Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RTBF Sat komt terug in 2013
#1
Goed nieuws voor satellietkijkers die van Franstalige tv-programma’s houden. Het in 2009 van de satelliet verdwenen Waalse internationale tv-kanaal RTBF Sat keert in de loop van 2013 op de satelliet terug.

De exacte datum van terugkeer is nog niet bekend. Ook is onduidelijk op welke satelliet RTBF Sat gaat uitzenden. Wel is duidelijk dat het tv-kanaal ongecodeerd wordt uitgezonden en dat de programmering bestaat uit eigen producties van de Waalse publieke omroep RTBF.

Bezuinigingen waren in 2009 de reden waarom RTBF Sat moest stoppen. Als eerste bezuiniging werd de tv-zender van de ASTRA1-satelliet gehaald en keerde terug op de Hotbird-satelliet. Dat kostte uiteindelijk zoveel kijkers dat enige tijd later besloten werd in zijn geheel met de satellietverspreiding te stoppen. De krant La Libre Belgique meldt nu dat in de nieuwe beheersovereenkomst de terugkeer van RTBF Sat wordt geregeld. Hierdoor blijft de tv-zender in ieder geval tot 2017 op de satelliet uitzenden.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#2
De Walen geven weer het goede voorbeeld. Wanneer komt de VRT eens met een eigen satelliet zender ? Ja, nu is er BVN (Beste van Vlaanderen en Nederland) alwaar de VRT een paar uurtjes zendtijd heeft. Zo zien we al eens het Nieuws, Ter Zake, Blokken, Thuis... Maar, dan mag er geen Koniginnedag zijn, of een koningin welke haar ontslag geeft, of het Sinterklaas Journaal, of.... Dan moeten alle Vlaamse programmas wijken voor deze gebeurtenis.
Antwoord
#3
(27-02-2013, 11:55)xopotl schreef: De Walen geven weer het goede voorbeeld. Wanneer komt de VRT eens met een eigen satelliet zender ? Ja, nu is er BVN (Beste van Vlaanderen en Nederland) alwaar de VRT een paar uurtjes zendtijd heeft. Zo zien we al eens het Nieuws, Ter Zake, Blokken, Thuis... Maar, dan mag er geen Koniginnedag zijn, of een koningin welke haar ontslag geeft, of het Sinterklaas Journaal, of.... Dan moeten alle Vlaamse programmas wijken voor deze gebeurtenis.

Vrees dat de besparingen bij de vrt en hun flopzender ketnet/op12 voorrang heeft op een dure satellietzender.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord