Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wordt het Telenet van John Porter de enige eigenaar van De Vijver Media?
#1
Telenet heeft zijn oog laten vallen op de tv-zenders VIER en VIJF. Volgens De Tijd voert de kabelaar gesprekken met De Vijver Media, het moederhuis boven de zenders.
De deal met Telenet zou het medialandschap volledig kunnen overhoop gooien. De Vijver Media telt nu drie evenwaardige aandeelhouders: het duo Wouter Vandenhaute en Erik Watté, mediagroep Corelio en mediagroep Sanoma. Sinds Sanoma vorig jaar liet weten dat België niet langer een kernland is, is er dus voor 33.3% procent plaats voor een nieuwe eigenaar. En die plaats wil Telenet graag innemen.

Volgens De Tijd is het bijzonder opmerkelijk dat Telenet interesse uit. In het verleden stelde de kabelaar zich altijd neutraal op tegenover de zenders die het verdeelt. Een aandeel bij De Vijver Media zou de neutraliteit van Telenet sterk aantasten.

Telenet en De Vijver willen het nieuws voorlopig niet bevestigen.
Antwoord

#2
op het nieuws van VTM ging men zelfs verder : ook de jupiler pro league zou men voor langere tijd en veel groter bedrag willen binnenrijven, en zou men een nieuw produktiehuis nodig hebben, voor de voetbal, en ja : wouter vandenhaute zijne woestijnvis : men liet zelfs john porter aan het woord, alhoewel je daar niet veel kon van opmaken :
in IEDER geval draait het om veel geld, want als Sanoma inderdaad zijn belangen te koop zet, wat ze eigenlijk al langer gezegd hebben, kan wauter vandenhaute en het mediahuis (het nieuwsblad enz.) die aandelen overnemen ??, of er komt een andere telenet ?

Een samengaan van De Vijver en Liberty global geeft opeens een machtig blok met televisie, printmedia, internet en kabel. En daarnaast zouden er rechtstreekse lijnen ontstaan met VIER, VIJF en de kranten van Het Mediahuis. Die groep zou niet alleen bepalend zijn voor wat ongeveer alle Vlamingen kunnen lezen of zien, ze kan ook beslissen welke zenders er toegang krijgt tot dat publiek. Zo zou VIER bijvoorbeeld veel betere voorwaarden kunnen krijgen dan VTM.
Antwoord

#3
ja vtm en telenet gaat nooit samen blijkbaar daarom ook misschien sbsinteressse
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

#4
"Liberty Global heeft grote ambities met Telenet"

Het Brits-Amerikaanse bedrijf Liberty Global heeft heel grote ambities met dochter Telenet. Dat zegt Vlaams minister-president Kris Peeters na zijn onderhoud met Michael Fries, ceo van Liberty. Vorige week raakte bekend dat Telenet mogelijk wil investeren in De Vijver, het moederbedrijf van onder meer de zenders VIER en VIJF en productiehuis Woestijnvis.
De Vijver is voor een derde in handen van uitgever Sanoma, maar de Finnen lieten vorig jaar weten België niet langer als een kernmarkt te beschouwen. De Vijver moet dus mogelijk op zoek naar een nieuwe aandeelhouder en daar komt Telenet in beeld.

Peeters houdt naar eigen zeggen een goed gevoel over aan zijn onderhoud met de eigenaar van het kabelbedrijf. "Hun ambities met Telenet liggen heel hoog. Ze willen hun investering laten renderen."

Omdat Liberty beursgenoteerd is, wil de minister-president niet in detail treden over de interesse in De Vijver. "Maar ik heb er bij hen op aangedrongen contact op te nemen met minister van Media Ingrid Lieten", zegt hij. "De pax media mag niet in gevaar komen, daar hecht ik veel belang aan."
De Morgen
Antwoord

#5
we hopen het met peeters mee
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

#6
(27-01-2014, 12:14)natte schreef: we hopen het met peeters mee

Waarom???? Is 1 pot nat en de klant zal weer de dupe zijn.
Antwoord

#7
(27-01-2014, 20:55)master-magic schreef:
(27-01-2014, 12:14)natte schreef: we hopen het met peeters mee

Waarom???? Is 1 pot nat en de klant zal weer de dupe zijn.

als de ceo van liberty global het bevestigt aan peeters, zullen ze de aandelen van sanoma wel overnemen, als ze vrij komen,
en kunnen ze de series die ze op vier en vijf geven, eerst nog op prime geven zeker ?? : alvorens ze op vier of vijf komen
Antwoord

#8
heel simpel telenet is een sterk merk. dat ze sbs maar pakken en zo beter tv maken . libelletv houden ze al mee recht vermits deze niet op belgzacomtv is
Analoge tv moet blijven! Idea
Antwoord

#9
Telenet is een provider en geen TV zender eigenaar,wat ze willen is normaal niet goed voor de kijker en voor de andere zenders want telenet gaat de zenders altijd voorkeur geven dan een VRT of vmma zender.
Antwoord

#10
volgens vlaams minister van media ingrid lieten :
"Gaan alle zenders op dezelfde manier behandeld worden? Gaat het niet leiden tot een verschraling van het aanbod? En gaat de kijker niet steeds meer moeten betalen om minder terug te krijgen?"
en heeft aan de Vlaamse Regulator voor de Media een eerste analyse gevraagd om de situatie beter te kunnen beoordelen.

paul d'hoore erover
Antwoord

Forum software by © Master-Magic Tv-Digitaal.info