Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
nieuwigheden sinds Februari bij telenet
#1
Het antwoord van Telenet op het 5G-aanbod van Proximus

Telenet heeft de afgelopen jaren aanzienlijk geïnvesteerd in zijn vaste en mobiele netwerken en gelooft dat 5G ook een belangrijke technologie voor de toekomst zal zijn. Light 5G kan een aanvulling zijn op 'echte of volledige 5G', maar kan gevolgen hebben voor bestaande 4G-kwaliteit voor klanten.

Telenet bekijkt zorgvuldig wanneer en hoe het Light en Full zal combineren om bestaande klanten de best mogelijke service te geven. Telenet test momenteel 5G-technologie op een site in Aartselaar en haalt daar snelheden van meer dan 3 Gbps.

Ook voert Telenet tests uit in de The Park-locatie in Hasselt om te zien in een echte live-omgeving hoe 5G de latency aanzienlijk kan verminderen. Zoals geweten, heeft Telenet ook een aanvraag ingediend voor het verkrijgen van een tijdelijke 5G-licentie en hoopt het dit spectrum zo snel mogelijk te activeren.

Games op de Telenet TV-box

Sinds 7 april kunnen klanten met een TV-box 9 mini-games spelen op hun decoder. Welke games biedt Telenet aan? Tetris, World Tour Poker, A-maze-ing Mac, Chainz Unlinked, Darts, Mah Jongg, Solitaire Classic, Space Moodies en SugerBoost.

Goed om te weten:

Er is geen specifiek geluid of muziek voorzien in de verschillende apps. Wel blijft het achtergrondgeluid van de live-tv spelen.
Krijg je als klant een zwart scherm bij het opstarten van een game? Dan kan je best even je TV-box rebooten.
Het is mogelijk om de taal bij elke game aan te passen naar Nederlands. Maar de app onthoudt geen taalvoorkeuren, je moet deze als klant dus steeds opnieuw aanpassen.
Alle games kunnen geopend worden via stembediening

Wil je als residentiële klant een Telenet Business-product?

Dit kan, sinds we dit via De Netweters hebben geëscaleerd is er eindelijk duidelijkheid omtrent de voorwaarden en wat er wel en niet kan.

Welke TB-producten kan je als residentiële klant krijgen?

Bundels: KLIK / KLIK S / KLIK buro / KLIK buro S
Standalone internet: Business Fibernet (met of zonder Speedboost) / Business Fibernet S
De prijzen zijn exclusief btw en een particuliere klant geniet met een Business product van hogere specs, de extra Business-voordelen zijn niet inbegrepen Daarvoor is een btw-nummer noodzakelijk.

Welke TB-producten en -voordelen kan een residentiële klant niet krijgen?

Mobiel: King Business (Supersize/International) / Kong Business (Unlimited/International)
Back-up lijn indien de coaxverbinding down is
VOIP
Glasvezelaansluiting
A-desk (persoonlijke helpdesk tussen 9:00 - 17:00 elke werkdag)
24/7 technische ondersteuning
Herstelling op dezelfde dag

Zenderwijzigingen vanaf april

Vanaf april zijn er een aantal televisiezenders die Telenet niet langer aanbiedt aan de klanten. Ook komen er een aantal nieuwe bij.

Welke zenders biedt Telenet niet langer aan?
Disney XD FR (Family Fun & Bouquet Enfants pakketten)
Disney Cinemagic (HD XL BXL pakket)
My Cuisine (Discover more pakket)

Welke zijn de nieuwkomers?

C8
Franstalig kanaal
Kanaal 17
Richt zich op entertainment en ontspanning (talkshows, magazines, series en films)

TFX
Franstalig kanaal
Kanaal 33
Reality shows, films en series (zender van de Franse TF1-groep)
Comedy Central FR
Franstalig kanaal
Kanaal 453

Mix van eigen en aangekochte programma's omtrent comedy
Pakket: Family Fun Pack
Paramount Channel
Kanaal 458
Bekend door de Paramount Pictures-films
Brussel en Franstalige klanten
Pakket: Family Fun Pack

11 nieuwe digitale radiozenders in het basisaanbod
Willy (Vlaanderen: 931 - Brussel/Wallonië: 928)
Q-Maximum Hits (Vlaanderen: 932 - Brussel/Wallonië: 913)
Q-Foute Radio (Vlaanderen: 933 - Brussel/Wallonië: 914)
Joe 60's-70's (Vlaanderen: 936 - Brussel/Wallonië: 916)
Joe 80's (Vlaanderen: 937 - Brussel/Wallonië: 917)
Joe 90's (Vlaanderen: 938 - Brussel/Wallonië: 918)
Joe Easy (Vlaanderen: 939 - Brussel/Wallonië: 919)
Tarmac (Brussel/Wallonië: 910)
Jam. (Brussel/Wallonië: 912)
Viva+ (Brussel/Wallonië: 911)
RTBF Mix (Vlaanderen: 932)

Herinneringsmail verwijderen webruimte en mailbox

Heb je als klant 18 maanden geleden je internetabonnement opgezegd? Dan krijg je vanaf 27/04 een herinneringsmail 1 week voordat je webruimte en mailbox wordt verwijderd. Zo ben je als klant op de hoogte dat Telenet de volledige inhoud (contacten, e-mails, instellingen, ..) van de mailbox en webruimte verwijdert.

Selfstarter bij verhuis

Sinds 27 april kunnen Telenet medewerkers naast een installatie afspraak, ook een self starter aanbieden bij verhuizende klanten. Het systeem geeft automatisch aan of een Self Starter mogelijk is op het nieuwe adres ja/neen. Kies je als klant voor de Self Starter? Dan wordt dit voor alle diensten geregistreerd. Je krijgt als klant een e-mail met alle informatie en een stappenplan om de installatie zelf te plaatsen.

Telenet check-in: je bestelling op een handige tijdlijn

Vaak duurt het na een bestelling te lang voordat je als klant met je product aan de slag kan. Telenet neemt het onzekere gevoel van die periode weg met de Telenet check-in. Vanaf 27/04 ontvangen nieuwe YUGO en WIGO-klanten (niet WIGO Home) met een Comfort-installatie een sms na hun orderbevestiging. In die sms staat er een persoonlijke link naar de Telenet check-in.

De Telenet check-in is een handige tijdlijn waarop alle stappen staan die Telenet of jij als klant nog moet doen om de WIGO of YUGO volledig gebruiksklaar te maken.

Een jaar vooruitbetalen

Sinds 1 mei kan je als klant ervoor kiezen om een jaar vooruit te betalen.
Meer info vind je hier op de Telenet website.

AD200 & AD2000 stopzetting

Vanaf 30 juni zullen deze verouderde Digiboxen en Digicorders niet meer werken. Ze moeten uit dienst omdat de software niet langer ondersteund wordt. Huurde je als klant een verouderde decoder? Dan kan je deze gratis omruilen naar een nieuwer model (niet de TV-box).

Hebben klanten hem aangekocht? Dan krijgen ze een promotie op de huur of op de aankoop van een nieuwer model (niet de TV-box). Ofwel krijg je gratis huur tot 30 september 2020. Ofwel krijg je €15 korting op de aankoop van een nieuwe Digibox of €35 korting op de aankoop van een nieuwe Digicorder. Opgelet: deze promotie is geldig tot 31/07 en telt niet op refurbished toestellen.

Tijdelijke onderbreking: procedure aangepast

Telenet had opgemerkt dat de procedure voor de tijdelijke onderbreking niet altijd even helder was en voor verwarring kon zorgen. Daarom is ze lichtjes aangepast en is de procedure opnieuw intern gebrieft zodat ze voor iedereen duidelijk is.

Geniet je als klant al van een mooie korting?

Dan heb je geen recht om een tijdelijke onderbreking aan te vragen op dat adres. Welke korting? De permanente korting zoals Telenet aan zee of tweede verblijf, de Telenet kot korting, werkgeversbijdrage (TIP) of een personeelskorting.

Aantal maanden?

Als klant kan je jaarlijks genieten van een tijdelijke onderbreking van maximaal 6 maanden. Een eenmalige verlenging tot 9 maanden is dus niet meer mogelijk. Je kan als klant je tijdelijke onderbreking wel eenmalig verlengen tot maximaal 6 maanden.

Zenderpakket?

Op het einde van de onderbreking heractiveert Telenet automatisch het zenderpakket dat je als klant had.

Periode

Als klant heb je pas recht om een nieuwe tijdelijke onderbreking aan te vragen 12 maanden na de start van zijn vorige onderbreking.

De Slimme Entrée

Ben je als klant niet thuis, maar wil je wel weten wie er aanbelt? Of wil je iemand vanop afstand binnen laten? Dat kan vanaf nu met de Slimme Entrée. Je kan kiezen tussen de slimme deurbel of het slimme slot. Lees er hier meer over.

Disney-aanbod verdwijnt uit Play & Play More

Op 1 juni verdween er heel wat Disney-content uit het Play- en Play More-aanbod. Sindsdien biedt Telenet dan ook geen nieuwe Disney-content meer aan. De Disney-films in 'Film à la carte' blijven wel beschikbaar en ook nieuwe Disney-films voegt Telenet nog steeds toe aan 'Film à la carte'.

Disney heeft in een aantal landen een eigen streamingdienst (Disney+) op de markt gebracht, die vullen ze met hun eigen content. Dat is de reden dat er dus aanbod verdwijnt uit Play en Play More.

Om het vertrek van de Disney-content op te vangen, voegde Telenet de laatste maanden heel wat nieuwe Kids-content toe aan het Play- en Play More-aanbod. Dreamwork titels zoals Shrek, Madagascar, Kung Fu Panda, maar ook nieuwe Vlaamse Kids-titels: D5R, #LikeMe Sz. 1&2 en Suske en Wiske Jr..

YUGO TV op het grote scherm

Op 1 juni ging er een volledig nieuwe kijkervaring van YUGO TV live. Een native app voor Android TV en enkele verbeteringen zoals: gloednieuwe tv-gids, een iPad versie, dubbel zoveel belminuten, 2 nieuwe toestellen in de Telenet Klantenprijs (Apple TV HD en Android TV Xiaomi box).

Early adopters die in het eerste jaar klant zijn geworden met YUGO of YUGO S (tot eind januari 2020), kunnen zelfs gratis een Android TV Xiaomi box bestellen. Alle YUGO (S) klanten die hier recht op hadden, werden vanaf 2 juni gecontacteerd. Hiermee wil Telenet trouwe YUGO-klanten bedanken om het product als eerste een kans te geven en om de nieuwste innovaties uit te proberen.

Analoge radio stopt

De plannen om analoge radio te stoppen waren sinds 16/03 uitzonderlijk uitgesteld wegens Corona. Maar ondertussen is Telenet terug van start gegaan met de Signaalswitch. We doen dit regio per regio tussen eind juni en half juli. Alle klanten die nog niet afgesloten waren, krijgen sinds 8/06 terug persoonlijke communicatie om hen hierover te informeren en de nodige stappen die er genomen moeten worden te herhalen.
Antwoord
#2
Dag Master,

Hoe zit het ondertussen met de nieuwe TV-Box ? Zijn de bugs er nu allemaal uit of wachten we best nog om de digicorder om te wisselen voor deze box ?
Antwoord
#3
(25-06-2020, 09:14)Kris schreef: Dag Master,

Hoe zit het ondertussen met de nieuwe TV-Box ? Zijn de bugs er nu allemaal uit of wachten we best nog om de digicorder om te wisselen voor deze box ?

Er zitten nog steeds bugs in, deels server gericht van de cloud dat opnames na paar dagen soms verdwijnen, dan zijn er ook ontvangers dat problemen hebben met Netflix dat Netflix uitvalt opeens,
Problemen bij sommige met de HDMI link met de tv en problemen met sommige soundbars,
Problemen die ik de eerst komende dagen of maanden niet snel zie opgelost worden of opeens opgelost geraken door een HDMI beveiligings update.
Door de Corona heeft dit ook beetje vertraging opgelopen allemaal door geen technische dat er kon aan werken of heel weinig.
Ben benieuwd wat de volgende update zal brengen voor de Telenet tv box.
Ik heb hem alvast teruggedaan naar Telenet, kan meer vertrouwen op mijn eigen materiaal qua opnames dan op deze van Telenet spijtig genoeg.
Antwoord
#4
Dus vanaf 1juli einde delta cams? Vermits uitschakeling oudere boxen ?
Antwoord