Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
VRT start 1 augustus test met mobiele app voor NU-videodienst
#1
De VRT start 1 augustus een bètatest met zijn mobiele app voor het NU-videoplatform. Vanaf die datum kunnen Vlamingen de app uitproberen voor het mobiel kijken naar VRT-uitzendingen en het terugkijken van programma's.

Volgens de VRT is de bèta-testversie van de VRT NU-app al in een vergevorderd stadium en is de pilot bedoeld om de laatste oneffenheden glad te strijken. De omroeporganisatie introduceerde het NU-videoplatform voor de browser in januari 2017 en beloofde toen dat apps zouden volgen.

"Dat project heeft het voorbije jaar vertraging gekend", meldt de VRT nu. De organisatie zou veel verzoeken om de mobiele apps ontvangen hebben. Er hebben 1,2 miljoen Vlamingen een account aangemaakt voor het NU-platform.

Met die dienst kunnen gebruikers de kanalen Eén, Canvas en Ketnet rechtstreeks bekijken en programma's terugkijken die al uitgezonden zijn. De dienst zendt uit in een maximale resolutie van 540p.
Antwoord
#2
De Vlaamse publieke omroep VRT begint op 1 augustus met een openbare betatest van de app van het online platform VRT NU. Online televisie via dit platform wordt de vervanging van ongecodeerde ethertelevisie.

VRT begon ongeveer een jaar geleden met de opbouw van het online platform NU. Toen al beloofde de omroep dat online televisiekijken via een app in de toekomst mogelijk zou worden. In de afgelopen maanden is de hiervoor benodigde VRT NU-app in besloten kring getest. Op 1 augustus begint VRT met een publieke bëtatest. Doel is om de laatste oneffenheden aan te passen. Uiteindelijk moet de VRT NU-app voor 1 december in de definitieve versie beschikbaar zijn. Op deze datum stopt VRT met de ongecodeerde verspreiding van televisie- en radiozenders via DVB-T in de ether.
Antwoord
#3
Hopelijk ook op apps voor apple tv en zo. in holland gaat alles op appletv
Antwoord