphone-deals aanbieden?

De weg naar Mobile Vikings-smartphonedeals ligt logischerwijs open. Maar wat de concrete toekomstplannen op dat vlak zijn, daar moeten we nog even koffiedik kijken. Uiteraard communiceren we daarover zodra er duidelijkheid over is.

Wat gebeurt er met JIM Mobile?

Zowel JIM Mobile als Mobile Vikings blijven bestaan zoals vandaag.
Antwoord
#7
De Belgische telecomprovider Proximus heeft groen licht gekregen om de virtuele provider Mobile Vikings over te nemen. Mobile Vikings blijft bestaan als losse entiteit binnen Proximus Group. Voor de aankoop betaalde Proximus 130 miljoen euro.

De Belgische provider Proximus mag de virtuele provider Mobile Vikings overnemen van de huidige eigenaar DPG Media. Dat wil Proximus al sinds eind vorig jaar, maar het heeft daarvoor nu toestemming van de Belgische Mededingingsautoriteit. Mobile Vikings bestaat sinds 2007 en heeft met de merken Mobile Vikings en Jim Mobile samen ongeveer 335.000 klanten.

Klanten van Mobile Vikings zullen gewoon gebruik kunnen blijven maken van hun diensten en het bedrijf blijft Mobile Vikings heten. Wel zullen klanten in de toekomst overgaan van het netwerk van Orange naar dat van Proximus. "Proximus wil de essentie van de Mobile Vikings-merkidentiteit behouden en zal doorgaan met het aanbieden van dezelfde producten en diensten onder dezelfde voorwaarden", zegt Proximus in een nieuwsbericht.

Proximus wil dankzij de overname jongeren meer aanspreken, iets waarop de huidige merken Proximus en Scarlet niet zijn gericht, vertelde Proximus in december. Bij Mobile Vikings, gevestigd in Hasselt, werken zo'n tachtig medewerkers. Het akkoord heeft volgens Proximus geen gevolgen voor het personeel. Mobile Vikings begon in 2007 als mobiele provider op het toenmalige netwerk van Base. Later stapte het over op het netwerk van Orange. Abonnementen van Mobile Vikings zijn vooral gericht op mobiele data. Onlangs maakte het nog eSIM beschikbaar voor smartphones. Ook vergrootte het sommige databundels.
Antwoord