Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flinke opmars DVB-T2 maar bij Digitenne vertraagd
#91
vlaanderen is bekend voor innovatie. laat ons het analoge verleden begraven en alles steken in 5g
Dank forum Mastermagic. Dank content Telenet en Canal digitaal Heart
Antwoord
#92
(14-09-2018, 07:18)natte schreef: vlaanderen is bekend voor innovatie. laat ons het analoge verleden begraven en alles steken in 5g

DVB-T is nu ook digitaal, dus wat heeft analoog hier mee te zien Huh Huh Huh
en zoals je kan lezen in het ander topic zal het nog jaren duren eer 5G word gebruikt.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord
#93
De voorzichtige conclusie dat het nieuwe Digitenne in Full HD 1080P wat betreft beeldkwaliteit enigszins tegenvalt, kan na twee dagen gemaakt worden.

Kijken we naar het ongecodeerde zenderaanbod van de publieke tv-zenders van NPO en RPO (regionale omroepen) in de provincies Groningen en Drenthe kan worden vastgesteld dat ondanks een op papier betere beeldresolutie de beeldkwaliteit van Digitenne minder goed is dan bij concurrerende aanbieders als Canal Digitaal. KPN is begonnen met het omzetten van Digitenne van DVB-T naar DVB-T2 in combinatie met HEVC (H.265). Groningen en Drenthe waren als eerste aan de beurt. Over enkele weken wordt Digitenne in meer regio’s – waaronder Overijssel en Flevoland – naar de nieuwe uitzendstandaard omgezet.

Beeldkwaliteit

In vergelijk met Digitenne in de oude DVB-T uitzendstandaard heeft KPN grote sprongen voorwaarts wat betreft de beeldkwaliteit gemaakt. Dit was te verwachten omdat de zenders van SD naar HD zijn opgewaardeerd. Maar de verwachtingen waren hooggespannen nadat KPN bekendmaakte dat het zenderaanbod na de omschakeling naar Full HD 1080P omgezet zou worden. Hiermee is Digitenne de eerste Full HD-aanbieder in Nederland. Maar de door KPN gebruikte bandbreedte van 3,76 Mbit/s bij een beeldverversing van 50 frames per seconde is onvoldoende om aan de verwachting te voldoen. In vergelijk met alle in Groningen en Drenthe beschikbare aanbieders is de beeldkwaliteit van Digitenne minder goed bij HD-kanalen. Daarbij moet natuurlijk wel de kanttekening gemaakt worden dat Digitenne 2.0 pas enkele dagen operationeel is en dat de mogelijkheid bestaat dat KPN nog aanpassingen gaat doorvoeren.
www.master-magic.be
www.radiosite.eu
111 DAB+ radiozenders van Belgie,Frankrijk en Nederland,mooi aantal al.
Antwoord