Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sega brengt Mega Drive Classics-bundel op 7 december uit voor Nintendo Switch
#1
Sega brengt de Mega Drive Classics-bundel met daarin ruim vijftig games, op 7 december uit voor de Nintendo Switch. De bundel kost dertig euro, net als de versies die al beschikbaar zijn voor de PlayStation 4 en de Xbox One.

Sega noemt de verschijningsdatum in een nieuwe video die op YouTube is gezet. In september werd de bundel al aangekondigd, maar toen was het nog niet duidelijk wanneer deze uit zou komen. Het spel verschijnt fysiek in de winkels en in de eShop van Nintendo voor dertig euro.

De versie voor de console van Nintendo krijgt een optie voor lokale co-op met splitscreen en er komt ondersteuning voor online multiplayer. De bundel bevat onder andere klassiekers zoals Golden Axe, Phantasy Star, Sonic the Hedgehog, Streets of Rage en Virtua Fighter.

In de bundel zitten spellen die origineel voor de Sega Mega Drive verschenen. Die console verscheen in 1988 in Japan en kwam twee jaar later uit in Europa. Sega bracht dezelfde bundel al uit voor de Xbox One en de PlayStation 4 en eerder verscheen een vergelijkbare bundel voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

[Video: https://www.youtube.com/watch?time_conti...sTRDilC1aA]
Antwoord
#2
De Sega Mega Drive Mini komt op 19 september wereldwijd uit en krijgt veertig vooraf geïnstalleerde spellen. Kopers kunnen kiezen voor een versie met een of twee usb-controllers. Eerder zou de console vorig jaar alleen in Japan uitkomen.

De verschijningsdatum maakte het bedrijf bekend op het jaarlijkse Sega Fes-evenement, zo schrijft onder meer Kotaku. De console komt met veertig spellen, van tien games heeft het bedrijf de titel bekendgemaakt. Voorbeelden van spellen zijn Sonic the Hedgehog 2, Castlevania: Bloodlines en Gunstar Heroes.

M2, de ontwikkelaar achter onder meer de Sega Ages-compilaties, is verantwoordelijk voor de software van de console. Kotaku merkt wel op dat sommige spellen die op de Japanse console komen nooit in Europa zijn uitgebracht, mogelijk komt de Europese versie dan ook met andere spellen.

De controllers van de Mega Drive Mini zijn net zo groot als de originele controllers en werken met usb. De console kan worden gekocht met een of twee controllers. De Sega Mega Drive Mini met één controller kost omgerekend met btw 68 euro. De versie met twee controllers kost omgerekend met btw 87 euro. Het is vooralsnog onbekend of de controllers ook los gekocht kunnen worden.

De kleine versie van de Mega Drive werd vorig jaar aangekondigd op de vorige editie van het Sega Fes-evenement. Toen werd nog alleen gesproken over een release in Japan, ter ere van de dertigste verjaardag van de Mega Drive. Afgelopen zomer werd de console uitgesteld. De fabrikant wilde het ontwerp 'heroverwegen'. Ook maakte Sega toen bekend de console wereldwijd te willen uitbrengen, omdat de aankondiging van de console goed in het westen werd ontvangen.

De originele Sega Mega Drive kwam in 1990 uit in Europa en had een Motorola 68000-processor aan boord. Wereldwijd werden er 30,75 miljoen exemplaren verkocht en kwamen er ruim negenhonderd spellen voor de console uit. Wat voor hardware de miniconsole aan boord heeft is niet bekend.
Antwoord
#3
Te laat al veel op de markt
Antwoord